Momčad AlphaTaurija bi do VN Španjolske trebala ostvariti “lijep korak naprijed”

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Tehnički direktor Jody Egginton kaže kako bi momčad AlphaTaurija trebala ostvariti lijepi korak prema naprijed do VN Španjolske s obzirom na dobru formu. Gasly je na kvalifikacijama za VN Bahreina izborio petu poziciju, no nije ju uspio zadržati zbog oštećenja na prednjem krilu koje je zadobio na samom startu utrke. Njegov momčadski kolega Yuki Tsunoda je također imao dobar nastup, završivši na devetoj poziciji sa dva boda.

Šef momčadi Franz Tost je također zadovoljan prvom utrkom, no rekao je kako još trebaju pričekati nekoliko utrka da bi vidjeli u kakvoj se formi nalaze. Egginton je rekao kako će u sljedećih nekoliko utrka postupno raditi na aerodinamičkim nadogradnjama.

“Već imamo plan razvoja.”

“To je aerodinamika. Podnice su se dramatično promijenile zbog promjene propisa, te difuzor i način na koji bolid aerodinamički funkcionira sa stražnje strane.”

“Svi su pokušavali oporaviti to što je izgubljeno. Mi smo vratili solidan dio izgubljenog i sad pokušavamo raditi na povećanju operativnog okvira, dati bolidu širi okvir u kojem bi imao dobre performanse. Pogotovo se to odnosi na sporije zavoje, tada vozač može to bolje iskoristiti.”

Egginton je dodao i kako se još uvijek bavi podacima sa predsezonskih testiranja, s obzirom da su se odvijala samo dva tjedna prije početka sezone. S obzirom na pauzu od tri tjedna između prve i druge utrke sezone, rekao je kako su usredotočeni na nadogradnje:

“Mislim da imamo dobar uvid u to što je bolid i to vam onda omogućuje da kažete ‘U redu, što točno želite postići?'”

“Imati ćemo nekoliko novih komponenti u Imoli, imati ćemo nekoliko i u Portugalu. Imati ćemo nekoliko novih komponenti u Španjolskoj, to je proces koji traje. Do Španjolske bismo trebali imati lijep korak naprijed.”

Jody Egginton

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.