Jan Lammers: Hamilton često radi pogreške, ali se uvijek izvlačio zbog najboljeg bolida

Izdvojeno

Iako mnogi vjeruju kako je pogreška Lewisa Hamiltona bila jedna od rijetkih, bivši vozač Formule 1 Jan Lammers se s tim ne slaže. Lammer vjeruje da Hamilton griješi, ali zbog različitih okolnosti to ne dolazi do izražaja ili uglavnom nije kažnjen zbog toga.

Formula 1 je odradila još jednu fascinantnu utrku u Imoli gdje je Max Verstappen osvojio prvo mjesto. Izgledalo je kako će Lewis Hamilton izazvati Maxa Verstappena za vodstvo u utrci nakon što su oboje izašli natrag na stazu koja se sušila, no Lewis je otišao široko i završio u šljunku. Ipak, ta greška nije ga skupo koštala jer je odmah nakon toga oglašena crvena zastava zbog sudara Bottasa i Russella.

Jan Lammers izjavio je kako Lewis Hamilton nije otporan na pogreške i da je i u prošlosti griješio, jedino je ovdje razlika što je ovaj put ta pogreška došla do izražaja.

“Hamilton često griješi. Njegove pogreške nikad nisu kažnjene jer je vozio najbolji bolid i uvijek se izvlačio s njim.”

“Hamilton se često nađe tamo gdje je to važno. Ali vidjeli ste u Imoli da su svi ranjivi zbog okolnosti.”

Jan Lammers

Max Verstappen je također imao svoju malu pustolovinu izvan staze kad je spašavao bolid malo prije ponovnog starta utrke.

“To je slučaj polupune ili prazne čase. Ako dobro pogledate, bilo je besprijekorno. Zamalo je pogriješio, ali također možete reći da je fantastično odradio svoj posao spasivši bolid.”

“Da se izvrtio, bila bi to prava pogreška. Pa vidite, u toj se situaciji može dogoditi pogreška, ali to je sve bio dio vikenda.”

Jan Lammers

Na kraju, Lammers kaže kako je impresioniran ukupnom utrkom Verstappena, pohvalivši ga što je rano preuzeo vodstvo.

“Verstappen je dobro počeo, i reakcijom i izvršenjem. Morao je forsirati vodeću poziciju u prvoj kombinaciji zavoja, ali sve je izgledalo dobro.”

“Vozač Red Bulla [Max Verstappen] znao je da će vodstvo biti toliko važno i tijekom starta odmah je napravio razliku.”

Jan Lammers

Odgovor

21 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    “Hamilton često griješi. Njegove pogreške nikad nisu kažnjene jer je vozio najbolji bolid i uvijek se izvlačio s njim.”

    – a što je s Kinom 2007 :)

    Što se tiče Maxa i njegovog izleta na travu nakon prekida utrke, amo zamisliti da se izvrtio što bi vjerojatno značilo 0 ili u najboljem slučaju par bodova, a Hamsta bi pobijedio pa recite da je F1 fer.



    11
    3

    8
    • Alain Prost
      Alain Prost Prikaži

      A što je s Kinom? Pa tu su ga njegovi zaje…, ali vidiš kako je naučio i kako se u Imoli izvukao.



      8
      6

      2
      • Ferrari
        peewoslav88 Prikaži

        jesmo gledali mi istu utrku ili si jedan od instant fanova koji prate F1 zadnjih 7 godina? koliko vidim Hamsta je bio za volanom, a ne netko od njegovih, i zakopao se u šljunak, da je prošlo bez te greške ne bi bilo drame u Brazilu već bi ubro svoj prvi naslov u debitantskoj sezoni https://www.youtube.com/watch?v=Jn69iYew9wQ



        3
        -5

        8
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          Pogledaj malo utrku i strategiju Hamiltona.
          Momčad ga je stavila u vrlo neugodnu situaciju.



          9
          7

          2
        • Ferrari
          peewoslav88 Prikaži

          pa ne misliš valjda bih komentirao da nisam pogledao utrku. dobro je zaribao taj lijevi zavoj bez obzira na stanje guma i prepustio naslov Kimiju. Do tog trenutka kad se ukopao u šljunak ništa nije bilo izgubljeno iako ga je Kimi prestigao, dapače.



          4
          1

          3
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          jesmo gledali mi istu utrku ili si jedan od instant fanova koji prate F1 zadnjih 7 godina?

          7 godina pratis F1, ali si jos instant fan 😂 Je li ovo po onoj teoriji, Ferrari je tu od pocetka pa moze imati vetto svi koji nisu tko im je kriv kad su instant natjecateljii? 😉

          Kakvi su fanovi oni sto gledaju F1 10 god.? Pitam za prijatelja…



          2
          -2

          4
        • Ferrari
          peewoslav88 Prikaži

          @AMG – majko mila zaključaka :D no comment, nisam ta razina za ovakvu raspravu.



          4
          0

          4
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Replika: jedino pamtim Kimijevu godinu i Rosbergovu godinu gdje je Hamilon kažnjen zbog jedne veće greške. U ostalim sezonama je griješio 10000 puta, ali uvijek ga je sreća spasila. Kada djeluje da je utrka katastrofa dođe do drugog mjesta, a kada se slično dogodi Ferrariju svaki pad u poretku izaziva lančanu reakciju nesreće.



      8
      3

      5
  2. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Prvenstva 0, pobjede 0, podiji 0, godina puno, Lewis je sigurno uzrujan.



    12
    11

    1
    • Mclaren
      Fittipaldi Prikaži

      Nizozemski vozač napada rivala drugog nizozemskog vozača, Verstappena. Šok i nevjerica.

      Bolje mu je ne ulaziti u broj pogreški na stazi jer bi Max u toj kateogoriji svjetski prvak. ;)



      23
      21

      2
  3. Fia
    Realista Prikaži

    Ne bi se bas slozio da puno grijesi, cak bi rekao da grijesi puno manje nego ostali vozaci na gridu.



    18
    14

    4
  4. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Jan Lammers:

    Starts: 23 starts
    Championships: 0
    Wins: 0
    Podiums: 0
    Career points: 0
    Pole positions: 0
    Fastest laps: 0

    Legendaran vozač, njegove riječi imaju određenu težinu.

    Molim sljedeći članak o tome što o Lewisu misli mehaničar Naraina Karthikeyana!



    20
    15

    5
  5. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Hamilton u stilu Eminema; “Who?”



    7
    6

    1
  6. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Nevjerojatno je koliko u zadnje vrijeme ovakvi “sjajni” i “vrhunski” vozači imaju što za reći!!!!



    5
    4

    1
  7. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Čovjek (za kojeg nikad nisam čuo) je rekao svoje mišljenje. Big deal. Za Martina Brundlea isto tako nitko ne bi čuo da nije na TV-u svaka 2-3 tjedna pa ga se uzima za neki autoritet. Zapravo cijeli SKY F1 team je pun vozača kojih bi se sjetili na obljetnice njihovih malobrojnih pobjeda (Herbert) a neki da nisu tamo ne bi postojali osim kao neki slučajni komentar kao gospodin iz članka. Anthony Davidson daje tako zanimljive analize da bi čovjek rekao da ima barem 2 naslova prvaka i 37 pobjeda. Zapravo iz SKY F1 teama jedino Damonu Hillu priznajem autoritet da može komentirati (ali je pak britanac pa nije baš 100% objektivan nekad) ovakve stvari.

    Činjenica je da Lewis ne griješi puno i činjenica je da ima (i da je imao) auto koji ga može izvući iz tih pogrešaka pa se to ne vidi. Kina 2007 je manje njegova pogreška nego momčadska. Monza 2020. je isto djelomično njegova. Njemačka 2019 je njegova greška, a recimo na toj trci je Max napravio piruetu koja ga nije koštala kao ni skoro izljetanje u Imoli na restartu.
    Schumacher je griješio, Senna je griješio, Prost je griješio. Svi su oni samo ljudi a komentari ovakvih “padobranaca” ne čine ništa osim da dodavaju ulja na vatricu. I neka dodavaju! Ova sezona će bit koljačina



    6
    4

    2
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Martin John Brundle (King’s Lynn, Norfolk, Engleska, 1. lipnja 1959.) je bivši britanski vozač automobilističkih utrka. U Formuli 1 se natjecao od 1984. do 1996. Najbolji rezultat mu je drugo mjesto na VN Italije 1992. u bolidu Benetton i VN Monaka 1994. u bolidu McLaren. Pobijedio je na utrci 24 sata Le Mansa 1990.
      Ne možeš reći da nitko nije čuo za Brundlea.
      Timovi:Tyrrell, Williams, Brabham, Benetton, Ligier, McLaren, Jordan.
      Ok , nije pobjednik ni prvak, ali nije ni Hulkenberg, pa opet znamo za njega.



      5
      1

      4
      • Nigel Mansell
        drv Prikaži

        Mislim da poanta komentara nije da nitko nije čuo za Brundla, nego da se njega uzima za autoritet jer je na Sky sportu (meni osobno možda i najbolji njihov komentator), iako su mu sportski uspjesi negdje na nivou Lammersa. Drugi komentatori sa Skya – Karun Chandhok, Paul di Resta i Anthony Davidson, su još i gori po svojim sportskim uspjesima, pa to nitko ne izvlači kao argument da su njihova mišljenja nebitna.

        Mediji su željni vijesti, pa pitaju sve koji imaju veze sa F1 i htjeli bi dati izjavu, pogotovo ako se to može pretvoriti u clickbait naslov. Meni je to zanimljivo mišljenje jednog bivšeg F1 vozača, koje možda nije preobjektivno jer je nizozemac. Isto tako i sve izjave britanskih komentatora i bivših vozača po pitanju Hamiltona i Russela znaju biti neobjektivne, ali to nekako uračunamo i primimo na znanje…



        4
        4

        0
  8. avalon Prikaži

    čitam komentare na račun lammers , 0 uspjeha i zato nije kvalificiran da ovo izjavi ? znači ako nema pobjeda , titula ne treba komentirat jer evidentno da je nikakav vozač . to šta je npr 1988. bija u pobjedničkom timu jaguara koji je pobjedija 24 sata le mansa ( 1990. je bija 2. , a 1996. završija 3. ) nije neka referenca za nizozemca ka vozača ali zato je npr pobjeda hulkenberga 2015. jasan dokaz da se radi o ekstra vozaču . lammers u F 1 ima 0 uspjeha , a respektabilni NH ima … koliko ono pobjeda , podija ? pri tome lammers je u F 1 vozija za shadow , tim koji je u 8 sezona ostvarija jednu pobjedu , 3 PP , 2 FL i 7 podija . zatim za ATS ( 0 uspjeha u 7 sezona ) , ensign ( 1 FL u 10 sezona ) , theodore ( 0 uspjeha u 4 sezone ) te march . march je bija najbolji tim lammersa no u 16 sezona su ostvarili tek 3 pobjede , 5 PP , 7 FL i 21 podij . da je bija i 5 X bolji sa timovima z akoje je vozija ostvarija bi kur . 1990. lammers je pobjedija 24 sata daytone ali to ništa ne znači no kad je alonso 2019. bija u pobjedničkom timu u daytoni to je potvrdilo klasu vozača zar ne ? rob wilson nema titula ali ima vozačku školu kroz koju su “prošli” npr montoya , kimi , coulthard , andretti , bottas pa i valentino rossi . čudno kako su navedeni otišli kod neuspješnog wilsona da ih nešto pouči ?!?!? btw , neko vrime je svoje klijente podučavao sa wauxhall – om ( opel ) ;)
    primjer kako najbolji bolid može “izvuč” grešku … 2014. ( ako se ne varam ) LH je u mađarskoj zbog promjene šasije starta iz boxa . na startu je napravija grešku , izletija i skoro se zabija u ogradu . sam je izjavija da je pogriješija zbog hladnih guma , kočnica i šta ? zahvaljujući bolidu ali i svojoj vještini je završija na postolju . no da je bija ne znam kako vješt ne bi se dokopa postolja bez najboljeg bolida na gridu zar ne ? lock up je greška koju je LH prije često ponavlja ali mu je bolid “dozvoljava” da takve greške prođu “nekažnjeno” . ne treba lammers imat pobjede u F 1 no ima dovoljno godina , iskustva da vidi neke stvari koje fanovi ne vide ili ne žele vidit . pokazatelj je i ova zadnja trka , da je vozija npr AT teško da bi sa P 9 završija na postolju usprkos zgusnutom poretku nakon restarta jer ono šta može mercedes AT ne može ;)



    3
    -4

    7

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.