Alpine dovodi šefa Suzukijeve MotoGP momčadi?

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Prema pisanju portala Motorsport i The Race, šef Suzukijeve MotoGP momčadi Davide Brivio spreman je za senzacionalni prelazak u Formulu 1 s Alpineom.

Novi izvršni direktor Groupe Renaulta Luca de Meo ima ambiciozne planove za Alpine – upravo je on odlučio preimenovati Renaultovu F1 momčad u Alpine, a sprema se niz promjena u organizacijskoj strukturi.

Trenutni šef momčadi Cyril Abiteboul trebao bi preuzeti višu poziciju u Alpineu, dok bi njegovo mjesto mogao zauzeti Marcin Budkowski. Brivio bi u tom slučaju mogao zauzeti poziciju izvršnog direktora ili neku sličnu poziciju kojom bi pokrivao širi spektar organizacijskih poslova.

Davide Brivio proveo je karijeru u motociklističkim prvenstvima – od 1990. radio je za Yamahu u World Superbikeu, a zatim je 2002. prešao u MotoGP. Bio je jedan od ključnih ljudi u dovođenju Valentina Rossija iz Honde 2004., vozača koji im je već u prvoj sezoni donio prvi naslov nakon 1992., a onda im osvojio još tri naslova. Upravo je u tom periodu Brivio upoznao de Mea koji je tada bio šef marketinga Fiata, naslovnog sponzora Yamahe.

Do 2010. bio je šef momčadi Yamahe, a zatim je napustio momčad kao dio Rossijevog osobnog tima. Povratak u vodstvo neke momčadi napravio je 2013. kada je preuzeo ulogu šefa Suzukija.

Japanski proizvođač tada se spremao na povratak u sport 2015., a pod vodstvom iskusnog Talijana prošle su godine osvojili dvostruku krunu – uzeli su momčadsku titulu, a vozački prvak postao je njihov Joan Mir.

Vozačku postavu Alpinea za 2021. čine dvostruki prvak Fernando Alonso i Esteban Ocon.


Odgovor

8 komentara

  1. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Volio bih da Alpine bude jak, da sve to zapapri jos malo, a gdje je Alonso, papra ne fali… ?



    12
    12

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    podržavam promjenu jer volim da se zaposlenici rotiraju iz drugih kategorija i da manje gledam cyrla. :)



    2
    2

    0
  3. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ovo bi bila super stvar za Alpine.
    Momčadi to fali.
    Drago mi je također i da će Abiteboul biti nagrađen za sve što je napravio za Renault i F1. Naime, Abiteboul nije doveden u F1 kao mnogi drugi šefovi momčadi, nego je on doslovno “izmislio” i doveo Renault kao kompletnu momčad u F1. Da nije on nagovorio tadašnje šefove Renaulta da se nazad otkupi momčad, danas bi u F1 bila samo dva kompletna konstruktora bolida, a danas su sa Alpineom tri. A to je jako bitno za F1.
    Definitivno nije najbolji šef momčadi, ali bez njega ne bi ni bilo momčadi.



    9
    9

    0
  4. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ćiro bi mogao i odlepršati.



    1
    0

    1
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Čovjek je bio preporodio yamahu sa Rossijem, sada Suzuki. Još ako to uspije sa Renaultom to bi ga svrstalo u red najboljih menadžera u povijesti motosporta.



    2
    2

    0
  6. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    s obzirom sta je sve napravio u moto gp-u mislim da je to veliko pojacanje,ako mu se bude dalo vremena da poslozi stvari


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.