Budkowski: Alonso nije dobio prednost testiranjem nego će imati manji hendikep iduće sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 12 komentara

Renaultov sportski direktor Marcin Budkowski tvrdi da Fernando Alonso nije dobio nikakvu prednost testiranjem u Abu Dhabiju. Podsjetimo, dvostruki svjetski prvak se vraća nakon dvije godine pauziranja od Formule 1, a u međuvremenu je osvojio dva izdanja 24 sata Le Mansa, te nastupio u Indy500, kao u Dakar reliju.

Alonso je na testu u Abu Dhabiju odradio najbolje vrijeme, ali možda još i važnije – odvozio je čak 105 krugova u Renaultovom ovogodišnjem RS20.

Na upit novinara je li ta mogućnost testiranja pružila Alonsu prednost, Budkowski kaže:

“Mislite, koliko manje hendikepa će imati? On nije vozio dvije godine.”

“Shvaćam da Carlos i Daniel mijenjaju ekipe pa će im biti nezgodno priviknuti se na novu ekipu.”

“Puno toga se mora naučiti, različite su procedure i inženjeri; ali u slučaja Fernanda – on uopće nije vozio dvije godine.”

“Zato smo mu htjeli pružiti priliku da malo vozi po stazi i također nešto vremena u bolidu iz 2018. godine kako bi pronašao svoj ritam i kako bi se vratio u fizičku formu, to mu je potrebno.”

Zimski testovi za iduću sezonu će biti skraćeni sa 6 na samo 3 dana, što znači da će svi imati puno manje kilometara da se priviknu na nove bolide.

“Bit će to nezgodno za Fernanda da se navikne na bolid u dan i pol testiranja, ali mislim da je to dodatno naglašeno time što nije vozio već dugo vremena.”


Odgovor

12 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Čovjeku koji je gladan F1 nije to problem a FA to je



    11
    11

    0
  2. Fernando Alonso
    Brane FA14 Prikaži

    Alonso je (mislim) na Instagramu objavio da je psihofizički test koji je odradio, pokazao da je na razini iz 2010.godine, i da je potpuno spreman..brzina mu nije nestala ni opala…ostaje samo prilagodba na novi bolid i okruženje



    17
    17

    0
  3. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Svi se nesto brinu za Alonsa a on spreman da bolje ne moze.



    8
    8

    0
  4. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    Citav svijet: “Fernando Alonso bi mogao imat veliki hendikep sljedece sezone!”
    FA: “I love your sense of humor.”



    10
    9

    1
  5. Fia
    Realista Prikaži

    Ajmo 2021 zagrijavanje, a nek 2022 Alpine napravi bolid za naslov, tj. bit ce dovoljan i onaj na razini Ferrarija 2018 i naslov je tu.



    10
    -1

    11
    • LewisFan44 Prikaži

      A kad će Ferrari na red?

      2021. Merc ili RB. Nakon toga Ferrari, pa ostali.



      2
      -3

      5
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Ferrari? Haha, ja kao njihov navijac preko 25 godina mogu reci da nevjerujem da ce do naslova doci barem jos 5 godina. Ova ekipa sa ovim rukovodstvom jednostavno nema tu kemiju. Cak i kad je bolid bio ok useru taktike, kad ne ukenja pitwal, bolid se pokvari ili ih posere sc isl. Ferrari nema ni struke za skinut Merc, niti prave ljude koji ce voditi F1 momcad a vala ih ni sreca nije mazila zadnjih godina pa mozda i duze. Sa dva relativno mlada vozaca koji nisu osvajali naslove imam dojam da ce taj put biti tezi nego ikad. Ja sam prognozirao lani da je Ferrari u fazi kakvoj je bio McLaren nakon odlaska sa Mercedesa. Ogranicavanje razvoja je jos jedna stvar koja ce to sve otezati i jednostavno nevidim kako je moguce da se oni expresno vrate u vrh. Slusam price 11 godina ali od tih prica ne bude gotovo nikada nista. 4 sezone su ih drzali Alonso i Vettel u igri no to je vise manje sve od Ferrarija u 11 godina. Moralo bi se nesto drasticno promjeniti da se u kratkom roku vrate na vrh. A uz to imam dojam da i vodstvo F1 kao i dosta ekipa ima Ferrari na piku i svi upiru prstom u njih cim im se pruzi prilika . Ferrari treba imati i podrsku fie kakvu ima Mercedea zadnjih godina i jos puno toga da bi uopce imali sansu. Jednostavno receno dok se Ferrari ne pogura ka vrhu nece oni tamo dospjeti jos dosta vremena a to vrijedi i za ostale ekipe koje su nekada dominirale kao McLaren ili Renault itd. Dok god fia zmiri na Mecku a ostalima “broji sitne korake” nema od njih nista.



        5
        4

        1
  6. Pastor Maldonado
    Widowmaker Prikaži

    Alpina nek odmah prekriži sve sezone dok Alonso vozi. Taj gdje dođe tu sreće nema.
    Isto sam rekao i kada je objavljeno da se vraća u Mclaren.
    I imali su najgori period ikada i završio se tek kada je ovaj jazavac otišao.
    Daleko mu lijepa kuća!



    6
    -15

    21
  7. Sebastian Vettel 5
    battery992 Prikaži

    Jedini hendikep koji bi Alonso mogao imati je taj da vozi Renault… Nadam se da će imati dovoljno dobar bolid za borbu u vrhu, a ono što je do njega je zasigurno tu.



    3
    2

    1
  8. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Čisto logički ako si nečim smanjio svoj hendikep šta nije to dobivanje prednosti? ?
    Diže se hype, a Renault će još barem godinu dana biti 3.-6.ekipe po brzini tako da neće biti neke prilike za rezultate po meni. Plus mora se osjetiti 40.godina i bez pauze, tako je u svim sportovima nije F1 drugačija. Dapače tu promil slabije reakcije ostavljaju traga na štoperici.



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.