Trulli: Nije lako biti Alonsov momčadski kolega, on igra političke igre

Izdvojeno

Povratak Fernanda Alonsa u Formulu 1 izazvao je brojne reakcije, a među njima i njegovog momčadskog kolege Jarna Trullija iz 2003. i 2004. godine u Renaultu. Trulli je bio gost u podcastu Beyond The Grid , te je na pitanje o Alonsovom povratku rekao sljedeće:

“Deset je godina mlađi od mene, ali za razliku od mene, i dalje je jednako željan.”

Bivši vozač Formule 1 kaže kako ne vidi neuspjeh Fernanda Alonsa. Smatra da će i veliku ulogu u tome imati i to koliko je bolid zaista dobar.

“I dalje je vrlo spreman i strast za natjecanjem u bolidu još uvijek postoji.”

“U vezi s Fernandom ne sumnjam, izuzetno je motiviran. Nadajmo se da će mu Renault i Alpine pružiti dobar bolid.”

Na pitanje o tome kako je biti Fernandov momčadski kolega, rekao je da to nije laka uloga. No, usprkos svemu smatra da je upravo to ono što Alonsa čini dobrim vozačem.

“On je vrsta vozača koji igra političke igre.”

“Kad bi od nečega mogao dobiti prednost, uvijek bi. Uvijek je pokušavao oblikovati tim prema sebi.”

“To morate poštivati ​​od strane vrhunskog vozača. Na kraju, to je ono što rade najbolji.”

Jarno Trulli

Odgovor

11 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Jarno, jedan od najbržih subotom a vlakić nedjeljom. Simpatičan lik.
    Za Alonsa je rekao ono što svi odavno već znamo.



    17
    17

    0
    • Pascal Wehrlein 94
      Wehrlein94 Prikaži

      koja glupost je ta etiketa “vlakić”..
      trulli da vozi danas bio bi tik uz Hamiltona po cijenjenosti među komentatorima i vozačima..
      danas jedan Hulkenberg koji je odvezao 200+utrka i nije uspio niti jednom doći do postolja je pojam kvalitete,moš mislit. a Trulli u Toyoti malo malo pa je bio na postoljima pored velikih Alonsa,Schumachera i Raikkonena…



      5
      -3

      8
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Jedan od likova kojeg neću zaboraviti. Inače vozači s kraja 90ih i početka 00ih su za mene formula 1. Ovo sve kasnije su klinci s Ribnjaka. Kakav Norris i Russeli? 2001. je bila stvarno jebena sezona ako gledamo imena vozača. A meni ujedno i najbolji ikad kalendar utrka.


      0
      -1

      1
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    Dobivao sam grčeve u želucu kad su se McLareni vraćali sa zamjene guma iza kolone koju je maestralno predvodio vlakovođa



    16
    15

    1
    • avalon Prikaži

      možda je vlakovođa maestralno predvodija kolone ali ipak je tokom karijere ostvarija pobjedu , 4 PP , 1 FL i 11 podija ( 4 X završava na P 2 ) te je 2004. završija prvenstvo ka 6. prvu sezonu je odvozija za minardi ka npr alonso i webber , na kraju sezone ima 3 boda , webber 2 , alonso 0 bodova . čak je i u lošem prost/peugeotu u kišnom nurburgringu uspija dovest bolid da P 2 na kraju . istina , pomoglo mu je i šta je trku završilo tek 9 od 22 vozača . 2001. u jordanu pobjedija je kolegu frentzena ( koji je valjda bija brz vozač , a ne vlakić ka trulli ) iako je ima 2 odustajanja više od nijemca . btw “znam” vozača koji je poprilično obožavan , brz , iskusan pa ipak nije recimo omalovažavan ka trulli iako mu je rezultat 0 . ne želim kazati da je jarno bija top vozač ali po dosezima nije bija daleko od npr frentzena , fisica , herberta , panisa … od nekih navedenih je bija i bolji u nekim segmentima . toyota je tokom svoga prisustva u F 1 osvojila 278,5 bodova , a od toga im je “vlakić” trulli donija skoro pola …129,5 , ralf shumacher 70 , glock 49 bodova . istina , trulli je odvozija i više trka od ralfa i glocka no u postotcima JT je osvaja 1,44 , ralf 1,32 , a glock 1,53 boda po trci za toyotu = glock od JT za 0,09 bodova po trci ;)



      6
      3

      3
      • Pascal Wehrlein 94
        Wehrlein94 Prikaži

        Trulli ima 4 pole positiona, a čak 15 front row startova… frajer je onu Toyotu svaki vikend smjestio u prednji red subotom, a donio Toyoti čak 7 postolja… baš je podcijenjen,a kažem,danas da vozi,pa Red Bull bi se otimao za njega,kakav Perez ili Hulkenberg,ma bjež



        7
        5

        2
        • avalon Prikaži

          sa svime se slažem osim sa 7 postolja , mislim da ih je bilo manje ..e da , ne slažem sa da danas JT vozi da bi se RB otima za njega ako bi u kombinaciji bili JT , SP i NH . SP bi vjerovato dobija odbijenicu ali naravno da bi NH ima prednost u izboru pred JT jer ima “debelo” bolje rezultate od jarna . čak je u jednom segmentu najbolji na “vječnoj listi” F 1 … u broju odvoženih trka bez postolja ALI i taj rekord se računa ….



          1
          -1

          2
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Da si pratio, znao bi kakve su se kvalifikacije tada vozile, i zašto je Trulli često bio pri vrhu…



          2
          2

          0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ avalon, Trulli je vozio f1 nekih 14-15 godina i nije baš nešto previše osvojio, iako mnogi nisu ni to a vozili su bolide slične konkurentnosti kao i Jarno. Ja sam se oglasio na to kako je to utjecalo na mene kao navijača McLarena. Iskreno, mislim da bi se i ti složio sa time da nije bilo gledljivo pratiti utrke u kojima je često puta sam Trulli smetao. Budimo iskreni i kažimo, da, smetao je često puta



        2
        0

        2
        • avalon Prikaži

          raca … jarno je vozija 15 sezona , nije previše osvojia no možda bi osvojia i nešto više da nije vozija loše ( minardi , prost , “lažni” lotus ) i tek osrednje bolide jer kad je vozija jordan i renault to su bili osredni bolidi . jer npr frentzen nije nikome smeta , bija je navodno brz ALI jednu sezonu je pobjedija , a drugu izgubija od sporog smetala trullia . u renaultu 2002. je završija 8. iza kolege buttona(7.) , a bolji su bili samo vozači ferraria McL i williamsa . 2003./04. renault je bija solidan pa je takav bija i jarno . kolega mu alonso sigurno nije spor vozač no nije baš bodovno “uništija” sporog jarna … 2003. FA je završoja na 6. , JT na 8 mistu sa – 22 , 2004. FA je završija na 4. , spori jarno na 6. mistu sa – 13 . istine radi ima j ei 2 odustajanja manje od alonsa . toyoti je ka šta sam već napisa donija skoro pola bodova , a vožne u “lažnom” lotusu ne treba ni računat . i kad bi zbrojia sezone u “jalovim” bolidima ( minardi , prost , “lotus” ) nabrojia bi ih 5 ali sa takvim bolidima jarno bi ugrabija poneki bod ( osim u “lotusu” ) pa čak i moglo bi se kazat čudesno postolje u prostu po kiši , a kolega mu panis je zaosta krug za vodećima . istina , bilo je puno odustajanja ali JT je završija trku ispred hakkinena u McL , irvina u ferrariu , ralfa u willamsu . JT je te 1999. donija prostu 7 , a panis 2 boda , a za panisa niko ne bi napisa da je smeta zar ne ? a izgubijaje od kolege “smetala” ;) čini mi se da su i u vrime JT postojale plave zastave ka upozorenje vozačima da ih netko pokušave prestić za krug zar ne ? ako nije preticanje za krug znači li to da se 2 vozača utrkuju ? ako danas netko “zapne” iza npr bottasa , skupi se 3, 4 ( napr španjolska 2019. ) vozača znači li to da je VB “stvorija vlakić” iza sebe ili se samo jako dobro brani od vozača koji je iza njega , a ostal čekaju “rasplet” . možda se jarno samo dobro , suptilno branija . čak ni toyota , najbolji bolid koji je JT vozija je s obzirom na ulaganja toyote bila samo solidna ekipa . JT im je donija 2 od njihova 3 PP , 1 FL od njihova 3 i 7 podija od njihovih 13 . opet ponavljam , nije JT bija top ali s obzirom šta je vozija ima je sasvim solidne rezultate , bolje i od nekih koji nikome nisu smetali i bili su jako brzi :) :) možda bi da je u vrime JT postoja neki portal na kojem se ocjenjivala brzina , agresivnost , preticanje , obrana , strategija , osobnost JT dobija bar jednu visoku ocjenu … za obranu ;) i nisam prethodni komentar uputija tebi ali me podstaka da napišem nešto o jarnu je rmislim da je dobar lik , a i ovim o FA je potvrdija moje mišljenje .



          3
          2

          1
  3. Dusko_24 Prikaži

    Veliki Jarno Trulli….



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.