Alpine nakon utrke bez bodova za Imolu donosi solidne nadogradnje

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 7 komentara

Alpine će za iduću utrku u Imoli donijeti “solidne nadogradnje” na svoj A521 kako bi pokušali doći do svog prvog boda ove sezone nakon lošeg vikenda u Bahreinu.

Izvršni direktor ekipe Marcin Budkowski kaže da je stražnji dio bolida u centru pažnje inženjera, s obzirom da je upravo taj dio najviše propatio zbog promjene tehničkog pravilnika s 2020. na 2021. godinu.

“Određen dio posla smo obavili na testiranjima, a onda smo ponovo odradili nešto i u Bahreinu. Nema sumnje da ćemo učiti i tijekom idućih nekoliko utrka, kao i sve ostale ekipe. To područje bolida će se još mijenjati.”

“Imamo prilično solidne nadogradnje koje stižu u Imolu. Imat ćemo nove komponente i bolid će imati bolje performanse. Sve u svemu, na prvih par utrka ove sezone ćemo imati nove dijelove.”

U Alpineu su primijetili kako su u Bahreinu tijekom dnevnih sesija pri višim temperaturama bili primjetno sporiji.

“Moramo shvatiti zašto smo sporiji kad su temperature više. To ne bi smio biti problem u Imoli niti u Portugalu, ali bi se moglo ispriječiti u ljetnim mjesecima.”

“Bili smo prilično zadovoljni s bolidom na predsezonskim testiranjima, ali je korektno reći da smo manje zadovoljni kad su temperature visoke. Prvi i treći trening nisu bili najsretniji, ali smo se vraćali u svoj tempo jednom kad bi sunce zašlo – tijekom drugog treninga i kvalifikacija.”

“Temperature su bile prilično ekstremne, više nego na testiranjima. Na početku trećeg treninga su narasle i do 38°C, a staza je bila na 47 stupnjeva. To je bilo više vruće nego prije dva tjedna na testiranjima.”

Alpine se u Renaultovim bojama prošle godine borio za treće mjesto u poretku konstruktora, ali je ove sezone vidno pao u formi.

“Još uvijek nam nedostaju dvije ili tri desetinke kako bismo se borili s ekipama s kojima nam je cilj boriti se.”


Odgovor

7 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Alpine se srozao ko Ferrari između sezone 2019 i 2020. Jadni Nando ako se ovo nastavi, možda bolje bolid bude funkcionirao na nekoj drugoj stazi ili kad ga skuže. U Bahrainu da su Perez i Yuki imali ok Q2, ne bi Alpine vidio Q3 sigurno.



    5
    4

    1
  2. Felipe Massa 19
    felipe stipe Prikaži

    Od kada se Renault vratija u F1 nisam vidija neke prevelike pomake ili iskre,dva najveća pomaka su mi kad su uzeli Rikarda i sad Alonsa mislim da je riki radija razliku i da ce sad alonso.momčad s bolidom nikako da napravi dodatni pomak prema naprid kao sta je meclaren u ove dvi godine a vidimo koliko mcl zaostaje za mercom.tako da nisam oduševljen momčadi mozga napokon poduzmu nestao kao alpine



    4
    3

    1
  3. Mclaren
    raca Prikaži

    Oće li sad poskupit cijena Alpine na pulsmanageru? :rofl:



    6
    6

    0
  4. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Znači, čim sunce zađe, Alpune bu delal dar-mar!!😂😂



    2
    1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.