Grosjean: Jako želim odraditi testiranje s Mercedesom

Izdvojeno

Nakon što je F1 karijera Romaina Grosjeana naprasno prekinuta prije kraja sezone nesrećom koju je imao na utrci VN Bahraina prošle godine, Romain Grosjean je jasno dao do znanja da ne želi mu ta nesreća bude posljednje iskustvo u Formuli 1 i kako bi volio odraditi privatni test, s bilo kojom ekipom koja mu je to voljna pružiti.

Haas je odmah rekao da mu to ne mogu ponuditi jer nemaju pogonske jedinice za stare bolide, i uputio ga prema Ferrariju.

Ponudu je dao Mercedes. Točnije, Toto Wolff je rekao da je Mercedes spreman pružiti priliku Romainu da odradi privatno testiranje s Mercedesom ukoliko mu niti jedna druga ekipa iz Formule 1 to ne ponudi. Grosjean, koji se priprema za natjecanje u IndyCars seriji je za Crash.net rekao kako će nazvati Tota “što je prije moguće”.

“Još uvijek želim uskočiti u Mercedesov F1 bolid. To je ponuda koju ne možete odbiti, samo da osjetim taj bolid i kako radi. Pa da, definitivno sam zainteresiran.”

“U ovom trenutku mislim da su potpuno okrenuti razvoju novog bolida za sljedeću sezonu. Trenutno neću telefonirati Tota, ali on može očekivati ​​da će ga na kraju nazvati, i da ću tražiti da vozim. Moglo bi biti apsolutno lijepo.”

“Ali isto tako, sad idem u SAD za 15 dana i tamo ću provesti neko vrijeme i učiti o IndyCaru. Dakle, samo želim pokrenuti cijeli program IndyCar prije nego što pogledam druge stvari.”

Romain Grosjean

Također je rekao kako još nije bilo konkretne komunikacije i da zbog razumijevanja i poštovanja prema njihovom radu koji se trenutno odvija u sklopu priprema za sljedeću sezonu još neko vrijeme neće pokušati kontaktirati Tota.

“Zapravo nije bilo čvrste komunikacije. Razgovarao sam s nekim ljudima iz Mercedesa i oni kažu da su trenutno jako zauzeti izgradnjom novih bolida i tako dalje.”

“Koliko ja znam – dovoljno sam dugo u Formuli 1 da shvatim da u ovo doba godine tvornice izgaraju koliko god možete s COVID-om, pripremajući bolide. Dakle, mislim da jednostavno nije dobro vrijeme za tim. Ali nazvat ću Tota u jednom trenutku i vidjeti što se može učiniti.”

Romain Grosjean

Također, kaže da ga je Totova ponuda dirnula.

“Ponuda me doista dirnula na dobar način. Iznenadio sam se da je to bilo tako prirodno. I očito bih to volio učiniti.”

Romain Grosjean

Odgovor

2 komentara

  1. Fia
    Realista Prikaži

    Mozda Hamilton iskoristi veto pa dovedu Groznog nakon testiranja :D



    19
    16

    3
  2. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Želim ti da u tom uspiješ i sretno u drugim serijama!
    Nadam se da će i Max krenuti tvojim stopama pa se prihvatiti privatni test sa Mercedesom.



    4
    3

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.