Hamilton: Ne možemo se nastaviti oslanjati na pogreške naših konkurenata

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Lewis Hamilton vjeruje da je Mercedes ove sezone profitirao od pogrešaka njegovih konkurenata i kaže da ekipa mora nastaviti razvijati bolid kako bi održali šanse za osvajanje novog naslova.

Ipak, kaže da nije iznenađen što on vodi prvenstvo nakon prve tri utrke, bez obzira na sve silne problema na koje su naišli tijekom predsezonskog testa:

“Ne bih rekao da je to iznenađenje jer sam znao za što je sposobna moja ekipa kad se fokusiraju na posao. Na testiranju definitivno nismo izgledali dobro. Na prvoj utrci smo bili pri vrhu, ali ste mogli vidjeti da smo zaostajali za Red Bullom.”

“Što se tiče općenito vikenda – mislim da smo odradili bolji posao. No, ne možemo se nastaviti oslanjati na pogreške naših konkurenata.”

Hamilton je zadovoljan svojim vožnjama ove sezone, unatoč pogreškama u Bahreinu, Imoli i Portugalu koje ga iz različitih razloga nisu skupo stajale:

“Što se mene tiče – zadovoljan sam dosadašnjim doprinosom. Mislim da uvijek pokušavate pogurati svoj limit i to je jako teško napraviti dok istovremeno ne smijete griješiti.”

“Greške su se događale i zahvalan sam na njima jer vas čine jačima i učite iz tog iskustva. Ludo je pomisliti da je još 20 utrka ispred nas. Ovo je vraški dugačka sezona.”

Osim reduciranja broja pogreški, Hamilton kaže da će pouzdanost bolida igrati ključnu ulogu u borbi za naslov:

“Ovo je najbliža bitka već neko vrijeme i vidite da Max vozi izuzetno dobro. On ima bolid koji je sposoban osvojiti naslov, nema sumnje. Također, iza njega je ekipa koja je osvajala naslove i oni ove godine mogu to ponoviti ako mi ne obavimo svoj posao.”

“Pouzdanost će biti ključna ove sezone, također. Vidjeli ste da nam puno znače i dodatni bodovi za najbrži krug.”

Hamilton dosad nije imao previše prave konkurencije u svojim pohodima na titule, pa ga veseli bitka s Verstappenom:

“Nadam se da se sjećate kad smo se borili s Ferrarijem… To je scenarij koji mi odgovara – kad se borimo s drugom ekipom koja je na vrhuncu i koja je čak ispred nas ponekad.”

“Naravno, Max je gladan pobjeda i naslova. Odlično, zato smo tu. Zbog utrkivanja i borbe za pobjede. Ove borbe u prvih par utrka su bile sjajne i radujem se novim susretima.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    “Nadam se da se sjećate kad smo se borili s Ferrarijem… To je scenarij koji mi odgovara – kad se borimo s drugom ekipom koja je na vrhuncu i koja je čak ispred nas ponekad.”

    mislim da se ovoga poviše jedino sjeća on.

    Bit će svakako zanimljivo koja će momčad bolje razviti bolid tijekom sezone i koje staze će kome više odgovarati.



    12
    11

    1
  2. Bmw
    SKImperator Prikaži

    Ovo je ono što sam neki dan spominjao. Mercedes se ne bori s nikim, bar su to u portugali pokazali. U Imoli kako je Hamilton krenuo nakon restarta stigao bi i Verstappena. Samo daju te neke isprazne izjave koje na stazi ne drže vodu. Mercedes tempira formu i ide onoliko koliko im treba, da nije tako ponovila bi se prošla sezona. Daj Bože da sam u krivu, ali sumnjam u to.



    10
    6

    4
  3. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Lewis očajnički traži protivnike.



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.