Russell: Čudan je osjećaj vratiti se u Williams

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

George Russell kaže kako je bio “čudan osjećaj” kada je saznao da u četvrtak neće voziti za Mercedes u Abu Dhabiju.

Russell se utrkivao za Mercedes na VN Sakhira nakon što je sedmerostruki svjetski prvak Lewis Hamilton bio pozitivan na COVID-19, te se približio postizanju svoje prve pobjede u F1 prije nego što je na kraju završio na devetom mjestu.

Dok je Mercedes čekao da sazna može li se Hamilton utrkivati u Abu Dhabiju, Russell je sudjelovao u medijskim dužnostima tima u četvrtak, da bi kasnije tijekom dana bilo potvrđeno da će se za ostatak vikenda vratiti u Williams.

Russell je priznao da je imao pomiješanih osjećaja kad je čuo da će se vratiti u Williams na utrku, jer je želio odraditi vikend za Mercedes s većom pripremom.

“To je bio čudan osjećaj, da budem iskren. Prije Bahreina, stvarno sam želio imati dva tjedna u autu, čisto zato što sam očekivao da ću naučiti sve što trebam u Bahreinu i kao takav ovdje sam mogao doći bez ikakvih izgovora.”

“Kako je Bahrein tako dobro prošao iz perspektive nastupa, dio mene bio je kao, već znate kako, mislim da je to bio dobar vikend, očito sam stvarno želio pobjedu i imao bih sjajnu priliku ovog vikenda. Ali bez obzira na to, ti momci iz Williamsa, pružili su mi tu priliku, toliko su puno radili za mene u posljednje dvije godine.”

– GEORGE RUSSELL

Russell se vratio u Williamsov automobil FW43 na trening u petak na stazi Yas Marina i završio dan 2,5 sekunde sporije od postavljača tempa Valtterija Bottasa u Mercedesu. Mladi Britanac je rekao kako je izrazito drugačiji osjećaj voziti za Williams ponovo, ponajviše zbog promjene u tempu.

“Nema skrivanja vremena krugova, očito je to jasno. Mercedes je mjerilo. Imao sam sreću utrkivati se za njih prošli tjedan i znati kako treba pritiskati bolid.”

– GEORGE RUSSELL

Russell je uspio osvojiti svoje prve bodove u Sakhiru s Mercedesom, ali nije siguran da će ponoviti podvig s Williamsom u završnici sezone unatoč vjerovanju da bi moglo biti dosta odustajanja.

“Pokušat ćemo sve. Stižemo do posljednje utrke u sezoni, mislim da svi uzduž grida postaju pomalo očajni. Postoji nekoliko timova koji se bore oko tog P3 mjesta, pa bismo mogli vidjeti neke velike nalete. Carlos odlazi u Ferrari, pa ga vjerojatno neće zanimati hoće li razvaliti auto, onda imate Dannyja Rica koji odlazi pa ni njega vjerojatno nije briga hoće li razbiti automobil.”

“Tko još ide? Sergio je otišao, pa ga neće zanimati hoće li razbiti auto. Mogla bi biti dobra utrka. Ali čistim tempom, znamo da se, iskreno, nećemo boriti za prvih 10. Kimi je izgledao jako brzo i Kevin [Magnussen], ali to je uobičajeno. Obično smo malo slabi u petak, a obično to riješimo u subotu.”

– GEORGE RUSSELL

Odgovor

4 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Doslovno ona stara “s konja na magarca” ?



    6
    6

    0
  2. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Nemoj molim te da Carlos razvali bolid :D.
    Neka ga razvali u pozitivnom smislu , da izvuce famoznih 110 % iz njega :D



    6
    6

    0
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Probudio se iz lijepog sna u kojem je vozio mecu i još ktome kolegu prestigao,vozio ljubičasti krug,prestizao pol grida…Malo mu san narušavao safety car,gume ali i dalje je to bio brutalan san iz kojeg ga je probudio neki glupi kokot-kurikuuuuu



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.