Palmer: Hamilton je san snova za svakog stratega

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 12 komentara

Bivši F1 vozač Jolyon Palmer kaže da svaki strateg u svojoj ekipi želi Lewisa Hamiltona jer će svaku njihovu zamisao provesti u djelo na stazi.

Max Verstappen je na početku utrke u Španjolskoj izbacio laktove i probio se u vodstvo nakon prvog zavoja, ali do kraja utrke nije imao šanse zadržati tu poziciju. Štoviše, može biti sretan što je dohvatio drugu stepenicu pobjedničkog postolja i dodatan bod za najbrži krug.

Hamilton je u prvom stintu ostao duže na stazi, a onda je kasnije ušao po novi set guma i ponovio sličan scenarij kao iz Mađarske 2019. godine. To je značilo da je Verstappen u posljednjem stadiju utrke bio laka meta i sedmerostruki svjetski prvak je došao do svoje nove pobjede.

“Verstappen je imao jedan set soft guma na raspolaganju pa je to možda mogao iskoristiti za kraj utrke, ali strategija je zanimljiva stvar. Ako ste strateg – želite Hamiltona za volanom svog bolida.”

“To nije nikakvo iznenađenje, on je sedmerostruki prvak, a što god mu zadate kao zadatak – on će to ispuniti.”

“Često izgleda da Hamilton i Bottas imaju različite strategije i da Hamilton dobije bolju, ali da zamijenite strategije – Lewis bi svejedno završio ispred. U ovoj utrci se ne radi o usporedbi dva Mercedesova vozača nego o usporedbi Lewis protiv Maxa. Teško je pronaći pogrešku u onome što je Red Bull učinio.”

“Red Bull se žestoko branio. Mislim da su ušli na promjenu guma u savršenom trenutku. Imali su jedno sporije zaustavljanje što ih je možda koštalo utrke par krugova ranije nego što bi to inače bio slučaj. Jednostavno, učinili su sve što su mogli, ali nisu imali tempa.”

“Mercedes je išao na duži prvi stint, a Hamilton je imao 4 kruga mlađe gume što tad nije izgledalo kao velika prednost da bi išao do kraja utrke. Ali, znamo da je Mercedes malo blaži prema gumama od Red Bulla. Drugo zaustavljanje je Lewisu pružilo ogromnu prednost. Nije bilo šanse da ih Red Bull zaustavi.”

“Bio je to potez genija s pit-walla Mercedesa, zaista jedna njihova jaka utrka. I Red Bull je imao jaku utrku, ali Mercedes ima bolji paket s Hamiltonom za volanom, a imali su i brži bolid.”


Odgovor

12 komentara

  1. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Jooooj Palmer…majko mila…eh koga se sve pita za mišljenje :facepalm:



    9
    -12

    21
    • Pirelli Intermedium
      crofessional Donator Prikaži

      Bivši vozač i sad uspješni novinar!
      Njegove analize utrka jedva čekam i u potpunosti je stručan i objektivan.



      24
      22

      2
    • Darkracer Prikaži

      Brane moj dobri, a koga bi se trebalo pitat? Možda onog smrada Helmuta? Ili odbjegle Ferrarijevce koji sada iz očaja navijaju i uzdižu Maxa? Hahaha, ovo ovdje je postala čista smijurija.
      Dajte pogledajte malo druge internacionalne stranice vezano za Formulu, malo objektivnije pa naučite nešto



      6
      1

      5
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    a imali su i brži bolid

    – enough said. bilo bi veće iznenađenje da ovu utrku nisu dobili. RBR je izvukao maximum u Portugalu i Španjolskoj na način da su Bottasa ostavili iza Maxa oba puta.



    9
    0

    9
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Najbolje je kad napriča ovoliko, nahvali ovoliko i onda na kraju dobaci “a imali su brži bolid”… Pa da je RB kojim slučajem imao brži bolid pa se Max mogao na startu odvojiti ne bi došlo do ovoga…



      7
      5

      2
  3. Fernando Alonso 14
    tapa-tapa Prikaži

    Znači u biti stoji da nam svjetski prvak radi dobar posao kada ima najbolji bolid…



    3
    -2

    5
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    San snova svakog stratega je da je u dominantnoj ekipi godinama.



    2
    0

    2
  5. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Stari moj Palmeru još se malo više zavuci u šupčić viriš previše vani.



    1
    -2

    3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.