Alonso: Ne mogu dozvoliti da ponovo loše odradim kvalifikacije u Barceloni ili u Monaku

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Fernando Alonso kaže da mora pronaći bolju formu u kvalifikacijama jer su ispred nas staze na kojima će jako teško pronalaziti mjesta za pretjecanja tijekom utrke.

Alonso je u Bahreinu na prvom GP vikendu sezone ušao u Q3, ali je u Imoli i u Portugalu uvjerljivo poražen od strane Estebana Ocona. Ipak, Alonso se u zadnjoj utrci donekle iskupio i do kraja je došao do 8. pozicije.

“Što se mene tiče – glavni fokus za iduća dva GP vikenda (Barcelona i Monako) bit će kvalifikacije. Moram se poboljšati i mora mi postati ugodnije u bolidu.”

“Imali smo dobar bolid [u Portugalu], ali ja nisam isporučio rezultat u subotu. Ako se to dogodi u naredna dva vikenda – to će jako kompromitirati moje utrke. To ne mogu dozvoliti i pokušat ću se bolje pripremiti idući put.”

Prošle godine nijedan vozač Renaulta nije uspio ući u Q3 u Barceloni.

“Prošla godina je na ovoj stazi bila teška za ekipu. Pokušat ćemo se poboljšati. Moramo naučiti iz problema koje su iskusili prošle sezone.”

“Kao što sam rekao, na ove dvije staze kvalifikacije su izuzetno važne jer je u utrkama malo teže pretjecati nego u Portugalu. Fokusirat ćemo se na to i pripremiti kroz ovih par dana.”

Alonso vjeruje da njegov deficit u kvalifikacijama ne dolazi od nedostatka treninga i izvlačenja maksimuma na mekšim gumama nego na prilagodbi na promjene uvjeta na stazi tijekom sesije.

“Svi moramo odraditi domaću zadaću. Ja moram odraditi nešto više kako bih se poboljšao za subotu. Ne radi se o izvlačenju maksimuma u jednom krugu jer na 2. ili 3. treningu to trenirate. Radi se više o promjenama uvjeta – više gripa, manje gripa, više ili manje vjetra… Što god da se mijenja na stazi – moram to brzo shvatiti tijekom izlaznog kruga. Nemam viška vremena da radim dodatne krugove u Q1 ili u Q2. Postoje stvari koje moram ubrzati i to je vrlo važno za Monako i Barcelonu.”


Odgovor

3 komentara

  1. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    naravno,samo po gasu i uvezi u Q3 taj Alpine



    6
    5

    1
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Samokritika je dobra stvar.
    Sviđa mi se njegov pristup gdje nema kompromisa ni sa samim sobom. 😀



    10
    10

    0
  3. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Posebno u monacu valja tu preteknut jedino undercut



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.