Carlin predviđa da će Tsunoda nakon prvih nekoliko utrka pritisnuti Gaslyja

Izdvojeno

josip123

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Trevor Carlin, šef Formule 2 momčadi Carlin, predviđa da će Yuki Tsunoda već nakon prvih par utrka početi pritiskati Pierrea Gaslyja koji je u Formuli 1 od 2017. godine.

Yuki Tsunoda će od iduće sezone voziti za momčad Alpha Taurija i tako postati prvi Japanac u Formuli 1 nakon 2014. godine i Kamuija Kobayashija. Tsunoda će debitirati u Formuli 1 nakon odlične sezone u Formuli 2 u kojoj je kao novajlija osvojio treće mjesto u ukupnom poretku s tri ostvarene pobjede.

“Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo raditi s njim”, rekao je Carlin.”U momčadi smo ga imali samo jednu sezonu, a on je učinio sve, pa čak i više nego što smo očekivali.”

“Vrijeme će pokazati gdje će završiti u ukupnom poretku, ali mislim da je pred njim vrlo uzbudljiva budućnost. Ne vidim razloga zašto ne bi mogao parirati onome što Lando Norris radi, a nikad se ne zna, Yuki bi čak mogao raditi ono što radi i Max Verstappen.

“Ako uspije razumjeti bolid Formule 1 jednako brzo kao što je razumio bolid Formule 2, mislim da će Pierrea dobro namučiti nakon što se vrate u Europu”, izjavio je Trevor Carlin.

Tsunoda dolazi u F1 nakon što je završio treći u F2 prvenstvu, jednu poziciju niže od Norrisovog mjesta, koji je također vozio za Carlin kada je osvojio drugo mjesto 2018. godine. Norris je do sada bio zadnji vozač iz Carlinove momčadi koji je prešao u F1.

“Stvar je s Yukijem u tome što on jako brzo uči. Nedostaje mu malo iskustva u F1 u usporedbi s Landom, ali njegov cjelokupni tempo i razumijevanje vožnje trkaćih automobila je tu. Spreman je”, dodao je Carlin.

Momčad Carlin je tako iznjedrila 27. vozača koji su se našli u Formuli 1. Tsunoda je zadnji na tom popisu. Od Japanca, koji iza sebe ima jaku podršku Honde i Red Bulla, se očekuje puno u narednoj sezoni u F1.


Odgovor

3 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    bumo vidjeli, drag mi je Tsunoda i volio bih da bude dobar, ali nije ni Gasly od jučer.



    9
    9

    0
  2. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    nisam baš tako optimističan, ali nadam se da sam u krivu.



    1
    1

    0
  3. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    Prema dosadašnjim situacijama, sve ovo od prije nema nikakve veze s f1.
    Sve je to naravno nahajpavanje svojih pulena, a svjedočili smo o uspješnim i neuspješnim karijerama u f1 nakon uspješnih nižih kategorija..



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.