Leclerc: Mislim da mi je ovo bila najbolja sezona u F1

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 5 komentara

Iako je po pitanju performansi bolida imao tešku sezonu, Charles Leclerc ocijenio je 2020. kao svoju najbolju sezonu u Formuli 1 s vozačke strane.

Nakon što je 2019. čak 7 puta startao s pole positiona, najviše od svih u sezoni, i 10 puta stao na pobjedničko postolje, od čega dvaput na najvišu stepenicu, u svojoj trećoj sezoni nije imao bolid za tako visoke pozicije – Ferrari je s drugog mjesta u konstruktorskom prvenstvu pao na šesto, što im je najgori plasman još od desetog mjesta 1980. godine.

Leclerc je unatoč lošem bolidu uspio pokazati impresivne rezultate – ukupno je završio osmi, pet mjesta i 65 bodova ispred timskog kolege Sebastiana Vettela, čak četiri puta se uspio kvalificirati u drugi startni red, a osvojio je dva podija, drugo i treće mjesto, početkom sezone u Austriji i Velikoj Britaniji.

“Sezona za mene ima dvije strane. Što se mene tiče, mislim da mi je ovo bila najbolja sezona u F1. S obzirom na ono što sam pokazao na stazi, vrlo sam zadovoljan svojom sezonom”, rekao je Leclerc za Motorsport.

“Riskirao sam, što je u većini slučajeva završilo pozitivnim ishodom i donijelo nam puno bodova. U nekoliko situacija nije završilo onako kako sam htio i izgubili smo neke bodove.”

“No, s druge strane, sezona je što se tiče mojih performansi bila vrlo pozitivna, stoga sam vrlo zadovoljan i veselim se idućoj godini da vidim koliko ćemo napredovati.”

Dodao je kako smatra da se momčad odlično snašla u situaciji kada su shvatili da je SF1000 daleko od konkurentnosti svog prethodnika i da su iz toga naučili puno toga što bi već 2021. trebalo pomoći momčadi u napretku.

“Mislim da smo nakon testiranja u Barceloni svi znali da nešto nije u redu. Tijekom sezone smo radili naporno i konstruktivno, unatoč tome što je nakon prve utrke bilo teško prihvatiti situaciju jer je stvarnost bila očigledna.”

“Mislim da smo napredovali od tog trenutka. Bili su to mali koraci, ali mali koraci u pravom smjeru, što u F1 nije samo tako izvedivo.”

“Što se tiče budućnosti, mislim da smo naučili puno toga iz ove sezone i mislim da ćemo se vratiti jači. Nadam se da ćemo iduće godine moći to pokazati na stazi.”

“Ne znam koliko ćemo veliki korak napraviti iduće godine, ali siguran sam da će taj korak biti u pravome smjeru.”

[vozac broj=”16″ ime=”Charles Leclerc” momcad=”Sauber” sezona=”2018″]

[vozac broj=”16″ ime=”Charles Leclerc” momcad=”Ferrari” sezona=”2019″]

[vozac broj=”16″ ime=”Charles Leclerc” momcad=”Ferrari” sezona=”2020″]


Odgovor

5 komentara

  1. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ruka ruku mije!…



    1
    -1

    2
  2. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Biće dobar, počeo je pričati ko Alonso ?



    13
    12

    1
  3. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    bilo je par kamikaza poteza, al to je normalno kad je bolid bio katastrofa pa se trebalo i više kockati za bilo kakav bod. nadam se boljim rezultatima već sljedeće godine, a još boljima 2022.



    13
    10

    3
  4. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Najbolja sezona ikada… kao da ih je imao jedno 15 pa sada može podvući crtu :-D



    3
    1

    2
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Mali vozi odlicno,jos da ga posluzi bolid ko iz 2019 i mogo bi osvojit naslov,bez beda,jer radi jako malo gresaka kao Alonso kad je nekada vozio za propeti konjic,samo se nadam da ce imat ljude koje jako manje grijese



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.