Ferrari angažirao Švarcmana i Fuoca za test u Abu Dhabiju

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 3 godina 2 min 3 komentara

Ferrari je najavio da će njihovi juniori Robert Švarcman i Antonio Fuoco voziti na testu mladih vozača u Abu Dhabiju na kraju sezone.

Čini se da ni jedan ni drugi nisu u kombinacijama za stalno vozačko mjesto 2021. godine. Fuocu će ovo biti četvrti test za Ferrari, a još je od siječnja 2019. zaposlen kao njihov vozač za simulator.

Švarcman je u rujnu prvi put vozio F1 bolid, a član je Ferrarijeve akademije od 2017. godine. Nakon što je osvojio F3 titulu promoviran je u F2 gdje je imao jako dobru debitantsku sezonu. U ranijem stadiju je i poveo prvenstvo, ali je onda pao na peto mjesto.

“Uzbuđuje me znati da ću voziti SF1000 na testu u Abu Dhabiju odmah nakon završetka sezone. Isprobao sam SF71H u Fioranu i osjećaj je bio nevjerojatan iako je taj bolid sad već skoro tri godine star.”

Fuoco kaže da će mu ovaj test pomoći da usporedi performanse s iskustvom iz simulatora:

“Sretan sam što ću ponovo voziti pravi bolid nakon što sam napravio toliko virtualnih krugova u simulatoru. Ovo je vrlo korisno za nekoga u mojoj poziciji, vratiti se ponekad u bolid i provjeriti korelaciju između alata koje inače koristim i realnog bolida na stazi.”

Callum Ilott, također Ferrarijev mladi vozač, vozi na istom testu za Alfu Romeo, a još se čeka potvrda angažmana za Micka Schumachera koji bi trebao biti Haasova uzdanica, kako na testu tako i na gridu iduće sezone.


Odgovor

3 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Nema Ferrari sreće s Talijanima, a na silu bi nekog ugurali u bolid….



    3
    2

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.