Hulkenberg bi mogao biti rezervni vozač za Aston Martin i Mercedes

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Nico Hulkenberg bi se mogao naći u poziciji rezervnog vozača i za Aston Martin i za Mercedes ove sezone.

Hulkenberg je bio impresivan kao zamjena za Sergia Pereza i Lancea Strolla u Racing Pointu koji su bili propustili utrke zbog koronavirusa prošle sezone.

Iako ti nastupi nisu rezultirali mjestom u nekoj F1 momčadi ove sezone, njegova sposobnost da jako brzo pohvata sve konce, zajedno s njegovim znanjem trenutne F1 mašinerije, će mu donijeti još jednu šansu da bude zamjenski vozač ukoliko se nešto dogodi u Aston Martinu.

Osim toga, trenutno se vode rasprave i o tome kako bi se njegova uloga proširila pa bi ga tako Aston Martin mogao staviti na raspolaganje Mercedesu na određenim utrkama.

Jedna mogućnost je ta da Hulkenberg bude dostupan Mercedesu ako oni budu u potrebi za zamjenom za Lewisa Hamiltona ili Valtterija Bottasa, a njihovi standardni rezervni vozači budu nedostupni.

Iako je Mercedes objavio ranije ovog tjedna kako su Stoffel Vandoorne i Nyck de Vries njihovi rezervni vozači za ovu sezonu, oni neće moći biti prisutni na svakoj F1 utrci zbog njihovih obveza u Formuli E.

Naime, postoje tri direktne kolizije između F1 i FE kalendara ove godine. Isti vikend kad se održava VN Španjolske (9. svibnja), vozi se FE utrka u Monaku, dok se VN Monaka kosi s FE utrkom u Marrakechu. Također, VN Azerbajdžana koja se vozi 6. lipnja kosi se s FE utrkom u Santiagu (Čile).

Osim toga, s obzirom na ograničenje putovanja zbog koronavirusa, utrka u Santiagu bi također mogla otežati situaciju Vandoorneu i de Vriesu da stignu na VN Kanade 13. lipnja.

Iako nikakve službene odluke još nisu donesene, raspravlja se o tome da Hulkenberg bude dostupan Mercedesu na tih četiri utrke na koje Vandoorne i de Vries nisu u mogućnosti doći.

Ranije ovog tjedna, Mercedesov šef momčadi Toto Wolff nagovijestio je takvu ulogu za Hulkenberga u Mercedesu:

„Svi znamo za što je sve sposoban. On je jedan od top vozača koji nekako nisu dobili tu zadnju priliku voziti za top momčad. Imati takav resurs u momčadi je dakako zanimljivo. Otvoreni smo za to, naravno.”

– Toto Wolff

Na pitanje kad bi se mogla donijeti odluka o potencijalnoj ulozi rezervnog vozača za Hulkenberga, Wolff je odgovorio: „Pitanje nije kad će odluka biti donesena, već kad će biti objavljena.“


Odgovor

6 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Hm….. to bi moglo značiti da Mercedes više neće koristiti usluge George Russella?

    :rofl:



    16
    16

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    drž’mo fige da uskoči jedan vikend u Mercedes



    9
    9

    0
  3. LewisFan44 Prikaži

    “Iako je Mercedes objavio ranije ovog tjedna kako su Stoffel Vandoorne i Nyck de Vries njihovi rezervni vozači za ovu sezonu, oni neće moći biti prisutni na svakoj F1 utrci zbog njihovih obveza u Formuli E.”

    Dakle, rezerva za rezervu?



    5
    4

    1
  4. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    koja politika….ali da takav vozac nema mijesta u F1….to je ono….bas slika trenutne F1…….zalosno…..



    2
    1

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.