Perez već ima ideje kako poboljšati Red Bull

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 3 min 15 komentara

Sergio Perez kaže da već ima neke ideje kako pomoći Red Bullu da ove sezone naprave novi iskorak i približe se Mercedesu koji već godinama nema ozbiljne konkurencije.

Meksikanac će biti timski kolega Maxu Verstappenu nakon sjajne sezone u Racing Pointu, a iako još uvijek uči kako nova ekipa funkcionira, već ima ideje kako im pomoći:

“Bio sam u ovom sportu kroz različite periode i s različitim ekipama. Mislim da znam što trebam napraviti sa svoje strane, ali također imam dojam da mogu pogurati ekipu naprijed u određenim područjima samo kroz razgovor.”

“Mislim da znamo koji je pravi smjer. Očigledno, moram pričekati i voziti bolid, ali već sam podijelio s ekipom nekoliko dobrih ideja. Nadam se da možemo isporučiti performanse na stazi.”

Perezu je ovo prva promjena ekipe od 2014. godine kad je došao u Force Indiju. Priznaje da će trebati nešto vremena da se navikne na novu okolinu:

“Sedam godina sam bio s tom ekipom pa je sad malo drukčiji osjećaj. To je kao kad pas pronađe novu obitelj – toliko vremena je provedeno s prošlom obitelji na koju ste naviknuli i sad se odjednom to mijenja.”

“No, moram reći da se osjećam vrlo ugodno ovdje. Fantastična je ekipa, vrlo ujedinjena, a mogu vidjeti da nas čeka puno zabave.”

Perez priznaje da će biti izazovno imati Maxa Verstappena za timskog kolegu:

“To je za mene veliki izazov, znate… Svi znamo koliko je Max talentiran, koliko je brz i koliko je napredovao u posljednjih par godina. Sad je već kompletan vozač. Definitivno je jedan od najboljih i najbržih, ako ne i apsolutno najbrži na trenutnom gridu.”

“Prema tome, da, bit će to ogroman izazov. On je tu već dosta vremena i zna što želi kako to dobiti iz bolida. No, sjajan je izazov i veselim se suradnji. Zajedno ćemo pogurati ekipu unaprijed.”

Perez je u simulatoru već vozio RB16, a pomoći će mu i činjenica da se testiranje odvija u Bahreinu gdje ih čeka i prva utrka sezone:

“Mislim da to nije loša ideja, s obzirom da u Europi može biti jako hladno tih dana.”

“Mislim da će to biti dobra referentna točka. Pomoći će mi da se malo ubrzam jer ćemo na istoj stazi imati testiranje i utrku. Ne vjerujem da to previše mijenja stvari, ali vjerojatno može pomoći oko privikavanja.”


Odgovor

15 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Perez odmah u Bahreinu uzima pobjedu na otvaranju, iz nekog razloga ta staza mi dobro leži.

    Nestvarno mi je i dalje da je u RB bojama…



    17
    16

    1
  2. Fernando Alonso
    Alen Šmit Prikaži

    Horner i ekipa will be “take the note” and the rest is history.



    3
    2

    1
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ja sam pravo znatizeljan kako ce izgledat zivot Maxa i Checa u istoj garazi…. Vjerojatno sam u manjini kada mislim da ce Checo stat u red i bit tiho….



    3
    1

    2
    • Marlboro
      Komentator Prikaži

      Checo nije tu da stoji u redu i bude tiho mislim da je to bilo evidentno kroz njegovu dosadašnju karijeru.



      8
      8

      0
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Lik doslovno nema što izgubiti. Došao je na mala vrata u RB, možda već u trenutku kad se oprostio s mjestom u F1 i kao takav neopterećen može biti jako opasan. Ne znam da li će to biti dovoljno za pobijediti Maxa, ali se nadam da će netko konačno zabiberiti Mercedesu ako nikako drugačije onda u taktičkom smislu pa da vidimo jel taj Mercedesov pitwall toliko bezgrešan ili mogu i oni raditi pogreške pod pritiskom



        7
        7

        0
    • Alfa Romeo
      laky614 Prikaži

      Pitanje je što je u ugovoru potpisano. Možda je potpisao da će biti drugi vozač, a možda će im dati da se bore… ali čisto sumnjam s obzirom koliko vole MV-a, da će imati puno prilika biti ispred njega.



      2
      0

      2
  4. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Nisam ga pretjerano simpatizirao u prošlosti, ali mi je u zadnje dvije sezone postao dosta draži. Kao malo koji vozač otkad ja pratim je pokazao srčanost da bude dio najbržeg cirkusa i u svojoj sjeni ostavio “na papiru” jača imena.

    Želim mu sreću u Red Bullu, Checo je apsolutno zaslužio to mjesto! :D
    Nadam se iskreno da neće podbaciti kao dva mu prethodnika na tom mjestu.



    14
    14

    0
  5. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    Nadam se da ce dobit tog “precijenjenog” Maxa…..



    5
    -7

    12
  6. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    odnos max perez ce mi biti jedna od najzanimljivijih tocka u sljedecoj sezoni


    0
    0

    0
  7. Dan Cooper Prikaži

    Ti buš ga poboljšao? Daj molim te.



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.