Marko vjeruje da Verstappen neće otići u Mercedes

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Red Bullov savjetnik Helmut Marko vjeruje da će ekipa iz Milton Keynesa uspjeti zadržati Maxa Verstappena za nadolazeće sezone s obzirom na to da je Mercedesova dominacija došla kraju i sad se barem po prvoj utrci sezone može reći da po čistoj brzini imaju pravog konkurenta.

Nizozemac u svom ugovoru navodno ima klauzulu koja bi mu dozvolila da napusti ekipu prije kraja 2023. godine, ovisno o performansama.

No, dr. Helmut Marko je optimističan jer se čini da je Mercedesova dominacija došla svome kraju:

“Više nema one superiornosti koja je omogućila Mercedesu da bude dominantan u proteklim sezonama od uvođenja hibridnog motora.”

“Vrlo sam optimističan za 2022. godinu.”

Honda je preko zime napravila solidan iskorak i čini se da više nema deficita u usporedbi s Mercedesom. Iako odlaze na kraju ove sezone, Red Bull će nastaviti koristiti njihove pogonske jedinice, ali pod svojim imenom.

Nadalje, s obzirom da se zaustavio razvoj pogonskih jedinica od 2022. do 2025. godine – kompetitivnost Red Bulla bi za to vrijeme mogla biti izvjesna, a onda Verstappen nema previše razloga tražiti sreću u drugoj sredini.

Ipak, ne dijele svi mišljenje s Markom. Tako McLarenov direktor Zak Brown smatra da će već iduće godine Mercedes imati novu mladu postavu u Verstappenu i Russellu.

“Mislim da ćete u Mercedesu iduće godine vidjeti Maxa i Georgea.”

“Imate Maxovo iskustvo i mladost, i imate Georgeovu mladost. Da sam ja na mjestu Mercedesa – to bi bila ubojita kombinacija za idućih pet godina.”

[profil broj=”33″]


Odgovor

1 komentar

  1. Mercedes
    LH simply the best Prikaži

    Sezona je jedva počela, neozbiljne su prognoze ishoda bazirane na testiranjima i prvoj utrci. Svi rade, nadograđuju bolide i već za mjesec ili dva slika može biti dijametralno različita od početka sezone.
    A gatanje o slijedećoj sezoni u svakom kontekstu je tek besmisleno, toliko različitih faktora koji se još nisu niti dogodili, utječu na buduća događanja.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.