Wolff: Tri ekipe su glasovale protiv sportskih kazni za kršenje ograničenja budžeta

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 15 komentara

Formula 1 je za 2021. godinu uvela ograničenje budžeta od 145 milijuna američkih dolara, što će se regulirati dodatnim nizom pravila uz postojeći tehnički i sportski pravilnik. Financijski pravilnik tako definira koliko će iznositi kazne za kršenje ograničenja budžeta, a Toto Wolff je sad otkrio da su tri ekipe glasovale protiv toga.

Britanski Autosport portal otkriva da se radi o Red Bullu, Ferrariju i AlphaTauriju.

“Postoje stvari koje se još moraju razjasniti i precizirati. Velika grupa ekipa – 7 od 10 – su glasovale za uvođenje sportskih kazni za kršenje ograničenja budžeta.”

“Trenutno su tu samo financijske kazne. Tri ekipe su glasovale protiv toga. Oni smatraju da je dovoljno prihvatiti financijsku kaznu i ne žele sportsku kaznu.”

“To je pomalo neobično. Ali, mislim da smo sad postigli kompromis i shvatili smo zašto je to tako, odnosno, koja pravila su nedovršena ili neugodna.”

“Postavili smo rok od nekoliko tjedana da to sredimo. Onda će svi shvatiti da se kršenje financijskog pravilnika mora shvatiti jednako kao kršenje tehničkog pravilnika, kad su u pitanju kazne.”

Podsjetimo, uvođenje ograničenja budžeta planirano je za 2019. godinu, ali je ostvareno tek za 2021. Nadalje, iznos je u prvotnom planu bio 175 milijuna dolara, a to se promijenilo za čak 30 milijuna manje. Za 2022. godinu će iznositi 140, a za 2023. godinu 135 milijuna dolara.


Odgovor

15 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Za su glasale ekipe kojima limit treba ii Mercedes kojem ne treba , ali treba Aston Martinu gdje Toto i Merc imaju udjele….



    9
    5

    4
  2. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Opasno su zakuhali! 😊 jos samo da saznamo sta ste vi muljali sve ove godine i to je to! 😊



    8
    0

    8
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Naravno ameri i britanci neće vidjeti licemjerje te izjave. Odmah će pljucati po Ferrariju.



    11
    8

    3
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Toto voli pričati kao političari… Demokracija, ovo, ono…. a zaboravlja se da je Mercedes robovlasnik većine timova na gridu.



      6
      0

      6
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Sva sreća pa su Haas, Alfa Romeo i TR samostalne ekipe kojima je dozvoljeno samostalno odlučivati.



        5
        -2

        7
        • Ferrari
          Boris_CRO Prikaži

          Nisu, ali tema je licemjerje Tota Vuka, političara, uspješnog poduzetnika, legende i šarlatana.



          5
          1

          4
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Haas i Alfa kao što vidiš jesu i ovaj puta kao i inače su glasali suprotno od Ferrarija, a i na stazi se ponašaju kao nezavisne momčadi. Prije neki dan je Toto rekao da je neprimjereno da je Rusell išao preticati Mercedes. Zašto bi bilo neprimjereno da Williams pretekne Merc, ako je brži. Već smo prije čuli Ocona da je vozeći FI propustio Hamiltona jer je on Mercedesov vozač….. Jel ti to liči na nezavisne momčadi. Ferrari za razliku od RBa i Merca nema vlasnički udio niti u jednoj drugoj momčadi. I nikad nismo čuli da je GIO dobio poziv iz Ferrarija da propusti Leca ili koga god. Iako je vlasnik Ferrarija najveći sponzor Saubera.

          RBu je to dopušteno iz povijesnih razloga, spasili su jednu od rijetkih neengleskih momčadi, a Mercedes se Totovim spletkarenjem sa Strollom dokopao značajnog udjela u AM.



          8
          6

          2
        • Bernie Ecclestone
          Dani Donator Prikaži

          Aha :”spasili su jednu neenglesku momčad” i “rb- u je dopušteno iz povijesnih razloga” su ustvari komentari sa dvostrukim standardima. Koga briga da li au neengleska ekipa ili ne. Pa mercedes je spasio williamsa i sada aston martina a prvotno force indiu.



          1
          -5

          6
        • Niki Lauda
          wapi Pretplatnik Prikaži

          Mercedes nije spasio Williams. Williams je kupio netko tko nema nikakve veze s Totom i Mercedesom.
          Dapače Mercedes je unazadio Williams jer im je preoteo vrhunskog menadžera Torgera Wolffa. Tko zna što bi bilo s Williamsom i Mercedesom da je ostao tamo.

          Koje veze ima Mercedes sa spašavanjem AM i FI? AM se unazadio od kako je kopirao Mercedesov bolid. Osim toga dobili su hrpu negativnog publiciteta – to im je priskrbio Toto sa tatom Strollom…. FI je tak dobro spašen da je Perez morao pokrenuti stečaj jer FI menadžeri nisu imali muda to napraviti, a niti Mercedes nije htio. Za zahvalnost Perez je godinu i pol kasnije dobio pedalu za uspomenu i dugo sjećanje…. Silno dobro spašavanje.

          A glede samo Engleza, one koji ulažu novce je briga. Nitko neće gledati ako je to prvenstvo Engleske. Dapače nekoliko grofovija u Engleskoj.. Zato je iz komercijalnih razloga ključno da imamo “svjetsko prvenstvo”



          5
          4

          1
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    što ulazi u spotrske kazne ? molim primjere



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.