Grosjean neće nastupiti na VN Abu Dhabija

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 11 komentara

Haas je potvrdio kako Romain Grosjean neće nastupiti na VN Abu Dhabija, što znači da će zamalo kobna VN Bahreina ostati njegova posljednja utrka u Formuli 1.

Grosjean se nadao kako će moći odvoziti još barem jednu utrku prije nego se oprosti od momčadi i F1, no opekline su ipak prevelike, stoga će Francuz otputovati kući u Švicarsku na daljnje liječenje. U njegovom bolidu ostat će Pietro Fittipaldi.

“S velikom tugom javljam kako neću moći nastupiti na svojoj posljednjoj utrci u Abu Dhabiju i biti s momčadi”, rekao je Grosjean.

“S liječnicima smo se trudili koliko god smo mogli da oporavimo ruku, no rizik utrkivanja je prevelik za moj oporavak i moje zdravlje. Stoga, donesena je odluka da se neću utrkivati.”

“To je jedna od najtežih odluka u mom životu, ali očito je najpametnija. Nedostajat će mi ekipa, ali navijat ću za njih kao i uvijek.”

34-godišnji Francuz debitirao je u Formuli 1 2009. vozeći za Renault. Nakon toga se vratio u GP2, iz kojeg se 2012. vratio u F1 kao prvak. Vozio je za Lotus do kraja 2015., a odonda vozi za Haas. Posljednje krugove u F1 bolidu mogao bi odvoziti na privatnom testu kojeg mu je Mercedes već ponudio.

Nastupio je na 181 utrci i ostvario 10 podija te jedan najbrži krug.


Odgovor

11 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Doslovce otisa iz F1 sa praskom..
    Sretno momak.. 180 utrka u F1, kakve god da bile, je uspjeh..



    11
    11

    0
  2. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Mozda Mick Schumacher uskoci vec u Abu Dhabiu… To bi bilo jako lijepo…



    7
    7

    0
  3. Lewis Hamilton 44
    Berislav Donator Prikaži

    Svako dobro Romain!



    7
    7

    0
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Romain vrlo cudan vozac ima vikenda kad je loš kad je prosjek, a ima vikenda u kojima je izgleda da se moze nosit s najboljima, neka konstanta mu je uvik falila al je vozac koji je ima ono nesto ža mi je sta se nece oprostit na pravi nacin al nadan se da ce bit u Ferkanovom simulatoru jer covjek ima znanje…. Romain sretno ti radia si nekad gluposti na stazi al ja te se sjecam kao brzog i borbenog, ali najviše kao covjeka! Kad si mora zavrsit 4 s hasom pa nisi radi pit stopa prvo si pruzia mehanicaru utjehu svaka cast!



    11
    11

    0
    • Sebastian Vettel 5
      battery992 Prikaži

      Romain je pokazao koliko je velik, čak i sada, iako je praktički sam bez ikakve pomoći iskočio iz bolida i spasio se, dao je toliko pohvala na račun svih koji su priskočili… Često nedostaju takvi karakterni ljudi, ne samo u F1 nego svuda oko nas. Kao vozač je dosta rizikovao, ali i to je dio sporta, ako ne voziš neki od bolida više klase jedino na rizik možeš bolji rezultat ostvariti…



      4
      4

      0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Za njega bi simulator bio najsigurnije okruženje. Možda da postane profesionalni esport vozač? U tom smjeru ide budućnost. Vjerovatno će se od toga u budućnosti više zarađivati nego od ovih utrka uživo…



      2
      2

      0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.