Zhou pobjednik uzbudljive glavne utrke u Bahreinu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 4 min 0 komentara

Guanyu Zhou pobijedio je na glavnoj utrci u Bahreinu, zbog čega će iz prvog trkaćeg vikenda Formule 2 upravo on izaći kao vodeći čovjek prvenstva. Zhou je krenuo s pole positiona, no bilo je to daleko od mirne utrke za Kineza koji je imao loš početak utrke.

Drugo mjesto pripalo je Danu Ticktumu koji je pri kraju utrke imao kontakt, gdje je iz utrke ispao Oscar Piastri, jučerašnji pobjednik druge utrke i dosad vodeći u prvenstvu. Incident je bio pod istragom, no neće biti nikakvih kazni.

Posljednje mjesto na podiju zauzeo je pobjednik prve utrke Liam Lawson, a odličan četvrti bio je Richard Verschoor koji vozi pod ugovorom na jednu utrku. Peto mjesto osvojio je Marcus Armstrong nakon starta s 13. mjesta, šesti je kao i na startu bio Jehan Daruvala, a do sedmog mjesta se unatoč drive-through kazni na kraju probio Robert Švarcman.

Theo Pourchaire završio je osmi, a osvajače bodova zaključili su Felipe Drugovich i Matteo Nannini – obojici su to prvi bodovi sezone.

Utrku je najbolje započeo Christian Lundgaard koji je s drugog mjesta uspio proći Zhoua za vodstvo utrke. Zhouov timski kolega Drugovich također je dobro startao i uspio je proći na drugo mjesto. Robert Švarcman ponovo je imao kontakt u prvom krugu u kojem je izbacio vozača iz utrke zabijanjem u njegov stražnji kraj – jučer je to bio Dan Ticktum u drugoj sprint utrci, a danas je stradao Roy Nissany, pri čemu je kolateralna žrtva bio i Lirim Zendeli koji je ostao bez prednjeg krila. Na stazu je izašao safety car, a Švarcmanu je dodijeljena drive-through kazna.

Utrka je nastavljena u četvrtom krugu kada Drugovich napada i prolazi Lundgaarda. Međutim, Brazilčevo vodstvo nije dugo trajalo jer se Lundgaard vratio u vodstvo nakon nekoliko zavoja. Piastri je za to vrijeme prošao Zhoua, a kroz idućih nekoliko krugova mladi Australac stiže i do samog vrha poretka.

U 14. krugu vodeći kreću na obaveznu promjenu guma, a Piastri obavlja boks netom prije paljenja virtualnog safety cara zbog odustajanja Gianluce Petecofa. Brazilcu se aktivirao aparat za gašenje požara, zbog čega se morao parkirati pored prvog zavoja. Ubrzo je izašao i pravi safety car.

Tajming izlaska safety cara bio je savršen za Armstronga, Verschoora i Nanninija koji dotad nisu bili u vodstvu. Armstrong je postao vodeći ispred Piastrija, Verschoora, Lundgaarda, Drugovicha i Zhoua.

Na restartu u 19. krugu Piastri odmah prolazi Armstronga, a isto radi i Verschoor koji zatim u idućem krugu napada i prolazi Piastrija. Armstrong je pao sve do šestog mjesta. Zhou je imao obrnutu strategiju od većine vozača oko sebe pa je u drugom dijelu utrke koristio mekše gume. U 21. krugu uspio je proći Drugovicha, dva kruga kasnije Piastrija, a u 28. krugu preuzima vodstvo od Verschoora.

Odlično se probijao i Dan Ticktum koji je također bio na softu, a prilikom prolaska Piastrija došlo je do kontakta u drugom zavoju koji je izvrtio Piastrija i izbacio ga iz utrke. Ponovo je uključen virtualni safety car koji je završio u pretposljednjem krugu. Verschoor tada dvaput blokira kotače te pada iza Ticktuma i Lawsona do kraja utrke. Svejedno, nizozemski debitant može biti optimističan oko nastavka vožnje za MP nakon sjajnog vikenda u kojem je ostvario peto mjesto u kvalifikacijama i dva top 5 rezultata u tri utrke.

Iduća runda održava se za dva mjeseca u Monaku.

Vozač Momčad Zaostatak
1 Zhou UNI-Virtuosi
2 Ticktum Carlin 0.400
3 Lawson Hitech 2.900
4 Verschoor MP 4.000
5 Armstrong DAMS 9.700
6 Daruvala Carlin 11.900
7 Švarcman Prema 12.100
8 Pourchaire ART 18.400
9 Drugovich UNI-Virtuosi 19.700
10 Nannini HWA 19.800
11 Beckmann Charouz 20.900
12 Lundgaard ART 21.200
13 Vips Hitech 27.300
14 Sato Trident 28.800
15 Boschung Campos 31.500
16 Samaia Charouz 40.600
17 Viscaal Trident 48.400
18 Zendeli MP 1’01.900
19 Piastri Prema 3 kruga
Petecof Campos
Deledda HWA
Nissany DAMS

Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.