Ferrarijev direktor Louis Camilleri iznenada objavio da odlazi!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Ferrarijev izvršni direktor Louis Camilleri je iznenada objavio da iz “osobnih razloga” odlazi iz Ferrarija, a još nije poznato tko će biti njegova zamjena. Ferrarijev predsjednik John Elkann će privremeno preuzeti njegovu ulogu dok ne pronađu novog direktora.

Camillerijeva objava o napuštanju Ferrarija došla je paralelno sa sličnom objavom iz Philipa Morrisa u kojoj kažu da Camilleri odlazi i iz njihovog izvršnog odbora.

Podsjetimo, Camilleri je na čelo Ferrarija došao na ljeto 2018. godine nakon što je preminuo Sergio Marchionne. U ovom kratkom periodu Ferrari bilježi rast prodaje cestovnih automobila, a cijena dionica je porasla s 113 na 179 eura.

“Ferrari je bio dio mog života i bila mi je velika čast obavljati dužnost izvršnog direktora. Moje divljenje prema muškarcima i ženama u Maranellu i prema njihovoj strasti i predanosti nema granica. Ponosan sam na sve što smo ostvarili od 2018. i znam da su najbolje godine tek ispred Ferrarija.”

– Louis Camilleri

Elkann je zahvalio Camilleriju:

“Htio bih najiskrenije zahvaliti Louisu na njegovoj predanosti poslu. Bio nam je izvršni direktor od 2018., a u izvršnom odboru je od 2015. godine. Njegova strast nema granica i pod njegovim vodstvom smo ojačali svoju poziciju kao jedna od najvećih kompanija na svijetu, kapitalizirajući tako na našoj unikatnoj povijesti i neprestanom težnjom prema izvrnosti. Želimo njemu i njegovoj obitelji dug i sretan period mirovine.”

– John Elkann

Odgovor

11 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži
    x1

    Ne znam. Možda je čarobnjak marketinga i prodaje, ali u F1 se razumije kao Mara u….
    Teška greška je bila postavljanje Binotta za šefa momčadi. On je inženjer za motore, vjerojatno prilično dobar, ali u ulozi šefa momčadi je slon u staklani.

    Evo, pred neki dan je izjavio da je Leclerc budući Schumacher. Samo potpuni idiot može to izjaviti. Što ako se pokaže da je Sainz brži? U svjetlu te izjave, što Sainz može napraviti? Biti vrlo nekooperativan, misliti kako da sebe pokaže u boljem svjetlu i tražiti novu gažu. Jer mu je perspektiva u Ferrariju da postane Barrichello. Uglavnom Sainz ima sezonu i pol prije nego si uništi karijeru. Do Spa 2022 mora imati sljedeću gažu ili mora pobijediti Leclerca. Mislim da ima jednu prednost u odnosu na Charlesa – djeluje inteligentnije.



    49
    48

    1
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Idemo sada opet rošade u ferariju taman prije 2022 da opet nastane unutarnji nemir. Uvijek isto



    18
    18

    0
  3. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Sad će to Elkann sve objedinit pod jednu željeznu šaku i sve pozlatit svojim dodirom :chill:



    8
    8

    0
  4. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pametan covjek



    1
    1

    0
  5. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Nije da sam bez posla al uletim vam ako treba! Kak izgledate svejedno kakav mi je CV,osim toga dolazim iz Hrvatske i Zagreba a tu je kvaliteta prilikom zapošljavanja nebitna.Jednostavnijim riječnikom to se zove uhljebljenje !



    2
    1

    1
  6. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ne zaboravite da u trulim organizacijama najtruliji dijelovi firme imaju najdublje korijene odnosno najveći gadovi će zadnji otići.



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.