Norris iznenađen malim zaostatkom u kvalifikacijama

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Na posljednjim kvalifikacijama ovogodišnje sezone, u Abu Dhabiju, Lando Norris je ostvario svoju najbolju startnu poziciju ove sezone završivši na četvrtom mjestu. Samo 0.251 sekundi ga je dijelilo od prvoga mjesta na kojem je završio Max Verstappen.

Lando je u Abu Dhabi stigao sa novom pogonskom jedinicom za razliku od ostalih vozača čijo su motori već pri kraju vijeka trajanja. U intervjuu nakon kvalifikacija, Lando je rekao kako je i on iznenađen tako malim zaostatkom za vodećima.

“Očito, dobio sam novu pogonsku jedinicu i to mi je pomoglo puno više od onoga što me je sputavalo tijekom posljednja tri ili četiri tjedna.”

“Možda imam pola desetinke prednosti ili nešto slično u cijelom krugu. Nisam dvije i pol, tri desetinke niže kao posljednjih nekoliko vikenda, malo smo konkurentniji, što je lijepo.”

“Ne mislim da mi je to bilo od pomoći na kraju, mislim da je moj krug u trećoj kvalifikacijskoj rundi bio vrlo jak i jako lijep, uredan. Nije bilo baš potpuno savršeno, ali je definitivno bio moj najbolji krug ove godine, mislim u smislu dovođenja guma u dobar okvir i maksimiziranja onoga što imamo u paketu ovog vikenda.”

“Iznenadilo me, a vjerojatno i sve nas, koliko smo na kraju dana bili blizu pole positiona. Mislim da je to bila iznenađujuća stvar. Ali naravno, četvrto mjesto i krug koji sam odradio, bio sam vrlo zadovoljan. Bio je to lijep način za završetak kvalifikacija ove sezone.”

Lando Norris

Direktor momčadi Andreas Seidl je htio pregledati sve podatke iz kvalifikacija prije nego što je čvrsto procijenio zaostatak. Rekao je da želi ostati realan u vezi s poslom koji McLaren mora obaviti kako bi uhvatio vodeće momčadi.

“Što se tiče razlike u odnosu na Red Bull i Mercedes, da budem iskren, jednostavno moram pričekati dodatne analize, da vidimo jesu li imali nekih specifičnih problema sa svojim kvalifikacijskim rundama.”

“Lijepo je biti tako blizu njih. Velika je motivacija imati ovakve kvalifikacije, zadnju utrku u sezoni, i da, još jednu potvrdu da idemo u dobrom smjeru kao tim.”

“Također znamo da nas čeka dug put, tako da uvijek morate biti i realni, kao i sagledati gdje se nalazite, te korake koje možete poduzeti u sljedećim godinama. Ali ovdje imamo vrlo talentiranu i motiviranu momčad na stazi i kod kuće i očito su vrlo zadovoljni napretkom koji smo mogli postići ove godine.”

Andreas Seidl

Odgovor

6 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    …skromno razmišljanje svima se sviđa! A zapravo ih očekujemo na toj poziciji jel kao tim tu i pripadaju ili malo više :)



    6
    6

    0
  2. Aston Martin
    tiptronic Prikaži

    Dolaskom Andreasa Seidla na mjesto šefa ekipe McLaren je dobio veliko pojacanje, rezultati su sve bolji, “posložio” ga je kao Audi kojeg je vodio prije dolaska u McLaren.
    Nema izjava tipa “Eric Boullier” , a i Zaka je neutralisao.
    Seidl je smiren, skroman i radan.
    Uz odlicne vozace koje ima i motor Mercedesa u iducoj godini ga vidim u borbi za sami vrh.



    3
    3

    0
  3. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Samo ti odradi dobar posao danas i idemo završiti sezonu onako kako si i počeo… postoljem!



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.