Gasly: AlphaTauri je pao u usporedbi s početkom godine

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 3 min 5 komentara

Iako se ove sezone od momčadi AlphaTaurija očekivalo nešto više nego što su pokazali prošle godine, stvari ipak nisu krenule uzlaznom putanjom.

Sam početak sezone i nije bio toliko loš, s obzirom da se Pierre Gasly u prve dvije utrke kvalificirao na peto mjesto. No, u Imoli se kvalificirao tek na deveto mjesto, dok je u Portimau zauzeo dvanaestu poziciju. K tome, u Portimau je zaradio i kaznu od pet sekundi jer je prešao crtu unutar koje bolid mora stajati prije nego li krene start utrke.

“Stvarno sam nesretan zbog sebe jer je to bila vrlo glupa kazna. Uvijek se trudim dobiti svaki milimetar koji mogu, znajući da možda možeš imati malu prednost za start i prvi zavoj.”

“Ali, ovaj put sam jednostavno pretjerao. I to me koštalo pet sekundi na vrlo glup način. I na kraju sam završio tek deseti iza Ocona. Tako da sam očito uzrujan zbog toga.”

“Prvi dio utrke, slijediti sve bolide, bio je vrlo, vrlo naporno. I mislim da je to nešto što moramo poboljšati. Također kad je bilo malo vjetrovito, jednostavno vrlo, vrlo teško. A onda, u onim posljednjim krugovima, trebao sam proći puno bolida. Moram reći da je bilo prilično uzbudljivo. I nekoliko dobrih bitki.”

“Bio sam prilično frustriran kad sam se na kraju približio toliko blizu devetom mjestu, ali mislim da je to ipak bio sjajan oporavak. U konačnici, na kraju, samo nam nedostaje tempa u odnosu na prve dvije utrke.”

“I to je nešto što moramo shvatiti jer smo jednostavno pali u poretku u usporedbi s početkom godine. I mislim da tu ima nešto posla za nas.”

Francuz smatra da je njihova slabost u sporim zavojima bila presudna u Portimau te ih je to najviše ometalo u trećem sektoru koji je bio ključan. No, kaže kako se u Monaku nada boljem nastupu:

“Monako, osjećam da je to tako posebna staza na kojoj bi mogla biti drukčija priča. Ali postoje jasna područja na kojima se trebamo poboljšati. Bolid nije loš, ima potencijala, ali jednostavno nismo uspjeli postići da radi svugdje, u svim tipovima zavoja i jednostavno postići glatku ravnotežu bolida u cijelom krugu.”

“Dakle, uvijek imamo sličnu snagu i prilično velike slabosti, koje mislim da bismo trebali poboljšati. Radit ćemo, vjerujem u svoju momčad i vjerujem da ćemo napraviti korak naprijed u nadolazećim utrkama.”

“Sav proces koji treba proći da bismo stvarno shvatili što trebamo učiniti bolje u ovoj vrsti zavoja. Ali Ferrari i McLaren čine veliki korak naprijed. Moramo ići u korak ako želimo biti u mogućnosti boriti se malo duže u toj sredini poretka.”

Pierre Gasly

Odgovor

5 komentara

  1. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Mislim da je ipak do staza. Bahrain, Portugal i Imola su im bili najbolji rezultati i prošle godine. Ove ih je samo potrefilo da su to prve staze pa se stvorio lažni dojam.



    3
    2

    1
  2. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Ma Honda odvrnula motor pa kad su kontrola elektronike i baterija pocele krepavat,smanji snagu, inace do pola sezone dobili bi 50 mijesta kazne!



    3
    1

    2
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    očekivao sam borbu s McLarenom i Ferrarijem, al stalno nešto, Tsunoda je Bahrain ok odradio nakon loših kvala, Gaslyu fali sreće.



    1
    1

    0
  4. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Za približavanje Mclarenu i Ferrariju i ima jedna stepenica a to je Alpine.
    Biće tjesno ali mi ćemo uživati u tim borbama.
    Inače Gaslya u budućnosti vidim upravo u Alpini.



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.