Todt: Ne očekujem normalan F1 kalendar

Izdvojeno

Predsjednik FIA-e Jean Todt izjavio je kako očekuje da će pandemija i dalje utjecati na raspored utrka u mnogim trkaćim kategorijama ove godine, pa tako i na Formulu 1.

Prošle sezone upješno je sastavljen kalendar sa 17 utrka nakon što se moralo odustati od originalnog kalendara zbog pandemije. Sve utrke odrađene su uz stroge protokole i uz stvaranje vlastitog “balona”. Sada kada je osoblje napustilo taj balon zbog zimske stanke, ponovno se pojavljuje isti izazov prije početka sezone 2021.

Trenutno su prema kalendaru planirane 23 utrke, iako postoji mogućnost da se odgodi VN Australije kojom bi sezona trebala početi krajem ožujka, drugu godinu zaredom. Bivši prvi čovjek Formule 1 Chase Carey ranije je rekao da se nada da će se kalendar za 2021. godinu odvijati gotovo normalno, ali Todt je izjavio da to vjerojatno neće biti slučaj i da očekuje da će doći do promjena kako godina bude odmicala.

“Na žalost, nije gotovo.”

“Nije da je sezona završila, pa počinjemo s novim čistim listom papira. Još će se događati lockdowni, virus je još uvijek tu.”

“Postignut je napredak. Očekujemo cjepivo, pa će biti dobro za populaciju, dobro za planet da može uživati.”

“Siguran sam da ćemo tijekom sljedećih dana čuti popriličan broj potencijalnih promjena na različitim kalendarima, ne samo za Formulu 1, već i na ostalim kalendarima.”

“Smatram da će poslje pandemije život biti drugačiji. Mislim da pola godine, po mom mišljenju, neće biti onakva kakvu bismo očekivali imati u normalnoj sezoni.”

Jean Todt

Dakle, Todt smatra kako će ponovno biti preinaka kalendara utrka, ali je i pohvalio što je napravljeno u prošloj sezoni i kalendar za 2020. godinu.

“Osjećam da je sezona 2020. bila sjajna sezona s puno kreativnosti.”

“Tko je mogao pretpostaviti prije godinu dana kad smo se sreli u Parizu da ćemo imati tri VN u Italiji, dvije utrke, vikend za vikendom na istoj stazi u Austriji, na Silverstoneu, originalnu VN Bahreina, Tursku, treba pohvaliti organzaciju Formule 1.”

“Želim također istaknuti ulogu koju su imali Chase Carey i njegovo vodstvo Formule 1, radeći s FIA-om, kad vidite što su postigli u ograničavanju broja ljudi koji su oboljeli od CoVid-19 u automobilskim utrkama.”

Jean Todt

Odgovor

2 komentara

  1. Marlboro
    LeCrash Prikaži

    Znači krenulo je već sad.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.