VN Bahreina: Hamiltonova pobjeda; strašna nesreća Romaina Grosjeana

Izdvojeno

Jelena Benger

Prije 3 godina 5 min 76 komentara

[glasovanje utrka=”151″]

Lewis Hamilton pobjednik je Velike nagrade Bahreina. Na postolju su mu se pridružili Red Bullovi vozači Max Verstappen i Alexander Albon. Utrku su obilježila česta pretjecanja, strategije s dva ili više prolaska kroz boks te jedna od najstrašnijih nesreća u posljednjim godinama. Uz sve to, utrka je završena pod sigurnosnim automobilom nakon što se zapalio motor Sergija Pereza.

Odmah na startu nakon tri zavoja dogodila se teška nesreća Romaina Grosjeana iz Haasa. Grosjean je nakon kontakta s Daniilom Kvjatom izletio, frontalno se zabio u barijeru i bolid je odmah planuo. Utrka je zaustavljena crvenom zastavom.

Svi su ostali šokirani prizorima, a onda su i kolektivno odahnuli kada je prikazana snimka kako Grosjean sjedi u medicinskom automobilu. Bio je s druge strane ograde kada se sam iščupao iz bolida i strašnog plamena, a zadobio je opekline na rukama i gležnjevima. Nakon što se pojavila i snimka nesreće, bilo je jasno da ćemo na nastavak utrke dugo čekati. Bolid je, naime, probio metalnu ogradu pritom se prepolovivši.

Od ostalih događanja, Bottas je imao iznimno loš prvi start, izgubio je poziciju od Verstappena, Albona, Pereza i Ricciarda. Lando Norris imao je odličan start, no oštetio je krilo kod kontakta s Oconom. Kontakt su u ta prva tri zavoja imali još i Stroll i Vettel. Sergio Perez probio se čak do trećeg mjesta.

Utrka je nastavljena nakon sat vremena i dvadeset minuta. Start je bio stojeći, a raspored na gridu bio je određen pozicijama vozača u trenutku pokazivanja crvene zastave tako da su u krugu vraćanja na stazu neki vozači morali izmijeniti pozicije.

Nakon ponovnog starta vozači još jednom nisu uspjeli proći puni krug prije nego što je na stazu pozvan safety car. Ovoga puta je Lance Stroll bio u kontaktu s Daniilom Kvjatom što je okrenulo Strolla naglavačke. Stroll je dobro i sam je izašao iz bolida.

Bottas je imao bolji start nego prvi puta, ali ga su ga Verstappen i Perez dobro blokirali. Finac je za vrijeme safety cara bio u boksu i stavio hard gume jer je pobrao krhotinu na stazi. Vettel je na timski radio izrazio veliko nezadovoljstvo manevrima njegovog momčadskog kolege Leclerca. Vettel i Ricciardo ovim su startom izgubili dosta pozicija.

Ponovni start nakon safety cara prošao je mirno. Carlos Sainz je na softu u nekoliko krugova nadoknadio dva mjesta i probio se ispred Ricciarda i Leclerca. Leclerc je pak izgubio poziciju i od Ricciarda i Gaslyja.

13. krug: Sebastian Vettel je pao na začelje te na radio prijavio da je bolid nemoguće voziti. Kvjat je dobio kaznu od deset sekundi za incident sa Strollom.

17. krug: Ricciardo odlazi u boks s mediuma na hard i pada na začelje. Krug kasnije su i ostali vozači krenuli po nove gume.

U 20. krugu Hamilton ulazi u boks i mijenja gume s mediuma na medium. Isto radi i Albon.

21. krug: Verstappen i Perez odlaze u boks po hard gume.

Bottas je za to vrijeme došao do sedmog mjesta, a u 25. krugu ga je na mlađim i mekšim gumama prošao Lando Norris. Krug kasnije Bottas odlazi ponovno u boks i prelazi na medium.

30. kurg: Ocon propušta momčadskog kolegu Ricciarda na stazi jer je Australac na drugačijoj strategiji i puno mlađim gumama.

U 35. krugu Verstappen odlazi ponovno u boks po hard gume. Njegov je pit-stop trajao 5.1 sekundi. U sljedećem krugu ulazi Hamilton u boks također po hard i bez problema se vraća ispred tada drugoplasiranog Pereza.

U 39. krugu Bottas ponovno odlazi u boks po hard. Krug ranije vidjeli smo obračun dva Renaulta nakon što su oba vozača obavila još jedan prolazak kroz boks. Ricciardo je izašao kao pobjednik tog dvoboja, ali izgubljeno vrijeme ga je koštalo pozicije u odnosu na Sainza.

Deset krugova prije kraja Verstappen odlazi po medium gume, prednost pred trećeplasiranim Perezom bila mu je dovoljna da zadrži poziciju.

54. krug: počinje se dimiti iz Perezovog bolida, a onda se pojavio i plamen. Nakon što je gotovo cijelu utrku proveo na trećem mjestu zaustavio je bolid pokraj staze i izazvao još jedan safety car.  Utrka je tako zaključena.

Alexander Albon je time naslijedio treće mjesto i stigao do svog drugog postolja sezone. Ovo je ujedno i prvi puta ove sezone da Red Bull ima dvostruko postolje. McLarenovi vozači imali su odličnu utrku, zauzeli su četvrto i peto mjesto. Šesti je ostao Pierre Gasly iz AlphaTaurija koji je imao jedan prolazak kroz boks (ne računajući promjenu guma za vrijeme crvene zastave). Renaultov Daniel Ricciardo završio je sedmi, do osmog je mjesta stigao Valtteri Bottas iz Mercedesa uz upozorenje inženjera na moguću probušenu gumu. Deveti je ostao drugi Renaultov vozač Esteban Ocon, a krug osvajača bodova zatvorio je Charles Leclerc iz Ferrarija.

Max Verstappen odvezao je najbrži krug i po bodovima se približio Bottasu u borbi za drugo mjesto u prvenstvu. Daniel Ricciardo preskočio je, pak, Pereza za četvrto mjesto.

Sljedeća utrka na rasporedu je za tjedan dana ponovno u Bahreinu, ali na drugoj konfiguraciji staze.

PozicijaVozačMomčadZaostatak
1.Lewis HamiltonMercedes
2.Max VerstappenRed Bull+1.254
3.Alex AlbonRed Bull+8.005
4.Lando NorrisMcLaren+11.337
5.Carlos Sainz Jr.McLaren+11.787
6.Pierre GaslyAlphaTauri+11.942
7.Daniel RicciardoRenault+19.368
8.Valtteri BottasMercedes+19.680
9.Esteban OconRenault+22.803
10.Charles LeclercFerrari+1 lap
11.Daniil KvjatAlphaTauri+1 lap
12.George RussellWilliams+1 lap
13.Sebastian VettelFerrari+1 lap
14.Nicholas LatifiWilliams+1 lap
15.Kimi RaikkonenAlfa Romeo+1 lap
16.Antonio GiovinazziAlfa Romeo+1 lap
17.Kevin MagnussenHaas+1 lap
18.Sergio PerezRacing Point DNF
 –Lance StrollRacing Point DNF
 –Romain GrosjeanHaas DNF

Odgovor

76 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Ja sam mislio da smo izgubili romana. Majko bozja kakav udes i kakva sreca. Drago mi je neopisivo da je ziv i donekle zdrav botasa nema smisla komentirat katastrofa od vozaca. Moji meclaren odlicni vrh



    44
    43

    1
    • F1puls
      ivanh Prikaži

      Umjesto Botasa možemo komentirati njegovu strategiju i pitanje zašto je tako rano išao u prvi box?
      Velika sreća za “Groznog”….da je kojim slučajem ostao prikliješten u ogradi…još nekoliko sekundi….ufff..sretan rođendan….



      4
      -1

      5
      • Kimi Raikkonen 7
        Pitstop Prikaži

        Imao je puknuće gume, pokupio je neke komadiće ostale od Romainovog bolida. Na stranu vozačko umijeće, ali treba priznati da čovjek stvarno nema sreće s time i sličnim stvarima ove godine



        15
        14

        1
        • Lando Norris
          Zola Prikaži

          Dada u startao je odlicno popusio 6 mjesta do prvog zavoja



          11
          9

          2
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Kad mu se kolega zaduzio kod bozice fortune za tri zviota.



          16
          13

          3
        • avalon Prikaži

          Zola … vidiš kako je to interesantno . kad su neki u pitanju odma se primjeti npr ovo o pušenju 6 mista VB do prvog zavoja , a npr maxovo pušenje na startu u turskoj .. ko će to pamtit ? btw , VB je posli P6 u prvok krugu već u drugom vozija na P 4 . max je u turskoj na startu sa P 2 “propa” na P 4 i tu je vozija 8 krugova . jbte , pa seb je sa P 11 u prvom krugu ( i tako 8 krugova ) doša ispred maxa koji je starta sa P 2 ! ili kad u ferraru zaseru izmjenu guma onda je to sprd , blam , a kad je danas u RB ( koji su inače među najbržima ) izmjena maxu trajala 5+ s onda nema sprdanja !?!??!



          4
          2

          2
        • Lando Norris
          Zola Prikaži

          Prvo i osnovno max nit vozi najbrži bolid nit je u najboljem timu. 2.kad je max prije 2 godine radio sranja po stazi ne brini nisam stedio ni na njemu. A 3. Jos nije kasno za srat po maxu



          3
          3

          0
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          @avalon, ne brkaj pojmove. Niko nije spomenuo Maxa. A ne sumnjam da je i on kritikovan kada je loše startao. A ovo za Bottasa ti je glupost žešća. Nije on bio 6-ti u prvom krugu, pa 4-ti u drugom zbog umijeća, nego zato što je nakon restarta vraćen na 4-to mjesto, jer su vratili poredak koji je bio u nekom trenutku (Boga pitaj kojem, jer nam tu informaciju nisu dali) prije crvene zastave. Kao da nisi gledao utrku? Ili je bitno samo pokupiti statistiku, jer ona govori sve…



          5
          5

          0
        • avalon Prikaži

          Pastor … i kad mi zamjeraju da pišem duge komentare … pišem ih jer nekima treba “crtat” da bi shvatili , a pitam se shvate li i onda . ne brkam pojmove , zapravo želija sam spomenut kako često postoje “2 metra” kad se nešto ocjenjuje , komentira , a za komparirat ta ” 2 metra” idealno mi je poslužila turska i bahrein . ako je start VB u bahreinu bija očajan kakav je tek bija start maxa ( P2 ) u turskoj kad je seb sa P 11 završija ispred njega ? naravno , VB je od dolaska u mercedes omalovažavan pa svaki njegov potez kritizira . ako starta “u pucanj” onda je jump start , ako starta ka jučer opet je on “meta” . kad ima ogroman bodovni zaostatak za kolegom onda je najgori vozač grida , a niko ne uzima u obzir njegove pehove koje su za 2020. nabrajali na sky – u . npr i jučer je ima problem sa gumom ali ko to jbe , pucaj po VB , to je poželjno . stavimo se na njegovo misto … nisu njega uzeli u merc bez veze nego valjda na osnovu rezultata u williamsu kad je zna vozit šta su pokazali rezultati naročito 2014./15. kad je završava prvenstva na 4. i 5. mistu . već prve sezone ( 2017.) u mercu kad je završija 3. sa 3 pobjede , ukupno 13 postolja u 20 trka te 58 bodova iza LH kojem je to bila 4. sezona u mercedesovoj turbo eri bija je kritiziran . iz sezone u sezonu sve više jer eto u najbržem bolidu se ne može suprostavit LH . i ne samo to nego sa takvim bolidom ,superiornim ga i drugi “deru”. stvarno ? koji to , kada u kojoj sezoni ? u rookie sezoni merca je od njega bija bolji tek seb , 2018. su ga “oderali” kimi i max zar ne ? ALI zbog čega ? u bakuu je VB osta bez bodova iako je do 4 kruga prije kraja trke VODIJA i onda mu se probila guma , odustajanje . sa tim bodovima niti kimi niti max ne bi završili sezonu ispred VB zar ne ? znači VB bi sezone u mercu završava 1 X 3. i 2 X 2. mada i ove sezone ima šansu završit 2. usprkos svim problemima . zato je VB u kur*u , naj lošiji je vozač jer sezone završava 2. iza LH ? kad u svojoj prvoj sezoni u novom timu zaostaneš za tada već 3 X prvakom 58 bodova onda pokazuješ neko znanje , perspektivu , a šta duže voziš sve si lošiji vozač ?!?!? pa toto je svojom izjavom o VB ka najboljem pomoćniku ovom između redova ukaza kakvi su njegovi dometi , zadatak u mercedesu u odnosu na LH . sve da VB i želi “pokazat zube” sputava ga i stalno obnavljanje ugovora tek na jednu sezonu . ako se uzjoguni , ugrozi LH u sezoni u želji da napravi više , a ne uspije no zbog toga LH izgubi sezonu šta s e možda moglo dogodit 2018. valtteri bi vjerovatno “letija” tj ne bi dobija novi jednogodišnji ugovor . znači VB može bit “samo” 2 . u prvenstvu iako bi vjerovatno ima i titulu da mu kolega nije LH koji koristi dominaciju bolida da “nabija” rekorde . mislim da je VB jako dobar vozač koji nije i ne zaslužuje omalovažavanje . zato ga “branim” isto ka šta sam npr “branija” i gasly – a ( i još neke vozače npr kvyata , rosberga itd ) dok su ( ste ) ga omalovažavali u RB . šta , kakvo je danas mišljenje onih koji su omalovažavali gasly – a ? niko od vas nije obratija pažnju na drugi dio moga komentara vezan uz izmjenu guma ;) kad se loša izmjena desi ferrariu onda je sprd , a kad se to desi RB koji je među najboljima , koji drži rekord u brzini izmjene , a napravi kiks onda …. ništa !?!? OK , ferrari ove sezone i zaslužuje kritike ali greškau boxu se može desit bilo kojem timu zar ne ? zašđto nekoga zbog toga pljuvat , a istu stvar kod drugog top tima ne primjetiti ? u tome je bila moja poanta , nije bilo brkanja pojmova samo … trebalo je poantu shvatit ;)
          trebam još spomenut i jedno moje apstraktno razmišljanje …. mislim da svak od nas ima npr gram sriće no neki ljudi imaju sposobnost , “magnet” da privuku tuđu sriću pa mi zbog toga ostajemo sa vrlo malo ili bez sriće . u današnjoj F 1 mislim da takav magnet ima LH :) :) npr lewisu se ove sezone dok je vodija trku u silverstonu guma raspala tik pred ciljem i baš zbog trena kad mu se guma raspal je uspija pobjedit . da se to tako desilo bottasu u bakuu 2018. možda bi i on na sličan način pobjedija ali jemu se guma probila 4 kruga prije kraja . lani , mislim u bahreinu je leclerc ima sigurno vodstvo , 10 krugova prije kraja počeli su problemi sa njegovim ferrariem i jedva je sačuva 3. misto . zbog tih problema pobjedija je .. ko ? lewis , naravno :) jučer je max iša na izmjenu da ostvari najbrži krug = bod više , a onda se tek 2 kruga prije kraja pojavi SC . da se to desilo ranije grid bi se “stisnija” i pitanje je bi li se lewis uspija oduprijeti maxu na novim gumama . ovo su samo 3 crtice koje pokazuju da je LH možda “sakupljač sriće” među svojim kolegama . da neki ne skoče ovo je tek moja apstrakcija mada…. ko zna ? ;) možda se sada shvati da je moj prethodni komentar tek komparacija , a ne brkanje pojmova ;)


          0
          -2

          2
        • avalon Prikaži

          Zola … prvo i osnovno … nije najvažnije imat najbrži bolid ni bit u najboljem timu da bi se dobro startalo . pokazatelj je stroll u turskoj . u ne najbržem bolidu , ne najboljem timu starta je sa P 1 i VODIJA trku do prve izmjene guma ;) niti ga ne ubrajaju u nekakve vozače ( bar mnogi tako misle ) niti je RP najbolji tim niti im je bolid najbrži zar ne ? osim toga čemu spominjanje sra*a po maxu ? tek sam spomenuo da se loš start može desit i njemu o kome mnogi imaju top mišljenje pa onda zašto se to ne može desit i bottasu po kome svi pljuju ? zbog najboljeg i najbržeg bolida ? sjetimo se da su se neki lošiji startovi dešavali zbog nekih softvera . bar su tako objašnjavani …..


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          @avalon, samo ću na ovo dogovoit:

          ako je start VB u bahreinu bija očajan kakav je tek bija start maxa ( P2 ) u turskoj kad je seb sa P 11 završija ispred njega ?

          Bio je očajan, isto kao i Bottasov u Bahreinu. I vjerujem da bi se većina složila. Ne sjećam se da ga je neko branio zbog tog starta, ili da ga je okarakterisao sjajnim…
          Ovo ostalo “crtanje” ne moram komentarisati, jer nema nikakve veze sa ovim što si gore pisao. Razvlačenje bez potrebe.



          2
          2

          0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    kakva vozačina je taj Bottas. Sa probušenom gumom osvaja bodove.



    34
    32

    2
  3. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Torpedo u elementu



    20
    19

    1
  4. Monisha Kaltenborn
    monkeyseat Donator Prikaži

    Nakon odgledane utrke samo mi je bitno da je Grozni ok.



    33
    32

    1
  5. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    E moj Perez, bas nemas srece…. grozni dobro da je ziv…. nije losa utrka al cijelo popodne sam potrosio :D



    21
    21

    0
  6. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Vreca bodova za McLaren.. Ajmo po taj P3



    16
    16

    0
  7. Mclaren
    raca Prikaži

    Laknulo mi je kad sam vidio da Grozni sam izlazi iz plamena



    15
    15

    0
  8. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Možda i najveća nesreća ikada u F1. Strašno je izgledalo, ali zahvaljujući sigurnosti u F1 i halo-u Romain je danas najsretniji čovjek na svijetu.
    Utrku bolje ne komentirati, baš živa dosada.
    Bottas je ispodprosječni vozač.



    28
    27

    1
  9. Aston Martin
    Dooh7 Prikaži

    Sretan rođendan Romane!!!



    17
    17

    0
  10. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Užas,srečom da je sve dobro završilo.



    5
    5

    0
  11. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sva sreća da se Romain izvukao nakon stravičnog sudara. Nevjerovatno kakav udes… Sa kakvom lakoćom se bolid prepolovio. Od ostalih čestitke Luji, Norrisu/Sainzu dok McLaren mora popraviti pitstopove.



    7
    7

    0
  12. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Grosejane imas srice nadan se da se vracas u petak u bolid!
    Perez steta….
    Botas dobar si, sad ce toto rec da su stavili ferkanov motor da je zato tako spor inace bi bia na sekundu od hamiltona



    7
    6

    1
  13. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Pristajem na bilo kakvu dominaciju, samo da se ovakve strahote poput današnje Grosjeanove ne ponove.



    14
    13

    1
  14. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Sva sreća da je Grozni živ ostao nakon onog.
    Lewis kontrolirano, bravo za Maxa, McL i Pereza koji je vozio odlično samo je pehista.
    Bottas i Ferrari loši.



    5
    2

    3
  15. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    Ostao sam paf nakon Grosjeanovog udara, pomislio sam da je gotov, hvala Bogu, brzoj reakciji dvojca iz Medical Cara i visokim sigurnosnim standardima na tome što je Grosjean još živ. Utrka ok, a Racing Point danas na nesreću izgubio puno bodova, bilo je pomalo tužno vidjet kadrove iz RP pitwalla i očaj ljudi u njihovom pitwallu.



    24
    24

    0
  16. Marlboro
    SpeedCult Pretplatnik Prikaži

    Kakva sreca za Grozana, i kakav peh za Pereza…



    5
    5

    0
  17. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Srce mi je skoro stalo kad sam vidio udarac i nisam se pomaknuo do trenutka dok nisam Grosjeana vidio u prijenosu. Ostalo nije uopce bitno, samo nek je covjek ok.



    15
    15

    0
  18. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Sama utrka živa dosada, ništa puno se uopće nije događalo i možemo jedino zahvaliti nekim ljudima u sredini grida što su nam dali nešto zabave.

    Šteta što nisam vidio završnicu jer jednostavno više nisam mogao gledati – čini se da je bilo prilično papreno.

    Što se tiče Grosjeana, jako mi je drago da je u redu. Čim sam vidio toliku vatru i eksploziju odmah je prva pomisao “Bože moj, je li on dobro?”. Što se dulje to protezalo to je neizvjesnije bilo ali ipak je bilo olakšanje kad smo ga vidjeli u autu. Teško je povjerovati da se nešto ovako opet dogodilo, nesreća me jako užasno podsjećala na istu onu koju je Lauda imao i svi znamo kako je to završilo. Hvala bogu pa napredak tehnologije je omogućio da ima samo lakše (?) opekline na zglobovima gdje ga odijelo ne štiti. Ipak, Grosjean očito ima puno sreće da se izvukao iz tako nečega s obzirom na to kako mu je bolid izgledao.
    Pretpostavljam da nakon ove godine on će ići u zasluženu mirovinu. Mislim da bi svatko nakon tako nečega rekao doviđenja.



    14
    13

    1
  19. Hari19 Prikaži

    Halo skoro ubio groznog jedva je izasao .. Veliko olaksanje kad smo ga vidili da hoda.



    3
    -25

    28
  20. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Udes Grosjeana me baš šokirao, strašno je izgledalo, bolid na dva dijela u plamenu ?. Pogotovo kad nisu htjeli pokazat na TV-u par minuta što se događa… Na kraju sve je dobro prošlo uz manje ozljede, nadam se da će oporavak biti brz.

    Utrka onako, bilo je par poteza, ali ništa posebno. Žao mi je Pereza, imao je još jedan dobar vikend… Bottas truba, a Lewisu čestitke na pobjedi.



    7
    7

    0
  21. Marlboro
    petty Prikaži

    Ostao sam zaleđen čim sam vidio onu eksploziju, al na kraju je sve bilo dobro. Bravo za Mclaren ?



    4
    4

    0
  22. OnlyAlonso Prikaži

    Kakva je ono nesreca bila,znaci bolid se prepolovio i jos je u cijeloj toj situaciji dok bolid gori izasao van,svaka cast i odlicno da se izvuku bez ozljeda…ufff

    Sto se tice utrke,lose jedva cekam 2022,ovo nema smisla



    7
    7

    0
  23. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Gdje su “eksperti iz kafića” koji su pljucali po HALO zaštiti? (vjerojatno na korona prosvjedu…).
    https://fb.watch/23BMlCVmXD/

    Još jedan neoprezan njegov potez. Na kraju sezone penzija i nadam se da će se baviti ribolovom negdje na obali.
    Sva sreća da je ovako prošlo.



    7
    4

    3
  24. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Nakon sedmog kruga bio sam emocionalno prazan ko konjak kod šeksa.



    22
    22

    0
  25. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Majko mila…..danas sam protrnul na najače. Valjda sam i prestal disati na neko vrijeme. Beskrajno sam sretan da nismo izgubili nijednog vožača danas! Fala Bogu!!!!! Nek se samo brzo Grosejan oporavi!

    Utrka sjajna i predinfarktna u nekim djelovima.
    Žao mi je Pereza ali isto tako i drago za oba McLarenovca kao i za Alboma.
    Čestitke Hamiltonu na još jednoj pobjedi a Valteri……ah, bit ću tiho!



    9
    9

    0
  26. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Utrka je bila dosta dobra, sreća za Romaina Grosjeana da je živ, ono je bilo gadno, pohvale Mclarenu i Albonu



    2
    2

    0
  27. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Nisam gledao,montirao sam ormare skupa,pogledam sad Highlights,u jebote pa ova školjka se odvojila kao na avionima.Sve u svemu dobro da je sretno završilo za Groznog



    3
    2

    1
  28. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Bogu hvala danje Grosjean ziv, ali kako nitko ne spominje voznju Sainza danas, po meni vrhunsku.
    U dva navrata napao i pretekao svog buduceg timskog kolegu, kao da zeli reci – nemoj misliti da ce ti sa mnom biti lako. I volio bih da bude napeto. ?



    8
    8

    0
  29. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Ne razumijem ljude koji govore da je utrka bila ziva dosada. Ali dobro , svatko ima svoje misljenje.
    Netko gleda samo 2 bolida na vrhu ,a ostali koji gledaju sve bolide im utrka nikako nije bila dosadna.

    Na stranu svi incindenti na utrci , koje je vecina iskomentirala , pa da se ne ponavljam.
    Ali borbe na stazi je stvarno bilo jako puno , i neznam sta ljudima treba da budu zadovoljni.

    Odlicna utrka McLarena , veliki ulov za konstruktorsko prvenstvo. A i velika borba 2 vozaca McLarena do kraja sezone , ako se ne varam na bod-2 su u prvenstvu vozaca.

    Zao mi je sta je na ovakav nacin Perez izgubio postolje.

    Sainz mi je definitivno vozac dana. Iako se apsolutno slazem sa sluzbenim izborom Grosjeana za vozaca dana.
    Nadamo se brzom oporavku.



    15
    15

    0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Pa ja stvarno isto ne kuzim. Dobro onog groznog udesa bolje da nije bilo. Ali bilo je preko 20 pretjecanja. Pregršt dogadjaja. Svi znamo kako se stvari odvijaju na vrhu iza je bio kaos i jos jadan perez pred kraj utrke odustao.. Ja sam dao ocjenu utrci 8



      6
      6

      0
  30. F1puls
    ivanh Prikaži

    Pohvala i organizatoru utrke koji su za 50 min uspjeli osposobiti stazu…također i snimateljima…



    5
    5

    0
  31. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Danas je bilo najbitnije da su svi na broju.
    Prvi Grosjean, pa zatim sudac koji pretrčava stazu.



    8
    8

    0
  32. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Bitno je da je Grozni dobro.
    Nešto onako se nije vidjelo još od sredine 80-ih.
    Yebesh sve ostalo.

    Šteta za Checa, zaslužio je podij.
    Mclareni vrlo dobri.
    Ostalo klasika – Lujo onako bez poteškoća, Max max. koliko je mogao, zanimljivo u midfieldu, Ferrari živi očaj,
    West Bromwich ALBON profitirao zbog Checa, ….

    Eh, Lord Bottas.
    Taj, iz godine u godinu sve jači i jači alfa mužijak
    Očajan start, još mu vrate dvije pozicije na restartu (vjerovatno ima neka logika, @Vetma je pominjao na forumu minisektore), promjena guma i onda na svježijim gumama patnja sa Alfom i očajnim Ferrarijem, kao i drugim, za sekundu sporijim bolidima, žali Bože onog bolida.



    9
    8

    1
  33. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Šta reći….od Julesa Bianchia do danas ovo je moglo završiti baš tragično!
    Sretno ponovno rođenje Roman! Baš si imao sreće.Da nije bilo ovog halo sustava sad bi bio pokojni.
    Na vrhu kao i obično Hamilton (booooooooooooring), na drugom mjestu Verstapen (boooring), na trećem, ko bi reko nakon ovako katastrofalnog vikenda) Albon.
    Velike čestitke mom Mclarenu na vjerovatno trećem konstruktorskom mjestu )
    Čestitke i Gaslyu, te momcima iz Renaulta. Leclerc, vidi se da je ovaj bolid pušiona , tako da ti niko ne može ništa zamjeriti. Sretan 1 bod.
    I na kraju da spomenem najveće pušioničare, Racing point i Perez i Stroll.
    Koliko su oni izgubili bodova ove sezone, majko mila.
    Ocjena od 1 do 10, 5.
    Pozdrav!



    3
    2

    1
  34. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …nakon ove utrke jedino važno je da je romain živ!..sve ostalo će se brzo zaboraviti…veliki ‘thumbs up’ za vozačku kapsulu!…



    3
    3

    0
  35. Honda
    Samir Prikaži

    https://twitter.com/goalkajuv3/status/1333118603609182214 da li ce biti diskvalifikacija ? prednja desna guma nije zamjenjena u boxu



    3
    3

    0
  36. Fernando Alonso
    Kimi Prikaži

    Može li mi netko objasniti zašto su Bottasa kod drugog starta vratili na 4.mjesto? Hvala


    0
    0

    0
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      positions taken from where they were at the second Safety Car line on Lap 1 before the race was red flagged, so: Hamilton from Verstappen and Perez – both of whom had passed the Mercedes of Valtteri Bottas at the initial start, with the Finn slotting into fourth – with Albon fifth, Ricciardo sixth, Norris seventh, Ocon eighth, Pierre Gasly ninth with the Ferrari of Sebastian Vettel P10.



      2
      2

      0
  37. Ayrton Senna
    Scuderia Prikaži

    Imam jedno pitanje pa bih zamolio nekoga tko zna o čemu se radi da mi odgovori. Primijetio sam na prošloj utrci, a danas također, da je vettel promijenio dizajn kacige, pa je na vrhu kacige imao umjesto njemačkih boja neke šarene pruge. Zanima me zna li netko koja je simbolika toga? Lgbt zastava ili…?


    0
    -1

    1
  38. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    https://www.youtube.com/watch?v=qAxgcycpGIM&ab_channel=TheShessa Evo poruka od Grosjeana. Lijepo je vidjeti da je dobro koliko to može biti. Brz oporavak želim!!



    3
    3

    0
  39. Jody Prikaži

    Roman GroOd malena zarazen kao ferarista, ne mogu sada mijenjati boju ali cu dogodine navijati za Sainza. Leclerc mi nije sjeo na,prvu, a danasnja voznja, kada je 2 puta svome kolegi nakon starta, iskomplicirao situaciju, samo ucvrscuju moj stav. Trebao ga je puknuti. Drago mi je da je zavrsio lišo bez punta. Neka je on dobar i brz i vjerojatni svjetski prvak, volio bih da to ne bude u Ferrariju. Radije neka Lewis uzme jos 17 naslova.



    1
    1

    0
  40. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    dobro je sve prošlo. na trenutak sam pomislio na najgore. a kad je grozni izašao brinuo sam se je li marshal, novinar ili netko drugi možda ozljeđen od udarca, plamena, gelera bilo čega. još jednom: dobro je sve prošlo. onaj jedan marshal što gasi zrak mi se nije baš proslavio. tek sad vidim u miru clip iz zraka. romain bez ikakvog razloga skrenuo u kvyata.

    -utrka poprilično zanimljiva 8/10, stalno neke borbe.
    -rezulatom više nego zadovoljan
    -zadovoljan i rb-ovom brzinom. konačno bolid funkcionira, nema više ko na počektu sezone zaostaka u kvalama u odnosu na prošlu godinu. napredak je tu, drugo mjesto u konstruktorima osigurano. i albon je bio podnošljiv.
    -sad kad gledam replay mislim da kvyat nije zalužio kaznu. stroll je jednostavno skrenuo ko da ga nema. i sainz i gasly ispred su išli u širem luku. u dva kruga ničim izazvani skreću u kvyata i završavaju utrku.
    -šteta za checa


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.