Schumacher: Spreman sam za debi u Abu Dhabiju ako bude potrebno

Izdvojeno

Danas u jutarnjim satima svijetom se proširila vijest da će se Mick Schumacher pridružiti momčadi Haasa iduće sezone. Bila je to vijest o kojoj se nagađalo puno prije, ali tek danas je potvrđena. Schumacher će nastupiti za Haas već na prvom slobodnom treningu u Abu Dhabiju te će biti oslobođen svih obveza koje ga vežu za Formulu 2.

Rezervni vozač momčadi Haasa Pietro Fittipaldi zamjenit će Romaina Grosjeana ovaj vikend na utrci, a u planu je njegov nastup i na VN Abu Dhabija. Grosjean je napustio bolnicu u srijedu ujutro, a odluka o njegovom nastupu će biti donijeta idući tjedan. No, budući mladi vozač Haasa kaže da je on spreman na sve:

“Mislim da je sjajno ako se smatra da ste spremni to učiniti.”

“Osjećam se kao da jesam. Očito imate tri slobodna treninga u kojima imate vremena za učenje.”

“Očito bi to bio izazov, ali definitivno, mislim da bih mogao više upoznati automobil te bi bio još bolje pripremljen za sljedeću godinu.”

Mick Schumacher

Šef Haasove momčadi Guenther Steiner je rekao kako nije bilo razgovora o mogućnosti da se Schumacher utrkuje već ove godine u Formuli 1.

“Nismo razgovarali.”

“Kao što sam već rekao, trenutno je status da želim vidjeti gdje je Romain u ponedjeljak.”

“To je ono s čime smo se skupa složili. U pripravnosti imamo dovoljno vozača koji mogu voziti, pa me to ne brine, a mi samo donosimo odluku kad sto posto znamo da Romain ne može voziti.”

“Mislim da može završiti vrijeme s Haasom u utrci, to bih volio, a ne samo gledati. To je naš cilj, o tome smo razgovarali s njim.

Guenther Steiner

Iako će Schumacher nastupiti na prvom slobodnom treningu u Abu Dhabiju, Steiner je umanjio značenje tog nastupa i rekao kako su zimska testiranja važnija.

“Pred sljedeću su sezonu samo tri dana testiranja.”

“Mislim da je to puno važnije od prvog slobodnog treninga. Mislim da svi znaju moje mišljenje o tome, to je lijepo učiniti, ali to nije nešto gdje puno naučite. Mislim da je najveća stvar koju naučite nositi se s pritiskom kroz trkaći vikend, tehnički o automobilu, nema puno toga što možete naučiti.”

“Ali najvažnije je da imamo besprijekoran test prije sljedeće sezone, da u tri dana nemamo problema, jer tri dana nisu puno testiranja, podijeljena s dva.”

Guenther Steiner

Na pitanje zašto je Schumacher odabran kao vozač koji će voziti slobodni trening u Abu Dhabiju, a ne njegov budući timski kolega Mazepin, Steiner je rekao da su se stvari razvijale na taj način i da ne postoji poseban razlog.


Odgovor

19 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Prica o paydriverima…zanima me da ne nosi to prezime dali bi i on imao mjesto u F1?



    5
    -14

    19
    • unprotected69 Prikaži

      Vjerojatno ne bi…tu je zbog prezimena i da malo digne rep Haasu. A Mazepin iskljucivo zbog tatinih dubokih dzepova.



      4
      -16

      20
    • Michael Schumacher
      josip123 Prikaži

      Ja ne znam šta je vama ljudi? Jeste vi slijepi?
      U kartingu je završio drugi ako se ne varam u internacionalnom natjecanju.
      Pa momak je u formuli 4 u oba prvenstva koje je vozio paralelno te godine završio drugi. Kasnije osvaja formulu 3, pa onda u nedjelju akobogda, trebao bi i formulu 2. Znači nije se provlačio na jedvite jade kroz niže kategorije, nego je sve redom poosvajao….
      Ja stvarno ne znam da se ijedan vozač ovako omalovažavao i da se njegov uspjeh umanjivao kao Mickov. A sve to samo zbog prezimena… Pa šta ako ne osvoji 7 naslova kao Michael? Kao da se Michaelu itko i približio, osim Hamiltona… Mali je ulaskom u F1 potvrdio svoju kvalitetu. Zaboravljate da je ovo natjecanje sa samo 20 vozača. Nisu oni baš bezveze tu…
      Okej, ima prezime Schumacher. Ali vi niste ni svjesni koliki je teret nositi to prezime? I sve to pored toga da mu je otac nastradao, i malte ne prolazi kroz sve te niže kategorije bez podrške oca na stazi, a samim time sa ogromnim pritiskom od medija. Šta bi tek bilo da je Michael prisutan na svakoj njegovoj utrci. Ovako mali je doslovno prepušten sam sebi, ima svoj put i cilj, zacrtao ga je sebi već dok je bio u formuli 4 i rekao je da će ići svojim putem, pa i ponavljat niže kategorije ako treba, sve s ciljem da postane bolji vozač i da sazrije kao vozač.
      Mislim da po njegovim vožnjama koje trenutno pruža to i vidimo. Previše je zreo za svoje godine. I mislim da će svojim nastupima u F1 svima začepit usta!



      53
      52

      1
      • Michael Schumacher
        VRSV546 Prikaži

        Da se razumimo prezime mu je sigurno dalo nesto, medijski prostor al kao sta si rekao ogromno velik teret uz sto nema oca da ga prati i savjetuje sto je velik minus kad ti je otac Michael…. Nije pokazao brzino od Leclerca u F2, al je više pokaza od norisa i gaslya tako da napadat Micka da je tu radi prezimena nije, jer u pvom slucaju sad je to samo teret dok ova 2 spomenuta to nisu imala a imaju podrsku od oceva sto itekako znaci



        12
        12

        0
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        Možda neće momam nikada niti pobjedu ostvariti. Nije to niti bitno. Bitno je da ima priliku jednom voziti za nešto jače od Haasa pa da ga vidimo u srednjem segmentu jačine bolida. Tamo se vidi tko se zna utrkivati.



        5
        5

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Svaka cast Micku, i slazem se otprilike sa tvojim komentarom…

        Ali ovo…

        Ja stvarno ne znam da se ijedan vozač ovako omalovažavao i da se njegov uspjeh umanjivao kao Mickov

        ne moze biti tocno, ima jos jedan vozac, posebno ako ostajemo u okvirima ovog portala
        ?



        1
        -4

        5
        • Marlboro
          AMG Donator Prikaži

          Nekako prije da mi se Stroll previse uvelicava zbog jednoh dobrih kvalifikacija…


          0
          -7

          7
        • Crnipetarpogani Prikaži

          Micka za koju godinu ceka mjesto u ferrari ju sigurno… A onda mozemo sudit ako mu scuderia da dobar bolid jel dobar ili ne… Decko nije preskakao stepenice i sad cemo vidjet je li materijal za formulu 1 ili prvaka lil sto vec… Neko je napisao da nema rezultate kao Charles u nizim kategorijama ali kad se sve pogleda niko prije ni poslije nije imao takve rezultate


          0
          -1

          1
      • PetarAMG Prikaži

        Sad isto to napiši za Hamiltona i imat ćeš 40 minusa i odgovora kako se Hamiltona guralo od početka karijere u kartingu.



        2
        -7

        9
    • Mick Schumacher
      Kaiser Prikaži

      Mick u juniorskim kategorijama ima bolje rezultate od pola vozača na gridu.



      21
      21

      0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Broj 47
    Sa srećom!



    14
    14

    0
  3. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ako ima malo tatinog karaktera, a ima, zna koliko je rad potreban da bi bio najbolji.
    Ima poznato prezime koje mozda otvara jedna vrata, ali i pritisak cijelog svijeta na leđima – ta tatina nesreća vjerojatno ga još više inspirira da svijetu pokaže da vrijedi. Veselim se budućnosti i utrkivanju ovoh mladih lavova…Go Mick! ?



    11
    11

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ima rezultate. sigurno da mu je lakše doći do prilike zbog prezimena, ali ima sve potrebne rezultate.

    btw pitanje: kojih do obaveza je oslobođen od f2? nebi li osvajanje f2 trebalo biti prioritet a tek onda potencijalni nastup u f1


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.