Renault je posvećen Formuli 1 „zauvijek“ pomoću Alpine brenda

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Izvršni direktor Renault grupe Luca de Meo izjavio je kako Renault ostaje posvećen Formuli 1 „zauvijek“, što je učinjeno smještanjem Formule 1 u samo središte njihova Alpine brenda.

Ime Alpine debitirat će u Formuli 1 ovog vikenda na VN Bahreina pod vodstvom vozača Fernanda Alonsa i Estebana Ocona.

Ova promjena brenda je posljednja u nizu velikih promjena za momčad iz Enstonea, koja je tijekom godina služila kao Renaultova tvornička momčad. Ova momčad će ove sezone jedina imati Renaultove motore nakon što se njihov posljednji kupac, McLaren, prebacio na Mercedesove motore prošle godine.

Ali, de Meo, koji je zasjeo na poziciju izvršnog direktora Renaulta prošlog srpnja i nadgledao je takozvanu „Renaultoluciju“ tvrtke, je bio izričito jasan kako F1 ostaje temeljni dio njihovog imidža unatoč pritisku da se smanje troškovi.

„Vezano za Renaultovu predanost, istina je da smo išli naprijed-nazad, ali smo uvijek bili tu, zadnjih 44 godina, kao proizvođači motora, ili motora i šasije, s našim brendom.

Ja sam obožavatelj auta, tako da kad sam počeo voditi Renault, rekao sam si: ‘Ja neću biti osoba koja će zaustaviti 44 godina povijesti Renaulta. Ja neću biti ta osoba’.

Tako da dok god sam ja ovdje, ljudi zaduženi za Formulu 1, oni se ne moraju brinuti. Oni samo moraju raditi na tome da stvore profitabilan poslovni model, da pobjeđuju na utrkama, i tako dalje, te da stvaraju dobar imidž za tvrtku.

Ali je vrlo jasno, da je jedna od poruka s moje strane da smo tamo [u F1], recimo, zauvijek, s Alpineom u Formuli 1. Jer Formula 1 je temelj Alpinea. Ona je u središtu tvrtke.“

– Luca de Meo

Alpine je zacrtao plan da postanu brend potpuno električnih cestovnih automobila s visokim performansama, na što je de Meo nadodao kako on vidi Alpine kao mješavinu „malog Ferrarija“ i „male Tesle“.

De Meo je objasnio kako je on htio da Formula 1 bude značajna Alpine brendu kao što je to Ferrariju, unatoč elektrifikaciji što se tiče cestovnih automobila.

„U Ferrariju, izbacite Gestione Sportiva [naziv za Ferrarijevu trkaću diviziju] i Ferrari je potpuno drugačija stvar – isto vrijedi [i za Alpine].

Radi se o malome Ferrariju, i sa svom skromnošću, moram reći, ali radi se o mješavini malog Ferrarija i male Tesle, jer ćemo mi predložiti električne aute mušterijama.

Pokušat ćemo stvoriti potpuno novo korisničko iskustvo, s mrežom i s uslugama i tako dalje. To je dobra prilika za eksperimentiranje“.

– Luca de Meo

Odgovor

4 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Fala bogu, samo što kad ovog smijene….



    7
    7

    0
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Lukavi Talijan, svaka mu čast !
    Sad lijepo dođe vikend, a on kaže doma:
    – Čuj draga, jako mi je žao, ali moram u Monako, zovu me dečki, hitno trebam riješiti neki problem.
    I čovjek si riješi problem šta će raditi za vikend ! :-)


    0
    -1

    1
  3. OnlyAlonso Prikaži

    Ajde bravo,samo Vi ostanite u F1,duga povijest Vas veze,bilo bi lose da Vas nema


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.