Martin Brundle: Mercedes W12 ne funkcionira dobro

Izdvojeno

Martin Brundle vjeruje kako Mercedes W12 još uvijek nije proradio kako treba i da još nije pronađen optimalan način rada ovogodišnjeg bolida, unatoč pobjedi Lewisa Hamiltona na prošloj VN Bahraina kojom je započeta sezona. Bivši vozač Formule 1 i komentator za Sky Sports F1 je ipak uvjeren kako aktualni prvaci imaju ono što im je potrebno da riješe probleme.

Kako nam se uskoro bliži Imola i druga utrka sezone, čini se kako Red Bull i Max Verstappen imaju prednost, pogotovo nakon što je Max uspio uloviti pole position na prvoj utrci sezone sa tri desetinke prednosti. Briljantna strategija i Hamiltonova vožnja su na kraju prevagnuli i uspjeli spriječiti Red Bull da sezonu otvori pobjedom.

Unatoč svemu tome, Brundle nije uvjeren da Mercedes dobro funkcionira.

“Mislim da Mercedes ne radi tako dobro u ovom trenutku. Red Bull i Honda rade posebno dobro, kao i nekoliko drugih bolida.”

“Propisi ograničavaju da ne možete stalno nadograđivati iz tjedna u tjedan, kao što su to možda činili u prošlosti, ali Mercedes će to sve objediniti. Mercedes i Hamilton još uvijek su kombinacija koju treba pobijediti ako želite osvojiti prvenstvo.”

Martin Brundle

Ako uzmemo VN Bahraina kao ogledni primjerak onoga što možemo očekivati kroz sezonu, Imola će biti fantastična utrka gdje će se sljedećeg vikenda odvijati još jedna epizoda dvoboja Maxa i Lewisa. Brundle ipak upozorava na Mercedes.

“Ovisi što će napraviti u međuvremenu s bolidom. Očito je ograničenije što sada mogu promijeniti. Ne bih podcjenjivao Mercedes. Svi govore o stražnjem kraju i o tome koliko to usporava Mercedes, a time i Aston Martin. Mislim da će biti stvarno blizu.”

“Hamilton je bio apsolutno veličanstven u Bahreinu i za mene je pobijedio u utrci jednako kao što ju je izgubio netko drugi, ili neka druga momčad. Zaista ne znam tko će biti najbolji u Imoli i to je divna stvar u sportu.”

Martin Brundle

Formula 1 ovog vikenda se vraća na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari na kojem se vozi VN Emilia-Romagna. Staza se nakon dužeg izbivanja iz kalendara ponovno vratila zahvaljujući izmjenama u kalendaru uzrokovanih COVID-19 prošle godine, kada je u studenom povijedio Lewis Hamilton. Mercedesovi bolidi su prošle godine imali gotovo pola sekunde prednosti u kvalifikacijama, a ove godine je moguće da dođe do zamjene uloga.

Vikend počinje u petak prvim slobodnim treningom u 11:30 po našem vremenu. Kvalifikacije su u subotu u 15:00, a utka za VN Emilia-Romagna u nedjelju u 15:00.

[profil broj=”44″]

[profil broj=”33″]


Odgovor

13 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Kladim se da će Lewis opet dobiti u Imoli :-D I opet će plakati da su spori.



    8
    4

    4
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Mozda u jednom krugu ne izgleda najbolje ali u utrci su jednako ako ne i brzi od Red Bulla. Ovisit ce od staze do staze.
    Jos jedna klasicna pila naopako i prilika za uvelicavanje svake Hamiltonove pobjede.



    19
    11

    8
    • Ferrari
      Felipe Massa Prikaži

      Ne treba zaboravit Maxove probleme s diferencijalom tijekom utrke u Bahreinu, a kazu da ga je to kostalo oko 3 desetinke po krugu. Tako da mislim da je red bull brzi u svim aspektima, no treba pricekat u vidjet kako ce to izgledat u Imoli.



      14
      14

      0
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Samo onaj koji nije gledao Bahrain moze rec da je Mercedes “jednako ako ne i brzi od Red Bulla”, uz ocito bolju strategiju Mercedesa Verstappen je bio u prilici da pobjedi, je da se to nije dogodilo ali je bilo ocigledno cija je to utrka :)



      3
      -3

      6
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    ”Mislim da Mercedes ne radi tako dobro u ovom trenutku. Red Bull i Honda rade posebno dobro, kao i nekoliko drugih bolida.” – a drugi bolidi bi bili?? 4. Norris je imao 46 sekundi zaostatka i da je bilo još 3 kruga perez koji je startao iz boxa bi ga prestigao.

    Ugl opet korištenje kojekakvih situacija za uzdizanje Boga Vožnje. Merc se pokazao kao loš na testiranjima, kao da su rezultati testiranja ikad bili previše bitni, onda u kvalama Red Bull tj Max je bio bolji, a bome u utrci podjenaki, s tim da je Hamsta krao 0,2 po krugu u T4 (morao sam iako više iz šale) :)



    14
    9

    5
  4. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Ne sekiraj se Brundle. Već će stručnjaci objasniti gdje si pogriješio u procjeni ;)



    5
    -7

    12
  5. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    McLaren prede na Hondu , Honda katastrofa.
    McLaren prede na Renault , Renault ajde solidan.
    McLaren prede na Mercedes , Mercedes ne radi dobro.

    Milina :D



    9
    8

    1
  6. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Da nisam gledao prvu utrku po ovakvim izjavama pomislio bi da je Mercedes bio tek 4. ili 5. momčad.



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.