Ocon zadovoljan napretkom ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Esteban Ocon smatra da je njegov napredak ove sezone bio “vrlo dobar” nakon što je godinu dana proveo uglavnom gledajući bolide pokraj staze.

2019. godine Francuz je bio u ulozi rezervnog vozača Mercedesa nakon što je propustio osigurati mjesto u Renaultu, McLarenu i Racing Pointu. No, vratio se već ove sezone i to kao timski kolega Danielu Ricciardu.

Ocon je godinu završio sa 62 boda i s jednim pobjedničkim postoljem na VN Sakhira.

“Sve u svemu, dobro sam napredovao. Prilično sam zadovoljan kako sam završio sezonu po pitanju tempa, performansi i kako sam surađivao s ekipom. To je sad puno bolje nego na početku sezone.”

“Osjećam kao da sam pronašao dosta brzine, sigurnije se osjećam u bolidu i to je jako dobro. Moramo osigurati da pazimo na sve detalje iduće sezone i da budemo spremni.”

“Šteta je što nismo uspjeli završiti na 3. mjestu u poretku konstruktora ovog vikenda, ali svejedno možemo puno pozitivnog izvući iz ove sezone. Naravno, tu su i stvari koje nismo uspjeli odraditi savršeno. Iduće godine bismo trebali biti u jako dobroj poziciji.”

Ricciardo je godinu završio s 57 bodova viška ispred Ocona, a iduće godine će mu se pridružiti Fernando Alonso.


Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    kad je Ocon tek došao u F1 imao sam veća očekivanja, sezone 2017 i 2018 je odradio dobro to mu se ne može prigovoriti, al ova sezona mu je bila čak mrvicu ispod prosjeka, možda jer se 2019 nije natjecao. Iskreno draže bi mi bilo Gaslya vidjet pored Fernanda u Renaultu., Možda za koju godinu, treba vidjet kako će se Ocon nositi s povratnikom.



    2
    1

    1
  2. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ocon se zadnje 2-3 utrke približio Ricciardu do kraja, uglavnom zbog različitih strategija su bili na kraju utrke različiti rezultati, druge godine će biti dobar. Ono što mene muči je to što mu je Toto manager i jednostavno ga ne mogu doživjeti kao vozača Alpine na duže staze jer on to najvjerovatnije ni neće biti.
    Renaultova akademija ima sjajnog mladog vozača, Oscara Piastria, možda je on rješenje za budućnost Alpine, jer kad već jednom Australcu nije bila suđena Alpine, možda drugom bude.



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.