Ferrari: Nova pogonska jedinica je veliki korak naprijed

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 14 komentara

Sportski direktor Ferrarija Laurent Mekies kaže da je nova pogonska jedinica pokazala dobre rezultate na dinamometru prije početka predsezonskog testiranja, a onda je nakon tri dana Bahreina potvrdio da su performanse na stazi potvrdile te brojeve.

“Motor je bolji, nema sumnje.”

“Ne moramo dolaziti na stazu da bismo to znali jer smo već vidjeli na dinamometru da je motor napravio veliki korak naprijed.”

“Je li to dovoljno? Ovisi o tome koliko su se drugi poboljšali u međuvremenu. Nemamo načina da donesemo sud o tome osim po našem osobnom iskustvu u razvijanju pogonskih jedinica. Prema tome, bit će potrebna jedna ili dvije utrke da procijenimo kako tko stoji.”

Mekies kaže da ni on ni ekipa ne žele prebrzo donositi zaključke na temelju testiranja:

“U ovom periodu osiguravamo da se sve odvija po planu kako je predviđeno. Ne zamaramo se onime što se događa oko nas.”

“Moramo osigurati da se na stazu isporuči ono što je odrađeno u tvornici. To vrijedi za motor, za aerodinamiku, za ovjes, i tako dalje.”

“Na testiranjima nismo imali nekih izvanrednih problema. To ne znači da nema nekoliko koraka koji se trebaju obaviti u svim područjima.”


Odgovor

14 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    napokon neke koliko toliko ok vijesti iz crvenog tabora. “U ovom periodu osiguravamo da se sve odvija po planu kako je predviđeno. Ne zamaramo se onime što se događa oko nas.” – bit će nešto od njih, još su mladi i uče :)



    13
    13

    0
  2. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Samo da nije prevelik korak naprijed, pa da ne bi bilo opet tri koraka unazad od strane inspekcija sa senzorima. Ne smije nikako biti najbolji pu, jer od Mercedesa ne može nitko biti bolji i jači. Jer kako su oni rekli 2019 su ovi motori došli do limita koji je gotovo nemoguće prijeći.



    28
    21

    7
    • Michael Schumacher
      ZJ11 Prikaži

      Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi izgledalo kad bi se stavljali bilo kakvi senzori na PU s obzirom da su zamrznuti razvoji kroz sezonu pa bi moglo bilo koga pogodit sa nekim neocekivanim trikovima.

      Jer u slucaju da se nadje bilo sta proizvodjac bi morao napravit modifikacije a to pod zamrzavanjem teoretski nije moguce i onda bi se ostali zalili kako su ovi iskoristili za pronalazenje performansi.

      Visestruko vidjena situacija i nadam se da cemo toga biti postedjeni ubuduce.



      6
      6

      0
      • renato2107 Donator Prikaži

        Pa nije baš tako….Da nekog ulove onda bi bio problem kao kod Ferrarija. Na nešo si se oslanjao, i onda moraš smanjiti snagu a nemaš šanse negdje drugdje tražiti performanse jer si ograničen razvojem (kao Ferrari 2020). Mislite da su oni planirali da će morati voziti cijelu sezonu s tim motorom? Jesu figu. To je bilo skrpano, a upgrade je trebao biti kod prve zamjene, već 6-7 trka ako ne i prije, ali ih je zamrzavanje zeznulo.



        6
        5

        1
    • Marlboro
      AMG Donator Prikaži

      Dobra stara prica o “senzoriranju” Ferrarija…. Gdje bi im bio kraj da nisu uhvaceni s prstima u medu samo se pitam? 🤔 Ovako su nazalost samo midfielder ekipa sa ogromnim teretom bezgresne junacke povijesti i gomilom ne realnih navijaca 😁



      4
      -10

      14
      • Fernando Alonso 14
        tapa-tapa Prikaži

        Treba biti iskren i reci da su i neki drugi uhvaćeni sa prstima u medu i nikome ništa… Promjena pravila igre usred sezone da bi se pogodovalo drugima. Trenutno su tu di jesu i šta? Pokaži jednu momčad koja je toliko godina u samom vrhu f1 pa možemo dalje….



        13
        11

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Uhvaćeni s prstima? Dobra stara prica fanova Mercedesa!! Ferrari je postao ekipa sa prstima u oekmezu nakon silnih regulativa a do tada je to ocito bila siva zona. To je izgleda tesko za shvatiti. Ako je nesto legalno do izmjene pravilnika a nakon toga nije je nesto sasvim drugo od ovih tvojih kojima varanje nije stran pojam.



        2
        0

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Amg zamisli da Ferrariju pogoduju kao mercu pa mu mali gledaju kroz prste, pa koja opomena, pa malo da testiraju gume pa dobiju zabranu testiranja sa mladim vozacima isl. Pa da im nitko 8 godina ne kontrolira motor a dominiraju non stop a cim se pojavi konkurencija da ih se tlaci na 100 nacina. Mercedes je prvi vjecito bio u sivoj zoni od samog pocetka ove hibridne ere su godinama papali ulje pa cak i kada su to zabranili svima merc je to koristio do kraja godine. Pa sada zadnje ovo sa dasom, legalan taman toliko da ga drugi ni ne pokusavaju raditi. Zamisli da je to sve radio Ferrari i da nitko nije zucno na tu temu i da ih nitko nije preipsitao. Ferrariju su dvije godine pregledavali motor, alo dvije godine. Zasto nitko ne kontrolira od lani ili 2014 Merc otkuda im tolika prednost? Vidis samo sto tebi pase a tu pricas o nekim nerealnim navijacima. Ma eto ti si realan….valjda moras biti takav da navijas za takve kao za ovog sto bori za sve a gleda sam sebe 99,99% vremena. Isto tako je hrpu puta dokazano da i on i Toto.W su mucki lazovi. To je primjer, kako se ponasati. Pa kakav ce drugaciji biti njihov navijac , kad imaju dobre mentore na pitwallu.



        4
        2

        2
        • Bmw
          Kuki Prikaži

          Zašto stavljas samo Mercedes u kontekst pa nije ferrari ukrao mercedesu ionako su bili brži od njih uz svo varanje ili kako ti kažeš sivu zonu, pa ferrari je sa time najviše oštetio hondu i rb to bi ti trebao znati kao navijač honde


          0
          -5

          5
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          De pojasni ovo? Bili su brzi od njih uz svo varanje? Pricas o Mercedesu ? Nema vecih muljatora unazad 10 godina od njih. Ako pričas o Ferrariju ovo ” uz svo varanje” onda nemam šta dodati. FERRRARI NIJE VARAO, NITI JE TAKO STO DOKAZANO. Ferrari je nakon odredenih direktiva uklonio sto mu je donosili prednost. To je za one gl.. koji ne razumiju, promjena pravila i korekcija motora u skladu s novim pravilnikom. Je tu Ferrari izgubio, no o kakvom vi varanju pricate? Pa onda Mercedes vara od 2014 jer je trosio ulje za dodatnu snagu i party mode godinama dok to drugi nisu skuzili.



          2
          0

          2
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ajooj pa zašto ne šutite i strpite se do barem 1.trke pa onda boom neki dobar rezultat i tada se pohvalite…Ovo je ludost.


    0
    -6

    6
  4. Marlboro
    MrDoomroom Prikaži

    Toto je već poslao svog asistenta sa senzorima za PU 😅



    15
    15

    0
  5. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    A fora koriste istu kao i prošle godine, samo sa drugom mapom… (pogledajte oznaku


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.