Piastriju pobjeda u drugoj sprint utrci nakon troboja u posljednjem krugu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 3 komentara

Aktualni F3 prvak Oscar Piastri stigao je do svoje prve F2 pobjede u svom drugom nastupu na uzbudljivoj drugoj sprint utrci u Bahreinu. Guanyu Zhou bio je jedan od rijetkih vozača koji je startao na softu i istog je očuvao do kraja utrke, no Piastrijeva prednost u svježem softu bila je prevelika.

Drugo mjesto na stazi osvojio je Christian Lundgaard, no podij ipak neće popuniti trojica Alpineovih juniora jer je Lundgaard zaradio kaznu od 10 sekundi zbog sudara s Lirimom Zendelijem. Posljednje mjesto na podiju tako je naslijedio Jehan Daruvala.

Pobjednik prve utrke Liam Lawson odustao je nakon sudara s Felipeom Drugovichem.

S pole positiona je krenuo Juri Vips koji se uspio oduprijeti inicijalnom pritisku Lirima Zendelija. Iza njih nastao je kaos zbog okrenutog Dana Ticktuma – Britanac se ovog puta našao u obrnutoj ulozi u zavoju 1, gdje je njega pogodio Robert Švarcman. Obojica su odustala nakon incidenta, a na stazu je po prvi put izašao Aston Martin Vantage safety car. Kaos su iskoristili vozači poput Lawsona, Drugovicha, Armstronga i Pourchairea – Lawson je napredovao 7 pozicija u odnosu na start, a ostala trojica su zaradila preko 10 mjesta.

U četvrtom krugu nastavljena je utrka, a inicijativu je preuzeo Guanyu Zhou, jedan od rijetkih vozača na softu. Prednost mekših guma iskoristio je maksimalno i probio se do vodstva koje je držao sve do posljednjeg kruga.

Lirim Zendeli počeo je padati kroz poredak, a konačni udarac zadao mu je Christian Lundgaard koji mu je probušio gumu u prvom zavoju. Danac je za to kažnjen s 10 sekundi vremenske kazne, a Nijemac je nakon nekoliko krugova odustao.

Novo udaranje u vozača ispred vidjeli smo u zavoju 4 – ovog puta bio je to Drugovich koji je u borbi za treće mjesto izbacio Lawsona iz utrke. Brazilac je dobio istu kaznu kao i Lundgaard.

Ponovo je izašao safety car i 8 krugova prije kraja većina vozača koristi priliku za odlazak u boks po svježi set guma. Zhou je odlučio ostati na stazi, iako je startao na softu, a drugi su većinom bili na hardu. Jedino on, Armstrong Drugovich i Viscaal nisu otišli u boks.

Na svježem softu letjeli su drugoplasirani prije boksa Vips i Piastri koji je većinu utrke proveo na šestom mjestu. Ekspresno su se probili na drugo i treće mjesto. Vips je taman došao na sekundu zaostatka Zhouu kada je započeo virtualni safety car zbog zaustavljenog bolida Deledde, a onda je zbog kvara u 21. krugu, odmah nakon restarta, morao stati pored staze.

Na vrhu je ostao trojac Zhou-Piastri-Lundgaard, s time da Lundgaard nije bio u realnoj borbi za pobjedu zbog kazne. Svejedno se umiješao u borbu i napao je Zhoua u prvom zavoju isto kad i Piastri, stoga smo u posljednjem krugu na vrhu poretka vidjeli uzbudljiv troboj iz kojeg je kao pobjednik izašao mladi Australac.

Glavna utrka vozi se sutra od 11:50.

# Vozač  MomčadZaostatak
1Oscar PiastriPrema Racing –
2Guanyu ZhouUNI-Virtuosi2.0
3Jehan DaruvalaCarlin2.4
411 Richard VerschoorMP Motorsport2.9
510 Théo PourchaireART Grand Prix3.7
614 David BeckmannCharouz Racing System6.3
725 Marino SatoTrident8.0
822 Matteo NanniniHWA Racelab9.7
99Christian LundgaardART10.7
1017 Marcus ArmstrongDAMS12.1
1115 Guilherme SamaiaCharouz Racing System12.4
1224 Bent ViscaalTrident16.7
1320 Gianluca PetecofCampos Racing17.5
14Felipe DrugovichUNI-Virtuosi24.5
1516 Roy NissanyDAMS27.4
16Juri VipsHitech Grand Prix36.9
1721 Ralph BoschungCampos Racing48.4
 –23 Alessio DeleddaHWA Racelab
 –Liam LawsonHitech Grand Prix
 –12 Lirim ZendeliMP Motorsport
 –Dan TicktumCarlin
 –Robert ShwartzmanPrema Racing

Odgovor

3 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Dva debitanta pobijediše na prve dvije sprint trke.



    3
    3

    0
  2. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Nije mi UNI jasan zašto nisu gume mijenjali, Zhou izgubio pobjedu, a Drugovich bodove.



    1
    1

    0
  3. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    Dobra utrka. Mislim da su Schumacher, Tsunoda i Ilott dobili dostojne zamjene u vidu Lawsona, Piastrija i Vipsa, i da ove sezone konkurencija nije ništa lošija nego prošle. Šteta za Vipsa, mogao je do pobjede. Verschoor po meni najveće iznenađenje jer nije bio nešto u F3. Kvalifikacije za sutra odradio iznad očekivanja, danas s P20 na P4, još da ga onaj Ticktum nije izvrtio jutros, dobre bodove bi uzeo.



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.