Perez otkrio da se nije dobro osjećao tijekom kvalifikacija

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Sergio Perez je jučer pao na osmo mjesto u trećoj kvalifikacijskoj rundi na stazi u Barceloni, završivši čak devet desetinki sekunde iza timskog kolege iz Red Bulla Maxa Verstappena, koji se plasirao na drugo mjesto. Meksikanac se izvrtio tijekom svog prvog kruga u trećoj kvalifikacijskoj rundi, što ga je dovelo u situaciju da ima samo jedan pokušaj do kraja sesije.

No, nakon kvalifikacija je otkrio da se tijekom cijele runde borio s pogoršanjem bolova u ramenima, što je pridonosilo njegovim poteškoćama na stazi.

“Bila je to mala borba, danas se nisam osjećao 100% spreman. Kroz kvalifikacije sam imao malo problema s ramenom i jednostavno sam se osjećao loše cijelo vrijeme.”

“Ali, razgovarao sam s momčadi, pregledali smo sve i sutra bismo se trebali vratiti na 100%. Samo je postajalo sve gore i gore kako su kvalifikacije išle dalje, i ja sam se malo više borio s tim.”

“Prilično sam uvjeren da se za utrku mogu vratiti u formu. Bio je to samo loš dan, nisam imao dobar krug tijekom cijelog dana.”

“Prva kvalifikacijska runda je izgledala dobro, ali nakon toga jednostavno nismo napredovali. Nisam bio 100%, tako da je bilo jako teško izvući najbolje iz bolida u kvalifikacijama.”

Osmo mjesto označilo je Perezov najgori kvalifikacijski rezultat za Red Bull otkako je debitirao za momčad u Bahreinu, nakon što je startao u prva dva reda na gridu u Imoli i Portimau. Ali, osjećao je da je samo “pitanje vremena” kad će ubrzati i prilagoditi se svom RB16B.

“Danas u cjelini nije bio dobar vikend. Bila je to jedan loš vikend s moje strane. U prošlosti vidite da stvari počinju nadolaziti, a posebno tempo. Samo malo više upoznavanja bolida – to će biti ključno.”

Sergio Perez

Odgovor

3 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Sporiji 1 sekundu od Maksa. Cijeli vikend je tu neka razlika od 0.5 do 1 sec na brzom krugu. Prva dva sektora su bila relativno okej, dok je u zadnjem sektoru izgubio vise od 0.5 sec. U Q3.
    Tako da komodno je trebao startati 4.
    Čudno da se nije mogao sastaviti s krugom u Q, a tempo mu je bio u simulaciji na razini Mercedesa.
    Loša subota definitivno i ovo je korak nazad. Sad taj problem s ramenom ne mislim da je nesto bitno utjecao, vise je onaj spin utjecao na samopouzdanje u 3. sektoru.
    Da vidimo što može u utrci napraviti, ako ne bude nekih krševa, sve ispod P4 je neuspijeh, bez obzira a karakter stazei teskocu pretjecanja.



    9
    9

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    općenito mu je ovaj vikend očajan od FP1 pa do Q3, s tim da je onaj spin u Q3 bio šlag na tortu koji ga je koštao sigurnog (najmanje) 4. mjesta s obzirom koliko su Merc i RBR naprijed na ovoj stazi isprd ostalih.



    3
    3

    0
  3. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    dječje bolesti preiskusnog vozača…


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.