Švarcman ostaje u Premi, Drugovich prelazi u Virtuosi, trojica vozača odlaze iz F2

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 3 godina 3 min 4 komentara

Nekoliko vozača Formule 2 potvrdilo je svoje planove za 2021. godinu – Robert Švarcman ostaje u Premi, Felipe Drugovich prelazi u UNI-Virtuosi, a kategoriju napuštaju Pedro Piquet, Sean Gelael i najvjerojatnije viceprvak Callum Ilott.

Švarcman za Premu vozi još od 2018., a u debitantskoj F2 sezoni osvojio je četiri pobjede, više od bilo kojeg vozača ove godine. Iako je na početku sezone vodio u prvenstvu, u drugom dijelu je ispao iz borbe za naslov pa je na kraju ukupno bio četvrti, a titulu najboljeg debitanta oteo mu je Yuki Tsunoda.

Ranije je potvrđeno kako će odlazećeg prvaka Micka Schumachera u Premi zamijeniti F3 prvak Oscar Piastri.

Felipe Drugovich nastavit će karijeru u UNI-Virtuosiju. Brazilac je debitantsku sezonu vozio za MP Motorsport i impresionirao mnoge trima pobjedama nakon teške F3 sezone. Sada će se pridružiti timskim viceprvacima, čini se na mjesto vozačkog viceprvaka Calluma Ilotta. Guanyu Zhou trebao bi ostati u momčadi i treću sezonu zaredom.

Ilott je na dodjeli nagrada nakon finala u Bahreinu izjavio kako se 2021. službeno zasad nigdje neće utrkivati, već će sa strane čekati priliku za Formulu 1 2022.

Od kategorije se nakon pet sezona oprašta Sean Gelael. Indonežanin je posljednju sezonu u nimalo impresivnoj karijeri dijelom propustio zbog ozljede kralježnice na VN Španjolske. U kratkoj objavi na Instagramu poručio je kako je vrijeme da okrene novo poglavlje.

Posljednji vozač koji je najavio da ga više neće biti u F2 je Pedro Piquet. Sin trostrukog prvaka Nelsona debitirao je u F2 ove godine, a u podužoj objavi naveo je financije kao glavni razlog odlaska, ne samo iz njegove perspektive, već i općenito zbog nekoliko recentnih primjera gdje su vozači iz F2 s više financijske podrške i slabijim rezultatima došli do F1, a oni s boljim rezultatima nisu.

U iduća tri dana F2 momčadi će testirati u Bahreinu, a neke od vozačkih postava daju nam naznake gdje bi tko mogao biti iduće sezone – za DAMS će nastupiti Marcus Armstrong i Roy Nissany, Dan Ticktum i Jehan Daruvala vozit će za Carlin, a u ART-u će pored Christiana Lundgaarda biti Theo Pourchaire. Clement Novalak vozit će za Trident i UNI-Virtuosi, a on je navodno jedan od vozača koji, s obzirom na potpuno odvojene kalendare F2 i F3, razmišlja o nastupanju u obje kategorije.

Konačni poredak Formule 2 2020.


Odgovor

4 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Ilott je na dodjeli nagrada nakon finala u Bahreinu izjavio kako se 2021. službeno zasad nigdje neće utrkivati, već će sa strane čekati priliku za Formulu 1 2022.

    Loša odluka.



    10
    10

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.