Armstrong najbrži na zadnjem danu testiranja

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 0 komentara

Posljednji put prije početka trkaćeg vikenda u Bahreinu na istu stazu izašli su vozači Formule 2, a najbrže vrijeme zadnjeg dana imao je Marcus Armstrong iz DAMS-a.

Novozelanđanin iz Ferrarijeve akademije postavio je svoje vrijeme u jutarnjem dijelu sesije, a s obzirom na to da su svi prebacili fokus na trkaće simulacije tijekom popodneva, svima su najbrža vremena ostala ona jutarnja.

Armstrong je postavio vrijeme 1:42.173, što znači da je najbrže vrijeme testa ostalo jučerašnje Lundgaardovo vrijeme, 1:41.697. Danac je ovog puta bio tek 14. najbrži. Usporedbe radi, vrijeme prošlogodišnjeg pole positiona bilo je 1:41.479, a postavio ga je Callum Ilott.

Zaostatci za Armstrongom bili su minimalni – unutar desetinke smjestio se Hitechov i Red Bullov dvojac, Liam Lawson i Juri Vips, a tamo se ugurao i Guanyu Zhou.

MP Motorsportov debitant Lirim Zendeli bio je na visokom petom mjestu, a iza njega su bila dvojica iskusnijih vozača, Robert Švarcman i najbrži u popodnevnom dijelu, Ralph Boschung.

Richard Verschoor, Oscar Piastri i Felipe Drugovich zatvorili su top 10, a svi do 18. mjesta, gdje je bio Gianluca Petecof, bili su unutar sekunde zaostatka za najbržim.

Ovo je bio jedini predsezonski test Formule 2, isti takav kreće za Formulu 1 za dva dana, a objema kategorijama sezona počinje vikendom od 26. do 28. ožujka u Bahreinu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.