Horner: Vettel i Hulkenberg nisu bili opcija za iduću sezonu

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

S obzirom na ne toliko zadovoljavajuću sezonu Alexa Albona u Red Bullu, već sredinom sezone započele su špekulacije tko će doći na mjesto drugog vozača u Red Bull. Često se spominjalo ime Nice Hulkenberga, ali i Sebastiana Vettela dok nije potpisao za Aston Martin.

Iz Red Bulla su rekli kako osim Pereza, nisu ozbiljno razmatrali ostale vozače, čak niti Vettela:

“Ne, nije bilo nekog drugog.”

“Bila je kratka rasprava s Nicom Hulkenbergom. Ali, to je stvarno ubrzano tijekom posljednjih mjesec dana, rekao bih.”

Christian Horner

Horner je rekao da je puka sreća Red Bulla što je vrhunski vozač poput Pereza bio slobodan igrač u vrijeme kad su tražili najboljeg mogućeg kandidata. Komentirao je i to zašto su odabrali upravo njega.

“Izvanredno je i, mislim, okolnosti su pomalo lude, zar ne? Nico Hulkenberg je još jedan sposoban vozač koji bi stvarno trebao imati mjesto u Formuli 1.”

“Naša je sreća bila da on [Perez] nije imao mjesto i to nam je omogućilo vrijeme, s obzirom da on nije imao druge mogućnosti.”

“Nije bilo kandidata iz juniorskog programa koji je bio prikladan. Stoga smo odlučili izaći izvan programa prvi put nakon 2007. godine.”

“Bilo je nemoguće zanemariti Sergiov nastup ove godine. Mislim da je vozio sjajnu sezonu. Doista je bio impresivan, posebno u drugoj polovici sezone, i zaslužio je mjesto.”

“Želimo upotpuniti najjaču momčad s kojom se možemo boriti protiv Mercedesa, a to morate učiniti s oba automobila. Mislim da je Sergio stekao potrebnu količinu iskustva, donio bogatstvo znanja u momčadi, i mislim da će biti dobar suigrač za Maxa sljedeće godine.”

Christian Horner

Odgovor

5 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    Red Bull nam je jedina šansa za koliko-toliko zanimljivu sezonu sljedeće godine, mislim da će ostali pri tome mislim na McLaren, Alpine, Aston Martin i nadam se Ferrari ipak biti predaleko od Merca. Lagani problem je što sad u svakoj momčadi imam barem jednog dragog vozača, u nekoj i dvojicu, osim u Mercu :)



    20
    18

    2
  2. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Jedva cekam da pocne sljedeca sezona. Bit ce zanimljivo s ovim mladim lavovima. Nadam se da se nece Merc opet prosetati prvenstvom.

    donio bogatstvo znanja u momčadi

    Zaboravio je Horner ovdje dodati “i novaca” ?



    7
    7

    0
  3. V10 Prikaži

    U ovoj ekonomskoj krizi epskih razmjera, ne uzesti odličnog vozača s vrećama sponzorskog novca bila bi čista ludost…



    4
    4

    0
    • LewisFan44 Prikaži

      Nisu uzeli Hulka niti 2018. niti 2019. kad nije bilo krize. Tad se pričalo “oni uzimaju samo svoje vozače” kao opravdanje. Pričati da je sada Perezov novac razlog je smiješno.

      Uzeli su dobrog vozača radi njegovih nastupa.



      2
      -2

      4
  4. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ne vidim u ovim izjavama da je igdje spomenuo Vettela…

    Kada je Vettel bio dostupan nisu ni razmišljali o zamjeni Albona. Valjda su mislili da će se popraviti… A kada su već skontali da Albon nije i neće biti dovoljno dobar, tada Vettel nije ni bio dostupan. Ali zahvaljujući njemu, oslobodio se Perez…



    3
    2

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.