McLaren je vrlo ponosan na Norrisov rad u vezi mentalnog zdravlja

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Zak Brown rekao je kako je ponosan na Landa Norrisa zbog poboljšanja njegovog mentalnog zdravlja te je dodao kako je Landov pristup autentičan i iskren. Njegova debitantska sezona u Formuli 1 je bila zadovoljavajuća, no sezona 2020. je bila impresivnija s obzirom da je osvojio duplo više bodova ali i prvo postolje.

Norris nije bio aktivan samo na stazi, već i van nje. Za vrijeme lockdowna pomagao je u prikupljanju sredstava za humanitarne svrhe te u poticanju rasprava o mentalnom zdravlju u automobilističkim sportovima. Prije nekoliko mjeseci priznao je da se i sam mučio sa mentalnim zdravljem tokom svoje debitanske sezone u Formuli 1. O svemu tome, Brown je izjavio sljedeće:

“Mislim da je to sjajno.”

“Ono što vidite je ono što dobivate s oba naša vozača. Mislim da je to jedan od razloga zašto su bili toliko popularni i zašto je Lando toliko popularan.”

“Sve što vidite da radi, to je on. On to preuzme na sebe, to je istinito, autentično. Sjajno je imati nekoga tko naglašava probleme i dnevni red i to na vrlo autentičan način. Mislim da je to vrlo važno.”

“Mislim da je Lando bio udah svježeg zraka za ovaj sport i uživajuće ga je gledati. Zapravo je prilično sramežljiva osoba, ali to se ne događa na njegovim društvenim mrežama. Jednostavno je vrlo autentičan. Mislim da mu je vrlo ugodno u tom okruženju.”

“Ponosni smo što mu je tako ugodno iznijeti taj problem na tako pozitivan način.”

Zak Brown

Momčad McLarena je završila na trećem mjestu u poretku konstruktora, a tome je zasigurno pridonijelo i Norrisovo peto mjesto na posljednjoj utrci sezone. Lando je izjavio kako se u svojoj drugoj sezoni osjećao sigurnijim u vezi priprema za utrke.

“Iz perspektive razine samopouzdanja bilo je puno lakše, a uspio sam doći puno spremniji na utrke, s puno više samopouzdanja i bolje ideje što učiniti.”

“Ali ima i puno stvari koje su i dalje vrlo teške, bez obzira jeste li u drugoj sezoni, samo zato što se perspektiva stvari promijenila.”

“Kad uđete kao novak, ljudi vas vide kao novaka, pa kad napravite ove male pogreške, to nije kraj svijeta, jer ćete to poboljšati za sljedeću godinu. Kad uđete u drugu godinu, oni ne očekuju da će takve stvari više vidjeti odnosno puno manje od onoga što su vidjeli.”

“Imate takvu vrstu različitog pritiska da na neki način imate veća očekivanja i morate nastupiti na toj sljedećoj razini, što sam u puno okolnosti uspio, svojim tempom utrke i tako dalje. Ali još uvijek postoje stvari koje su vrlo teške. “

Lando Norris

Odgovor

4 komentara

  1. Marlboro
    LeCrash Prikaži

    McLaren je postavio standarde u F1 kako treba da se odnosi prema svojim vozačima, čak i prema onim vozačima koji napuštaju tim. Sjećate se šta je sve Ferrari radio Vettelu prošle godine kada su potvrdili Sainza za 2021.



    16
    11

    5
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Kakve je točno imao probleme sa zdravljem? Zna li se šta?



    2
    2

    0
    • Ferrari
      peewoslav88 Prikaži

      Norris has been particularly open in talking about his mental health battles since arriving in F1 in 2019, revealing that he struggled with anxiety and confidence issues during his rookie season.



      13
      13

      0
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Lando je baš imao sreće s kolegama u McLarenu – Sainz pa Ricci. Mislim da nije mogao bolje, super likovi s iskustvom koji će mu svakako pomoći da se razvije ko vozač.



    14
    14

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.