Ferrari želi Sainza na testiranju u Abu Dhabiju

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 8 komentara

Prije početka ovogodišnje sezone prvenstva Formule 1 svijetom se proširila vijest kako Sebastian Vettel više neće voziti za Ferrari. Na njegovo mjesto od iduće sezone dolazi Carlos Sainz. Momčad Ferrarija forsira dopuštenje da se Sainz pridruži testiranju u Abu Dhabiju. Naime, on se može pridružiti testiranju tek kada to dopustia FIA.

Dosad su na takvim testiranjima mogli sudjelovati samo vozači koji se nisu utrkivali u tekućoj sezoni. Sainz je jasno rekao kako se buduća momčad nada njegovom što ranijem debiju. Ekipama su na testu dopuštena dva automobila, a Ferrari je već najavio da će jedan voziti Robert Shwartzman, a drugi Antonio Fuoco. Još će dva Ferrarijeva mlada vozača također biti zauzeta, s Mickom Schumacherom u Haasu i Callumom Ilottom u Alfi Romeo.

“Spreman sam testirati Ferrari.”

“Mislim da nije tajna, pogotovo sada kad je FIA ​​malo otvorila vrata za testiranje vozačima koji nisu početnici ili nisu mladi vozači, ne vidim zašto FIA ne bi dala malo prilike i svim vozačima.”

“Osobno ne bih maknuo nijednog mladog vozača sa vozačkog mjesta. Mislim da Callum, Mick i Robert Shwartzman, mislim da će oni još uvijek testirati, pa ako uskočim u Ferrari, neću ne dopustiti njima da testiraju, oni će i dalje testirati.”

“Mislim da je Ferrari jedan od timova koji trenutno najviše promoviraju mlade vozače.”

“Dakle, ne vidim zašto i ja ne bih imao priliku testirati. Ne znam što će se dogoditi da budem iskren, ne znam kakva je odluka FIA-e, ali možete reći da ću pokušati i biti tamo koliko god budem mogao.”

Carlos Sainz

Na pitanje o procesu koji je u tijeku, Sainz je rekao kako neće otkrivati što će raditi ali da je spreman sudjelovati na testiranju u Abu Dhabiju.


Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Ako moze Alonso mora i Carlos… your move FIA



    9
    8

    1
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    bilo bi predobro da ih puste da voze za momčadi za koje će voziti sljedeće sezone – Vettel AM, Ricciardo McLaren, Sainz Ferrari…



    5
    5

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Dozvolom za Alonsa, otvorili su Pandorinu kutiju. Baš me zanima kako će se ovo klupko razmotati obzirom da imamo više vozača koji mijenjaju momčad od iduće godine



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.