Binotto: Vettelov podij je izrazito bitan nakon nedavnih problema

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 7 komentara

Šef ekipe Ferrarija Mattia Binotto kaže da je postolje Sebastiana Vettela na VN Turske bilo “vrlo važno” za Nijemca nakon teške sezone.

Vettel je imao odličan start utrke i nakon Hamiltonove pogreške se našao na trećoj poziciji nakon što je krenuo s 12. startnog mjesta.

Binotto, koji nije bio prisutan na VN Turske, smatrao je da je izvedba Vettela dokazala da je napokon postigao određeni napredak u otključavanju brzine sa SF1000.

“Jako mi je drago zbog Sebastiana. Mislim da je postolje za njega vrlo važno. Bila mu je ovo teška sezona.”

– MATTIA BINOTTO

“Mislim da mu je, barem sada na kraju sezone, počelo biti ugodnije s bolidom. Imao je vrlo dobar početak, vrlo dosljedan, s dobrim tempom. Upravljao je gumama, uspijevao zadržati pozicije i držao ih. I sve u svemu, čak je i u posljednjem krugu dobro prošao jer je iskoristio priliku. I to je super za njega.”

“Upravo je završio na trećem mjestu, vrlo blizu Pereza. Ali super, sretan sam zbog njega. Još uvijek imamo tri utrke, a nadamo se da ćemo to ponoviti i u sljedećoj.”

Vettel je otvoreno rekao da je imao poteškoća s izvlačenjem brzine iz svog bolida u kvalifikacijama kao i Leclerc, jer se u ovom bolidu ne osjeća ugodno u pronalaženju granica gripa.

Govoreći nakon VN Turske, Vettel je rekao kako se nada da će njegov iskorak u Istanbulu ukazati na to da će biti konkurentniji u posljednje tri utrke ove godine.

“Mislim da je očito da sam se trudio iscijediti maksimum iz bolida. Nadam se da ćemo u sljedećim utrkama biti bliži.”

– SEBASTIAN VETTEL

“U dosadašnjim utrkama je uvijek bio dojam da smo zapeli. Na mokrom je sve nešto drugačije, a možete… Možete biti sretni ili nesretni, možete napraviti razliku više nego na suhom.”

Svjetski prvak Lewis Hamilton priznao je nakon utrke da je razmišljao o borbama s kojima se Vettel suočio ove sezone dok se borio za poziciju na stazi tijekom VN Turske.

“Bio sam iza Seba i na trenutak sam razmišljao da bih ga mogao proći, ali tada smo ja i on vodili tu bitku i bilo je tako frustrirajuće što nisam mogao proći pored njega.”

– LEWIS HAMILTON

“Ali isto tako razmišljao sam – znate što, Seb je imao najtežu godinu, rekao bih vjerojatno u cijeloj svojoj karijeri… I jednostavno sam mislio da je tako dobro vozio. Pomislio sam – ide mu tako dobro, ali dovraga, na putu mi je, momci koji su ispred mi bježe! A onda se počeo odvajati od mene i mislim da sam u tom trenutku definitivno mogao vidjeti kako mi pobjeda odmiče.”


Odgovor

7 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Ne znam jeli netko do sada poslao link ali…. Ako želite ostvariti svoj san i razgovarati s jednim od vozača formule 1, prijavite se na ovaj link. Moj je nećak poslao prijavu i razgovarao je sa Magnusenom i Grosjeanom. Sretno!
    https://formula1.tell-us-what-you-think.com/s3/Bahrain-2-OP-E?utm_medium=email&utm_source=Ogilvy&utm_campaign=20201117_F1-to-One_Sakhir_StandardLink&utm_content=A&utm_term=20201117_F1TOONE_SAKHIR_STANDARDLINK



    9
    9

    0
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    A jos je vaznije da binoto vise ne dolazi na utrke. Mislim da je on inposter



    8
    8

    0
  3. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Vidi što ti je Lewis, neće prođe Seba iz kolegijalnosti :D



    15
    14

    1
    • Lewis Hamilton
      mariof1 Prikaži

      “Pomislio sam – ide mu tako dobro, ali dovraga, na putu mi je, momci koji su ispred mi bježe! A onda se počeo odvajati od mene i mislim da sam u tom trenutku definitivno mogao vidjeti kako mi pobjeda odmiče.””

      Lewis se priključio čestitkama Sebu na postolju i pohvalio njegovu vožnju. Rekao da mu je bilo nemoguće prestići ga i čak da mu je počeo bježati u lošijem bolidu.

      Samo se ovdje to može izokrenuti u nešto negativno.



      5
      2

      3
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    A Binotto je?



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.