Leclerc: Ferrari ima bolji napredak od konkurenata

Izdvojeno

Charles Leclerc vjeruje kako je Ferrari postigao veći relativan napredak u odnosu na svoje konkurente, te je opisao koji su ciljevi momčadi ove sezone, točnije, osvajanje trećeg mjesta u konstruktorskom prvenstu, odmah iza Red Bulla i Mercedesa. Prošla sezona za tim iz Maranella bio je dosta loša, te je Ferrari završio kao šesti, što je najlošije mjesto od 1980. godine kada su bili deseti.

Prva utrka u Bahreinu bila je solidna za Ferrari. Leclerc je završio šesti, a njegov novi timski kolega Carlos Sainz osmi. Leclerc osjeća da poboljšanja na bolidu mogu pomoći Ferrariju da se popne na ljestvici konstruktora u odnosu na prošlu godinu.

“To je korak naprijed, značajan korak naprijed koji smo vidjeli u Bahrainu.”

“Imali smo bolji napredak u usporedbi s ostalim momčadima i u usporedbi s prošlom i ovom godinom, tako da je ovo pozitivno, ali s druge strane još uvijek se ne borimo tamo gdje se želimo boriti.”

“Ako usporedite prošlu godinu s ovom, odradili smo dobar posao i moramo nastaviti raditi ovako.”

Charles Leclerc

Na upit koja su područja bolida poboljšana, Charles Leclerc rekao je da su u pitanju cjelokupne promjene.

“To je sveukupno poboljšanje. Osjeća se bolja snaga, ravnoteža u zavojima i zapravo grip bolida se bolje osjeća. Ne radi se samo o jednoj stvari, već se cijeli paket ponaša bolje i ovo je pozitivno za budućnost.”

Charles Leclerc

Prošle sezone Ferrari je ostvario najlošiji plasman u konstruktorskom poretku u posljednjih 40 godina, pa Leclerc kaže da momčad ima jasan cilj kako žele završiti ovu sezonu.

“Mislim da će realan cilj za ovu godinu biti odmah iza Red Bulla i Mercedesa.”

“Bit će vrlo teško boriti se s njima. Za sada previše zaostajemo, ali borimo se s još četiri ili pet momčadi za treće mjesto u konstruktorskom prvenstvu. Dakle, bit će to tijesna borba, ali ako sve napravimo savršeno, mislim da je to razumno.”

Charles Leclerc

Odgovor

3 komentara

  1. Charles Leclerc
    Emin1 Prikaži

    Mislis Ferrari ima najmanji zaostatak u odnosu na proslu godinu



    5
    5

    0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Kako to? Kako to?
    Eno Lujo vec salje delegaciju u tvornicu senzora. Navodno su trebali bit spremni vec ovaj vikend ali zbog Covida sve kasni.
    Suska se da je nova verzija daleko naprednija od stare. Osim sto je specificno napravljena za Ferrarijev motor, ima i opciju prijenosa podataka tajnim kanalom u Mercedesov stozer gdje se u dogovoru s FIA-om dilaju informacije o pravilima za iduce godine i buducnost sporta.
    I da, skoro sam zaboravio napomenuti bitan detalj, senzori su crne boje.



    11
    0

    11
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ima li ste i najviše prostora za napredak, al svakako dobar pomak. Napokon nešto pozitivno.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.