Russell: Povratak u Williams je bio teži nego dolazak u Mercedes

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Nakon što je nastupio umjesto Lewisa Hamiltona u Mercedesu na VN Sakhira, vozač Williamsa George Russell je rekao kako mu je bilo teže vratiti se u Williams nego doći u Mercedes. Pobjeda na VN Sakhira mu je izmakla nakon pogrešnog stajanja u boksu te i kasnijeg puknuća gume. No, ipak je došao do svojih prvih bodova u karijeri.

Na VN Abu Dhabija se vratio u svoju momčad te je rekao da mu je zamjena bolida teško pala.

“Zapravo je bilo teže vratiti se natrag u Williams, jer je Mercedesov automobil tako dobar.”

“To je ono što svaki vozač želi od trkaćeg automobila, a to vam Mercedes daje i vi to osjećate. Vozač kontrolira Mercedes, dok je ponekad gotovo kao da naš automobil kontrolira vozača.”

“Moramo na to reagirati, dok u Mercedesu vi ste onaj koji upravlja njime. Stoga mislim da je sasvim prirodno kada imate sjajan automobil u kojem sjedite, istinska je radost voziti. I možda sam se vjerojatno zato relativno brzo snašao.”

George Russell

Posljednje kvalifikacije ove sezone, za VN Abu Dhabija, nisu prošle kao i obično za Georgea Russella. Završio je tek kao petnaesti, mučeći se sa temperaturom kočnica i guma.

“Zaista smo bili na granicama temperature kočenja. Dakle, stvarno smo morali upravljati kočnicama, što zahtijeva upravljanje načinom rada kočnica i upravljanje kočionom ravnotežom. To onda šteti gumama.”

“Zapravo je to bila stvarno dobro vođena i izvedena utrka za sve male gremline u pozadini. Ali s padom tempa staze, trebali biste biti u stanju gurnuti automobil do apsolutnih granica, a mi to zapravo nismo mogli.”

“Stoga sam sretan što smo završili na taj način. Alfa je ovog vikenda bila brža od nas i pobijedili smo i Haas i [Antonia] Giovinazzija, tako da je posao dobro obavljen.”

George Russell

Odgovor

2 komentara

  1. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    I našim političarima bi bilo teško vratiti se na automehaničarska mjesta rada za 3500 kn.



    7
    7

    0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Ovo je neka Daimler Benz škola PR kukanja. Preduvjet da sjedneš u bolid je da naučiš govoriti kako ti je teško, i kako nadljudskim naporima….



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.