Alonso: Ima puno prostora za napredak s moje strane

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Fernando Alonso izjavio je kako još uvijek ima puno prostora za napredak u njegovoj vožnji nakon povratničkog nastupa na VN Bahreina.

Alonso se nakon dvije sezone izbivanja vratio u F1 s Alpineom, a svoju prvu utrku nije uspio završiti iz bizarnog razloga – nakon drugog zaustavljanja u boksu u njegov je kočioni sustav ušla vrećica koja je dovela do pregrijavanja sustava i 39-godišnji Španjolac morao je odustati.

“Bilo je lijepo. Imao sam par dobrih borbi i neke od njih su završile dobro, a neke nisu jer su nas pretekli”, rekao je Alonso za Motorsport o dojmovima s prve utrke nakon VN Abu Dhabija 2018. godine.

“Međutim, moram izvući više brzine iz sebe, pronaći još samopouzdanja, izvući više iz bolida i kočnica te odraditi bolji start.”

“Nije bilo preloše, ali ima puno prostora za napredak s moje strane.”

“Momci su odradili sjajan posao kod pitstopova, no moja pozicija na drugom zaustavljanju nije bila dobra. To su male stvari i pogreške koje ponavljam od testiranja, ali nadam se da ću do druge ili treće utrke pokazati bolje nastupe.”

Alonso se uspio kvalificirati na deveto mjesto i u prvom stintu utrke držao se unutar top 10, no u kasnijoj fazi utrke počeo je padati u poretku – kasnije je iz momčadi rečeno kako je već nakon prvog pitstopa zbog problema smanjena snaga na njegovom bolidu. Esteban Ocon nije imao sreće sa žutim zastavama u kvalifikacijama pa je ispao u Q1, a u utrci, u kojoj ga je izvrtio Sebastian Vettel, nije uspio dalje od 13. mjesta.

Alpine nije izgledao sjajno na prvoj utrci, no Alonso zasad ne želi donositi prevelike zaključke o jakosnom poretku:

“Teško je reći. Mislim da smo vidjeli raznovrsne rezultate i osjećaji su pomiješani za sve, uključujući nas. Ponekad izgledamo bolje, ponekad se čini da smo nazadovali.”

“Trebat će nam još par utrka da dobijemo jasniji poredak, stoga pričekajmo da vidimo. Naš posao je da radimo više, identificiramo naše slabosti ako ih ima i da radimo na njima dok održavamo naše prednosti. Ovo je zanimljiva sezona za sve.”

Alpine je jedna od četiriju momčadi koja u Imolu stiže bez ijednog boda, no očekivanja će biti velika s obzirom na to da je Daniel Ricciardo prošle godine tamo osvojio treće mjesto s Renaultom.

[profil broj=”14″]


Odgovor

6 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Za početak, napredak bi bio ne izgubiti dvoboj od rookieja Tsunode kao na prvoj utrci.

    Mislim da će Nanda pojesti ovo koprcanje za pokoji bod, no očito je želja za Formulom 1 bila prejaka.

    Slična greška kao i kod Schumacherove etape s Mercedesom.



    2
    -17

    19

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.