Lewis Hamilton pobjedom u Turskoj osigurao sedmi naslov prvaka

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 3 godina 4 min 153 komentara

[glasovanje utrka=”150″]

Pobjednik današnje uzbudljive VN Turske je Lewis Hamilton, novi stari svjetski prvak koji sada ima 7 titula, isto kao i Michael Schumacher. Drugi najbolji danas bio je Sergio Perez, dok je zadnje mjesto na postolju popunio Sebastian Vettel.

Start utrke započet je na poprilično mokroj stazi i prošao je bez incidenata, a najgore je prošao Valtteri Bottas koji se izvrtio i pao na začelje poretka. Sjajan start je imao Sebastian Vettel, koji se probio do čak četvrtog mjesta, da bi par zavoja kasnije pretekao trećeg Hamiltona koji je proklizao i izgubio nekoliko pozicija. Poredak prvih 5 nakon pet krugova bio je Stroll, Perez, Vettel, Verstappen i Albon.

U 7. krugu počela su zaustavljanja u boksu, gdje se počelo prelaziti s kišnih guma na intermedia, što se vrlo brzo pokazalo kao dobar izbor jer se počela stvarati trkaća linija na stazi. U samo par sljedećih krugova većina vozača je promijenila gume, pa je došlo i do miješanja u poretku. Stroll je zadržao vodstvo, Perez je ostao drugi, Verstappen se probio na treće mjesto odličnom vožnjom na gumama za mokro, Vettel pao na četvrto, dok je Hamilton došao na peto ispred Albona.

U 16. krugu odustao je Giovniazzi, što je izazvalo virtualni sigurnosni automobil, što je potrajalo jedan krug. Odmah nakon objavljivanja zelene zastave Hamilton je krenuo u napad na Vettel, no otišao je preširoko te izgubio mjesto i od Albona, a koji je samo nekoliko zavoja kasnije prešao Vettela te došao na četvrto mjesto. U 19. krugu Max Verstappen pokušao je proći Pereza, no proklizao je na pasicu te se izvrtio na pravcu u trećem sektoru, zbog čega je izgubio tri mjesta. Nizozemac je nakon toga otišao u boks po nove intermedia gume.

Za to vrijeme se Bottas izvrtio po treći put te time izgubio sve šanse da prenese svoje blijede šanse za naslov na sljedeću utrku. Kako je utrka odmicala i kako se staza sušila, tempo Strolla i Pereza je padao te su im se približili Albon, Vettel i Hamilton, no nije došlo do pretjecanja. U 33. krugu Vettel je prvi od te petorice ušao po nove gume, no Ferrari je ponovno napravio sjajno zaustavljanje te oštetio svog vozača za nekoliko sekundi. Hamilton ostaje na stazi te se pet krugova kasnije probija na vodeću poziciju, prešavši Pereza u DRS zoni.

Staza je u samo par krugova postala suha po trkaćoj liniji, što je određenim vozačima pomoglo da se probiju nekoliko pozicija. Najviše je tu profitirao Charles Leclerc, koji je u 41. krugu prošao Vettel te zasjeo na četvrto mjesto, dok je Stroll nakon boksa pao na sedmo mjesto te time izgubio šanse za pobjedu u utrci. 10 krugova prije kraja situacija je ostala nepromijenjena s Hamiltonom na vrhu i Perezom na drugom mjestu.

Charles Leclerc je u zadnjem krugu pokušao preteći Pereza, no lagano se prekočio, proklizao te izgubio dva mjesta, čime je njegov timski kolega Vettel osvojio prvo postolje sezone. Perez je drugim mjestom izjednačio rezultat karijere, kada je na VN Italije 2012. osvojio drugo mjesto, također iza pobjednika Lewisa Hamiltona, tada u McLarenu.

Sljedeća utrka na rasporedu vozit će se u Bahreinu za dva tjedna.

144Lewis HamiltonMERCEDES581:42:19.31325
211Sergio PerezRACING POINT BWT MERCEDES58+31.633s18
35Sebastian VettelFERRARI58+31.960s15
416Charles LeclercFERRARI58+33.858s12
555Carlos SainzMCLAREN RENAULT58+34.363s10
633Max VerstappenRED BULL RACING HONDA58+44.873s8
723Alexander AlbonRED BULL RACING HONDA58+46.484s6
84Lando NorrisMCLAREN RENAULT58+61.259s5
918Lance StrollRACING POINT BWT MERCEDES58+72.353s2
103Daniel RicciardoRENAULT58+95.460s1
1131Esteban OconRENAULT57+1 lap0
1226Daniil KvyatALPHATAURI HONDA57+1 lap0
1310Pierre GaslyALPHATAURI HONDA57+1 lap0
1477Valtteri BottasMERCEDES57+1 lap0
157Kimi RäikkönenALFA ROMEO RACING FERRARI57+1 lap0
1663George RussellWILLIAMS MERCEDES57+1 lap0
1720Kevin MagnussenHAAS FERRARI55DNF0
NC8Romain GrosjeanHAAS FERRARI49DNF0
NC6Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES39DNF0
NC99Antonio GiovinazziALFA ROMEO RACING FERRARI11DNF0

Odgovor

153 komentara

  1. Lewis Hamilton
    mariof1 Prikaži

    The G.O.A.T.

    Get in there Lewis!



    22
    -19

    41
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Čestitke sedmerostrukom svjetskom prvaku – još jedan masterclass na današnjoj utrci! ?

    Dok su SVI drugi griješili, izlijetali, sudarali se, gubili tempo, uništavali gume i propadali kroz poredak – Lewis bez ijedne kardinalne greške do samog vrha na skijalištu od staze. Sreća, ha?

    Odličan dan za Formulu 1, dobili smo vrhunsku utrku i statistički najuspješnijeg vozača u povijesti sporta.

    Cheers! ?



    28
    -15

    43
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Kako su svi drugi griješili? Ni vettel, ni leclerc ni perez nisu radili kardinalne greške. Ove greškice kakve je i lewis radio ne brojim. Inače svaka čast lewisu, sjajna pobjeda. Žao mi je leclerca, po meni vozač dana. Nakon lošeg starta je napravio lavovski posao i šteta što se prekočio u zadnjem zavoju.



      36
      34

      2
      • Charles Leclerc 16
        Catta Prikaži

        Da vidim sad kako pricuaju da Leclerc nije isti vozac po suhom i mokrom.



        16
        13

        3
      • Fernando Alonso 14
        tapa-tapa Prikaži

        Jep LEC meni najjači danas i Seb super odradio-lujo ga nije na stazi mogao proc tako da super trka za ferkan. Nadam se da će stvari napokon sjest na svoje mjesto što se ferkana tice????



        8
        5

        3
      • avalon Prikaži

        Catta … ako bi sudili po jučerašnjim komentarima kad je LS ostvarija PP mogli bi zaključit da je sve do bolida , sriće , a i da vožnja po mokroj stazi i nije nekakav pokazatelj talenta … to može svak . ali danas je sve drugačije .. na mokroj stazi se vidi ko je vozačina zar ne ? a CL je to danas dokaza .



        10
        8

        2
      • avalon Prikaži

        Scuderia …. naravno da je CL vozač dana koji je s obzirom na startni P 12 uradija lavovski posao . naravno da to nije npr seb koji je starta sa P 11 jer je vozija “mlitavo” , kojem su u boxu opet usra*i izmjenu ( + 2 s u odnosu na CL ) , a pogotovo vozač dana nije zaslužija bit carlos koji je starta sa P 15 i završija 0,5 s iza CL .



        17
        15

        2
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          Inače se većinom slažem sa tobom Avalone ali moraš gledati šire okolnosti. Vettel je nakon 5 zavoja bio p4 a Lec p16 ili tako nešto. Sainz p8 ili 9.

          I te +2 sec u boxu nisu ništa značile tijekom utrke. Mali je imao Seba kako je htio. Bespredmetno je uopće raspravljat koliko je brži danas bio.



          1
          -7

          8
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Hey You upravo sam htio napisati ovo što i ti za poredak nakon prvog kruga, avalon je to čini se, namjerno ili slučajno, previdio. Naravno da je start dio utrke i ne želim oduzeti ništa od ovih vozača što su dobro startali, ali na startu treba imati i sreće, pogotovo u ovakvim uvjetima, da te ne izblokiraju drugi itd. Za avalona savjet neka pogleda kako je leclerc sredinom utrke skinio čini mi se oko 30 sec za sainzom u 10ak krugova kad je imao čistu stazu


          0
          -2

          2
        • avalon Prikaži

          Scuderia … evo , odgovorit ću simultano tebi i Hey You – po njemu bi treba gledat šire okolnosti , a po tebi je bitan i faktor sriće . a bi li moga bit u start “uključen” i loš start ka šta ga je ima npr max ? ili je CL “cijepljen” kontra toga jer je talent ili za neke exstra talent ? pa i max je takav ali vidite … desi se ;) “I te +2 sec u boxu nisu ništa značile tijekom utrke. Mali je imao Seba kako je htio. ” piše Hey You … 2 s ne znače ništa ? a da je bilo obrnuto , da je CL “ima” +2 s u odnosu na seba ? btw mali je ima seba kako je htio ? a bi li se to moglo gledat npr ovako … CL ostaje , na tablici bodovno “lovi” pereza , seb je tek 13. i pozicija gore – dole u odnosu na kolegu mu ništa ne znači , a na ovakvoj stazi da su se borili mogli su se i “kucnuti” , odustati zar ne ? jer koliko sam ja vidija seb se jako dobro borija sa LH , a CL ga je skoro “preletija” prilikom preticanja zar ne ? ;) seb je i u RB ( sa DR ) pokaza da je tim igrač ako je kolega bolji . osim toga imam i još jedan primjer iz brazila 2012. … MS nikoga nije pušta no u toj trci ( takođe mokra staza ) je bija jako oprezan kod “susreta” sa sebom jer eventualnom borbom sa sebom moglo je doći do kontakta , eventualnog odustajanja i zbog toga je prvenstvo moglo završit drugačije . seb je danas po mom mišljenju bija oprezan sa CL ka 2012. MS sa njim . i nisam uopće raspravlja ko je danas bija brži , tek sam odgovorija Scuderii da su još neki odradili i “lavovskiji” posao po mome mišljenju .
          Scuderia … OK , CL je lav koji nije ima sriće priliko starta , a možda je i loše starta a ? ;) skinija je 30 s CS kad je ima čistu stazu ? a kakvu je tada stazu ima CS ? uostalo nekih 15ak krugova carlos je stalno smanjiva razmak i ka šta su na sky – u komentirali … ka da je letija stazom ;) valjda su seb , carlos pa i kvyat magnussen i gasly imali sriće kod starta jer su navedeni ( osim seba ) pretekli CL na startu koji eto nije ima sriće , a i za razliku od navedenih koji nisu morali pazit na ništa , s obzirom na uvjete leclerc je mora je pazit da ga ko ne blokira , ne lupi . zašto ne prihvatit da se i talentima dogodi loš start ? zašto tražit opravdanje za nešto šta se događalo i nekim etabliranim vozačima ?



          4
          3

          1
        • Marlboro
          Hey You Donator Prikaži

          Avalone,

          Nikako nisam htio reći da je sreća glavni razlog. Na kraju krajeva top vozač mora znati i startati kvalitetno. Lec to nije juče napravio Seb je. Ali ono što je mislim neupitno je da je Seb bio sporiji vozač kroz čitavu utrku u odnosu na Leca.

          Sama činjenica da su sa istim strategijama i toliko udaljeni jedan od drugoga završili jedan pored drugoga je fascinantna. Da je to napravio Ham ili Max bile bi ode radosti o njihovim sposobnostima.

          Nisam fan Seba. Nikad nisam bio smatram da je uzeo 2 naslova slučajno a 2 border line zasluženo ali ne umanjujem da je Seb isto tako fantastičan vozač što samo po sebi još više govori koliko je talentiran Lec.

          I da možda je Seb bio oprezniji kod pretjecanja ali mislim da je to bilo čisto jer je bilo u kasnijoj fazi utrke u odnosu na period kad Ham nije mogao proći i imao je DRS što Ham nije ako se ne varam… Ali oprezniji i treba biti pogotovo sa timskim kolegom pobogu. I pogotovo nakon lekcije Brazil prošle godine.


          0
          -1

          1
      • Mercedes
        LH simply the best Prikaži

        Leclerc je sjajan vozač i simpatičan momak, svakako nisam njegov hejter, dapače, ali upravo je on napravio kardinalnu grešku u zadnjem zavoju i izgubio podij. Na greškama pametni uče, nema sumnje da će i on.



        4
        1

        3
        • Ayrton Senna
          Scuderia Prikaži

          Nazvati onu grešku kardinalnom je pretjerivanje. U skliskim uvjetima na potrošenim gumama, u direktnom dvoboju s unutarnje strane zavoja se prekočio i otišao malo preširoko. Ricciardo se malo prije u utrci na istom mjestu u duelu s mclarenom izvrtio, to bi se već i moglo nazvati kardinalnom greškom.



          2
          -2

          4
        • Mercedes
          LH simply the best Prikaži

          Scuderia, kardinalna greška je svaka greška kojom gubiš poziciju.
          Leclerc je želio u zadnjem zavoju potpuno nepotrebno uzeti.poziciju 2, a izgubio je poziciju 3.
          Da se bori za titulu, takva greška u konačnom zbrajanju bodova može odnijeti titulu.
          O tome se radi, srce i nagon ili ratio ?
          Bez racionalnosti nema titula. Dokaz je Lewis. Ali Leclerc će to naučiti, ima vremena



          4
          2

          2
    • avalon Prikaži

      Fittipaldi … “Dok su SVI drugi griješili, izlijetali, sudarali se, gubili tempo, uništavali gume i propadali kroz poredak – Lewis bez ijedne kardinalne greške do samog vrha na skijalištu od staze. ” šteta šta nema veći font za ovo SVI jer LH je to danas zaslužija . tek mala ispravka …. LH ne da nije napravija nijednu kardinalnu , nije napravija NIJEDNU ( i za ovo mi fali veći font ) grešku . usprkos tome šta skoro nije ima prednje kočnice , tek jednoj izmjeni guma ( da nije obavezno vjerovatno bi cilu trku odvozija na “stratnom setu” ) maestralnom vožnjom , nadljudskim naporima ( zbog kočnica naravno ) “zgazija” je sve ostale i pokaza ne samo ko je najbolji statistički ( zapravo to još nije ) nego ko je najbolji , najveći ikad . mislim da fangio , senna i MS zajedno mu nisu do koljena . jučerašnji PP LS je stvar bolida , ne vozača no današnja pobjeda nema veze sa bolidom već sa genijalnošću LH . i u williamsu bi gotovo redovito završava na postolju … katkad i na najvišoj stepenici . iako sam predsjednik udruge mrzitelja LH moram skinuti kapu GOAT vozaču … sad idem postavit crnu zastavu na pročelje prostorije udruge , sačekat ostale članove pa će mo zajedno tugovat , plakat ….



      26
      12

      14
    • Mercedes
      LH simply the best Prikaži

      Fittipaldi slažem se s tobom u potpunosti.
      Danas smo svjedočili povijesnom trenutku ovoga sporta, svatko tko istinski voli ovaj sport i sport uopće, bez obzira čiji je navijač, mora iskazati poštovanje Lewisu.
      Već sam jednom napisao, prije 20 tak godina nisam navijao za MS, tada sam ga smatrao nekorektnim vozačem, ali kada je došao do povijesnih brojki počeo sam ga poštovati i to poštovanje je sa vremenom bilo sve veće.
      Način na koji je danas LH pobijedio, pokazuje klasu koju nitko drugi nema na gridu. Tko to ne vidi taj ili nema pojma o sportu ili je najniža i najprimitivnija razina navijača hejtera.
      Dva najbrža bolida danas na startu utrke Max i Lance, ispustili su trku iz ruku na način koji se Lewisu ne dešava.
      Toliko o “znanju” onih koji godinama izjavljuju da bi svatko u bolidu LH bio jednako uspješan.
      Lewis minimizira greške i koristi svoj bolid od starta do cilja, u kontinuitetu, cijele sezone.
      Ostali, neko više neko manje, od sjajnog do katastrofalnog, up & down.
      I moram na kraju reći još ovo – nikada ali nikada nije zasluge pripisao sebi, a mogao je baš ga briga, uvijek ali uvijek, i danas ističe da svoj uspjeh duguje sjajnoj momčadi !
      Lewis naklon do poda i zahvalan sam sam što imam sreću gledati pisanje povijesti, što ću ovo moći prepričavati nekim novim klincima, dok oni ne ugledaju nekog većeg i boljeg, a pojaviti će se i takav jednom.



      8
      6

      2
  3. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Danasnja utrka je dokaz koliko je Bottas smjesan vozac



    74
    71

    3
  4. Mick Schumacher
    Ante Maras novinar Prikaži

    VETEEEEEEEELLLL!!! To majstore!



    67
    66

    1
  5. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Jedna od najuzbudljivijuh utrka sezone i.. F1 TV PRO NERADI!!!! KOJE SRANJE.. Uopće nisam mogo ništa vidjet.. Samo onaj Pirelijev kotač koji se cjelo vrijeme vrti.. Ko Bottas na stazi..



    25
    25

    0
  6. F1puls Portal
    Sarma Donator Prikaži

    Vozač dana definitivno Vettel, bravo Seb.

    Čestitke Lewis.

    Bottas najveći papak.



    49
    47

    2
    • Ayrton Senna
      Scuderia Prikaži

      Po meni leclerc još bolje odvozio kad uračunaš da je imao loš start i da je zbog toga izgubio jako puno vremena na početku utrke u prometu. Danas je imao sigurno najviše uspješnih pretjecanja, prošao je i vettela na stazi. Da se nije prekočio u zadnjoj šikani završio bi drugi



      9
      2

      7
  7. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Znaci botasa degradirat u twingo cup kakav cok.



    37
    36

    1
  8. Red Bull
    Kico Donator Prikaži

    Vettel,Perez odlični,Hamilton klasa,Max Stroll banana,utrka 8 od 10,cestitke Luji na 7-oj tituli!



    14
    13

    1
  9. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Genijalna utrka, napeto od početka do kraja.
    Bravo za 7x WDC, kakva predstava, svaka čast!
    ???????
    Bravo za Pereza, Ferrarije i Sainza.
    Molio bi dežurne stručnjake koji su jučer likovali na lošim kvalama da prokomentiraju današnji performans.
    Dok su se drugi vrtili on je dominirao.



    28
    23

    5
  10. F1puls Portal
    gosuasus Prikaži

    Nevjerojatno da perez mozda nece imat mjesto za 2021…

    Vettel, hamilton, perez – stare iskusnjare top 3 po mokrom, nista cudno



    28
    27

    1
  11. Nico Hulkenberg
    Jaime22 Prikaži

    Nije bitno koliko dobro voziš tijekom utrke, i gdje si započeo. Ako se zoveš Lewis Hamilton nekim čudom ćeš završiti na pobjedničkom mjestu.

    Čestitke na 7 naslovu svjetskog prvaka, ne može se svatko pohvaliti takvim nečim. Velike pohvale Vettelu za clutch na kraju s pobjedničkim postoljem, a šteta za Charlesa, ulovio je krivu putanju i prekočio se. Više sreće drugi put momci.



    18
    18

    0
  12. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Hamiltonu cestitke, svaka cast s celavin gumama vozis kao da su nove
    Botas i dalje smatrate odlicnim vozacem??
    Latifi mora otic iz F1!
    Ferrarijeva strategija daleko najbolja danas
    Stroll isto mi te malo žao
    Trka na kraju cista 10ka



    22
    20

    2
    • lukarak Donator Prikaži

      …, svaka cast s celavin gumama vozis kao da su nove

      Pa staza je bila sve vise za slick, frajer si je samo napravio slickove, umjesto da gubi 20 sec u boxu. Takve celave su bile brze nego kad je netko otisao na novi inter.


      0
      -1

      1
  13. OnlyAlonso Prikaži

    Koja muka…jedva si uspio,nemamo rijeci ????
    S takvim autom je to nemoguce ali ti si uspio…



    14
    -14

    28
  14. Mclaren
    raca Prikaži

    Bravo Ferrariji i McLareni. Lewis standardno. RP niti ne zaslužuje Pereza. Sve pohvale i Sergiju



    12
    12

    0
  15. Fia
    Realista Prikaži

    Hamilton standardno dobar po kisi.
    Bravo Ferrari, Vettel i Leclerc odlicna utrka.
    Binotto ne dolazi vise molim te.
    Red Bull flop.
    Bottas double flop.
    Steta za Strolla.



    19
    17

    2
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Ne znam samo kako je Hamilton uspio ostati mentalno jak na takvoj stazi i takvim gumama. Obicno oni koji se zale,panicare i koji su mentalno slabi,lose prodju na mokroj stazi i to ne samo mokroj nego najklizavijem asfaltu samom po sebi i bez kise.

      Ne znam sta je tu standardno,da mentalno los covjek pobjedi na takvoj trci. Rekao bi da je to spektakularno,ako je Hamilton mentalno slab,kako si rekao. :)



      1
      -2

      3
      • Fia
        Realista Prikaži

        Njegova vjestina po kisi nema veze sa mentalnim stanjem i ne znam kako si to povezao,
        A ako cemo vec povezivat, rekao bi da se on bolje osjeca od ostalih vozaca po kisi jer ima vjestinu za takve uvjete.
        Start mu je odlicno prosao i nije bilo razloga za paniku, ionako vec par utrka moze bit opusten, prvak je sigurno odavno.



        2
        -1

        3
  16. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Koga zivcira ovaj Hamilton neka lajka, a koga ne neka dislajka. Ocekivao sam tri razlicita moguca pobjednika i na kraju opet isti. Dosadan je malo taj Hamilton. Ali sve jedno cestitke na naslovu.??



    27
    12

    15
  17. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Čestitke Lewisu i ovima na postolju i Mclarenovcima.
    Šteta za Renault ali danas nisu bili na razini.



    9
    9

    0
  18. Charles Leclerc 16
    Catta Prikaži

    Svaka cast.
    Maestralna pobjeda, zasluzeno prvak, nije moga na bolji nacin osvojiti.

    Svaka cast Ferrariu, odlicno su odradili utrku, imali su najbolju strategiju. Steta na gresci Charlesa, Zasluzio je drugo mjesto, ali mi je drago sto je Seb napokon opet na podiju.

    Red Bull, to jest Max, podbacio, po meni su imali najbolji bolid danas, ocajno su vozili.

    A Valterijer ponovo pokazuje da je sramota ovog sporta i ekipe poput Mercedesa. Navijaci Mercedesa morate priznati da on jednostavno nije dovoljno dobar da pobijedi preko 50% grida u istom bolidu.



    33
    31

    2
    • Mercedes
      Jester Donator Prikaži

      Navijaci Mercedesa morate priznati da on jednostavno nije dovoljno dobar da pobijedi preko 50% grida u istom bolidu.

      Kako to misliš da moramo priznati? Pa to je nešto što se vidjelo odmah ne iz aviona već iz satelita, a ni to nije sve. Kao što je već i vrapcima na grani jasno, njegove ‘briljantne’ vožnje sigurno nisu razlog zašto sjedi u Mercu.



      1
      1

      0
  19. Michael Schumacher
    ZJ11 Prikaži

    Bravo Lewis na super odradjenoj utrci i sedmom naslovu.

    Bravo Perez, bravo Ferrari i oba vozaca, bravo Sainz.

    Max sam sebi unistio utrku i dokazao da jos nije dovoljno zreo i strpljiv kao vozac.

    “Bravo” Bottas, barem si par krugova bio ispred Hamiltona.

    I hvala FIA sto barem jednom niste kisnu utrku zapoceli sa SCom i sto ste ih pustili da se “muce”.



    19
    18

    1
  20. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ova utrka najbolje prikazuje sve sto je Hamilton i kakva mu je jedina konkurencija. Cestitke Lewisu , kao sto vidimo netko s tim bolidom ne moze ni do bodova. Zbilja sramtne su neke voznje Bottasa. Strol jako los zadnji dio utrke. Bravo Ferrari i bravo Vettel, napokon i od tebe ono nesto konkretno. Odlican start Vettela i odlican comeback Leclerca koji je u pocetku izgledao kao da je utrka izgubljena za njega. Lecerc ukakio na kraju no bolje da proba nego neki koji su u stanju biti cijelu utrku iza nekoga i nepokusati nista. Rb je glavni kikser dana i Albon i Max. Vjerujem da su imali bolid za postolje danas. Odlicna utrka i steta sto na kraju nija malo padala kisa. Perez takoder odlican.



    18
    14

    4
  21. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Hamilton vlada i dalje! Svaka čast našem modnom mačku!

    Vettel osvojio postolje debelim iskustvom – pusti druge da izlete i ne radi ništa. haha. Nasljednik Jarna Trullija.

    Leclerc i Max još uče.

    Stroll totalno nestabilan i bez samopouzdanja kada nije sve tip top.



    8
    -9

    17
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      A ovo – pusti druge da izlete i ne radi ništa – to si mislio na Hamiltona, jel tako…?
      Jer Vettel je pretekao po kišnim uvjetima osmoricu, a Hamilton nikoga. Jedino preticanje u utrci mu je bio Perez, i to tek kasnije kad je staza već bila suha. Uglavnom, kao što kažeš, polako se je pelao i puštao druge da ispadaju – Maxa, Strolla i Albona…
      Svaka čast, majstorski je to odradio, kao što veliš, debelim iskustvom…



      5
      5

      0
  22. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Šta reci nego… Čestitke Hamiltonu na 7. naslovu. Hamilton jos jednom pokazao svoje majstorstvo! Bravo za Pereza, Leclerca i Vettel koji je napokon na nivou. Iskustvo je pobjedilo u ovoj utrci… Stroll i Max su se pogubili malo… ;)



    12
    12

    0
  23. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Hamilton vozačina!
    Vettel i Charles odličan posao danas.
    Sainz i Perez također.

    Bottas je jedan od najlošijih vozača što sam gledao u F1. Ako uzmemo u obzir bolid koji vozi….blijed i bespomoćan.



    21
    17

    4
  24. Nando
    andrej12 Prikaži

    Cestitke hamiltonu, ali GRANDE SEB, i on i hamsta danas bez greske, nadam se da je ovo prekretnica u sebovoj karijeri kao sto je njemacka 2018. nazalost bila :))



    18
    18

    0
  25. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Čestitam Lewisu na sedmom naslovu prvaka, mislim da mu je ovo najlakše osvojen naslov (bez “hejta”). Mercedes jednostavno nema konkurenciju, a timski kolega je teletabis što naravno ne oduzima ništa od dobre forme i izvrsnih vožnji Lewisa kroz sezonu (pogotovo ova danas je bila izvrsna) ??.

    Utrka izvrsna, napokon kiša i baš je bio gušt. Bravo za Vettela, Leclerca, Pereza i Sainza.



    16
    15

    1
  26. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    100 krugova star Intermedij DOTD



    5
    1

    4
  27. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Sedmerostruki svjetski prvak… Tko bi rekao da će Hamilton postati sedmerostruki svjetski prvak nakon 2011. Velika priča i apsolutno zasluženo osvojeni naslovi, šteta samo što je Bottas u drugom bolidu. DOTD Vettel, bio je smiren i pribran tijekom cijele utrke. Sainz također odvezao odličnu utrku. Bottas nadmašio i Massin Silverstone. Na kraju zaboravih spomenuti RP. Bravo za Pereza a Strolla mi je žao, gadno su ga zeznuli.



    18
    18

    0
  28. Ferrari
    VettelFerrari Prikaži

    Priča ove utrke je Sebastian Vettel. Ništa ga nije išlo od ruke ove sezone, i onda odjednom ovo danas, majstore, svaka ti čast. Dobrodošao natrag, falio si nam!



    27
    22

    5
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Sta bi druze sa Hamiltonom nakon jucerasnjih kvalifikacija? Kako on pobjedi? Vjerovatno na srecu?



      2
      -4

      6
    • Mercedes
      LH simply the best Prikaži

      Nije priča utrke Vettel, ali je pokazao da je Masterclass i jako mi je drago zbog njega jer je sjajan momak. Pametan i iznad svega korektan.
      4 naslova su za vječni naklon do poda.



      1
      0

      1
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      U biti je odlazak Vettela u box pustilo LH da napravi sto je napravio, Seb je bio ca 1.5 sekindi of pace ekipe ispred a Ham je bio jos brzi od njih…
      Seb je vrlo mirno odveza, pametno ali i dalje je dosta sporiji od Leclerca… Leclerc je anuliro 30 sekundi u dva stinta, 6-7 nek su uzela dva zakasnjela boxa, ostalo je uzeo Lec..


      0
      -1

      1
  29. Ross Brawn
    Tuzlaensis Prikaži

    Mala teorija u koju ni sam ne vjerujem:

    Sjajna strategija Ferrarija, mozda i najbolja danas, a Binotto nije prisutan na pit wallu ?



    30
    29

    1
  30. F1puls Portal
    JTrulli11 Prikaži

    Jel zna netko koja je fora sa naopakim podijem? Zao mi na kraju racing pointa, ispalo je kao toyoti davne 2009. u Bahreinu



    3
    3

    0
  31. Michael Schumacher
    Ante86 Prikaži

    Cestitke Lewisu na naslovu! Ferrari napokon odradio odlicnu utrku, decki su vozili gotovo bez greske, steta posljednjih metara utrke! Max nula bodova danas,sve je unistio svojom svojeglavoscu i nerazmisljanjem kao da utrka traje 5 krugova, gledajuci Lewisa a i Vettela a i Leclerca tu se primjeti razlika! prva dva nemaju bez razloga 11 naslova a Leclerc ce uz malo srece uskoro biti prvak! Odlicna i zanimljiva utrka!



    15
    15

    0
  32. Mercedes
    Serviser Donator Prikaži

    Baš je lijepo vidjeti Seba na postolju,trebalo mu malo da digne samopouzdanje,bravo Perez na borbi a i čestitke Lui na kruni,a što reći za Bottasa.Izgleda da se vraća na stare staze



    9
    9

    0
  33. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Zagrlite se , veselite , ljubite , skačite , pjevajte , plačite , Lewis Hamilton je sedmi puta prvak svijeta !!!



    13
    -1

    14
  34. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Sjajna sinergija auta i vozača.
    Hamilton je odvozio najbolju utrku sezone i dobro je napravio što je odjebao pitwall s promjenom guma.

    Brundle je dobro rekao za Hamiltona i Pereza – “pretvorili su intermedije u slikove i zadržali ih aktivnima”. Gume su po rubu još imale nešto utora, tako da ako uleti u zeru dublju vodu ipak ima gripa….

    Da je ostalo mokro Racing point bi slavio dvostruko postolje, a neki danas uspješni bi izgledali komično….

    Ferrari je dobro vodio utrku s pitwalla. Koliko sam vidio bolje nisu mogli. Brzo su odličivali. Neka Binotto ne mrda iz tvornice. Ne znam zašto je Vettel bio ovoliko dobar, ali mi je jako drago da je tako. Čestitam Charlesu na srčanosti, dobro je prošlo Ferrari ima podij i 4. mjesto. Ako nastave obojica skupljati bodove i iduće 3 trke čak bi mogli napredovati u poretku…

    Pratio sam live timing na mobitelu, a ne na tabletu, pa nisam stigao pratiti dedu. Čini mi se da se danas nije proslavio. Šteta jer im je bila 500. trka u F1.



    16
    16

    0
  35. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Šampion odvozio doktorski. Svaka čast na 7 naslovu. Koliko te god ne volio i ne podnosio to je nešto što će na težini dobiti za 20 30 godina. Botas – ahahahahah :D AHAHAHAHA… Nezznam šta više reći u onakvom autu lik tamo 16 ti. Smješno.

    Seb fantastičan prvi krug a onda klasični njegov prosjek ali drago mi je da se oprašta podijem. Da je kojim slučajem Leclerc imao sreće sa pozicijama u prvom zavoju nakon starta i bio di je Seb možda bi i pobijedio utrku. Driver of the day bez premca.

    Stroll – razočaravajuće u odnosu na jučer ali opet solidna utrka, mislim da su pogriješili sa drugim pit stopom. Perez nadam se da će dobit mjesto u RB jer definitivno zaslužuje ostati dio F1. Nikada od njega top vozača za naslov ali savršen no2.

    RB Albon prosječan ali bolji nego inače što samo po sebi govori puno, Max jednostavno me iznova negativno iznenadi. Očekivao bi da nakon svih ovih godina nauči kada biti strpljiv. Samo je trebao biti strpljiv a on čitavu utrku sili i radi piruete.

    Od ostalih MCL jako dobar oporavak. Sainz majstorski. Renault lošina. Ostali nisu vrijedni spomena.



    5
    -6

    11
  36. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Voljeli ga ili ne , ali mora se priznati da je Lewis Hamilton majstor , još uvijek tata-mata za sve !



    16
    11

    5
  37. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Prije utrke rekao sam bilo tko neka dobije samo ne jedan vozač. Utrku je dobio baš taj vozač.



    13
    4

    9
  38. Fia
    Cale od Lewisa Prikaži

    Eto moj lewis ni kriv ni dužan na 7 naslova realno ih imaš 2 mozda 3 ..Odi dizat spomenik brawnu i schumacheru i ne pretjeruj sa izjavama ;)



    16
    -16

    32
  39. Formula 1
    1883 Donator Prikaži

    Lujo ???????

    Seb ??

    Odlicna utrka danas, cestitke svima na podiju.



    6
    5

    1
  40. Bmw
    dex_wpm Prikaži

    Čestitke za Matiu Binotta, svaka čast majstore, vidi kako šljaka bez tebe



    15
    15

    0
  41. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Odlicna utrka!
    Cestitke Hamiltonu na 7. WDC ??

    Iznimno mi je drago za Vettela i Pereza. Nadam se da ce Perez naci mjesto za sljedecu godinu. Bila bi (nova) velika nepravda da ga nema sljedece godine.

    Netko je nakon 1. FP napisao da bi Binotto mogao cesce doma ostajati – definitivno se slazem. Ova utrka je bila vrh za Ferrari ove sezone. Malo je falilo za dva podija.

    Lance, vise srece drugi put i jedna lasta ne cini proljece.
    Max je izgorio u zelji da pobijedi.
    Bottas je ponovno dokazao da je panj od vozaca. Em se stalno vrtio po stazi, em ga je Hamilton overlapao.

    Hvala svima sto su nam omogucili zanimljivu utrku na stazi koje takodjer nece biti u kalendaru sljedece godine – ovo je vec postalo pravilo…



    3
    1

    2
  42. Ferrari
    Mrgud Prikaži

    Prije pocetka VSC-a Charles je na 9.om mjestu imao 48s zaostatka za vodecim, po isteku VSC-a 56s.. Otkud tih 8s vise, ne mogu shvatiti. Inace bi bio u poluno boljoj situaciji za nastavak utrke, tada je vec opasno skidao taostatak, a i izasao bi ispred nekih nakon zamjene guma…



    1
    -2

    3
  43. Fernando Alonso 14
    Majki2111 Prikaži

    Možemo reći i ovako: Hamilton je osvojio svoj sedmi naslov uz puno veću količinu sreće u odnosu na ostale jer mu se nije dogodilo niti jedno odustajanje koje nije pod njegovom kontrolom. Nije mu niti jednom motor otišao, niti jednom mehanički kvar, hidraulika, niti jednom nije pokupio krhotinu sa staze. Ne želim reći da svoj dio nije odradio vrhunski. Ali se ne smije se zaboraviti doprinos rekao bih relativno velike količine sreće u odnosu na konkurenciju ove godine. Ove godine još čovjek nije odustao.



    7
    -3

    10
  44. Ferrari
    Peky03 Prikaži

    Binotto je impostor



    13
    13

    0
  45. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    ima kakvih fotki s podija


    0
    0

    0
  46. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    Koliko sreće imaj ovaj lik ja ne vjerujem. Ni kriv ni dužan pobjediti u ovakvoj utrci. Proklete gume. Lol



    3
    -19

    22
  47. Lewis Hamilton 44
    boxy R77 Prikaži

    Uzeti Pereza bi trebala biti WIN – WIN situacija za vecinu ekipa… Kombinacija talenta, iskustva + sponzorski ugovori koje nosi sa sobom, prosto nezamislivo da postoji mogućnost da takvog vozača ne bude i dogodine na gridu..



    7
    7

    0
  48. Fia
    Trapgio Prikaži

    Napokon dobra utrka, skor do zadnje se nije znalo ko će pobjediti, ja sam na početku mislio da će RB.
    Po meni pobjednici dana ipak Ferrari i njegovi vozači, s obzirom na bolid odličnu utrku su imali.
    Čestitam i Hamiltonu na naslovu, po meni je Bottas truba teška, a RB je pogriješio šo nije potpisa Vettela na iduće tri godine.



    6
    6

    0
  49. Michael Schumacher
    HuMS32 Pretplatnik Prikaži

    Voljeli ili ne voljeli Hamiltona, mora mu se cestitati jer 7. WDC je veliko postignuce. Debata o sreci i pogurancima uvijek ce biti, medutim nemoze mu se osporiti da je jedan od najboljih svoje generacije i zato niti jedan naslov nije nezasluzen. ???
    E sad, puno draze bi mi bilo da mu je u tom periodu pokoji naslov preoteo Ferrarijev vozac, danasnji Ferrarijev podij mi je puno drazi od svih 7 Hamovih naslova, tim vise jer je Seb na njemu, ali to je vec druga prica..??
    Cestitke Ham, cestitke Seb, cestitke svima na dobroj i zanimljivoj utrci, nek nam ih je sto vise.??



    12
    12

    0
  50. Lewis Hamilton
    mariof1 Prikaži

    The G.O.A.T.

    Get in there Lewis!

    Pravi portal, nemoš ni slaviti naslov prvaka. Skriven komentar previše minusa.

    Haha



    15
    3

    12
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Sta ces druze kad ih Hamilton kida na sve moguce nacine. Prvo ih ubija u pojam.pa onda sami sebe ubijaju u pojam. Pa kada vise ne znaju sta ce zale se na njegov tim radio. A on nastavi trpati. Pa kada se ne zna sta ce se dalje,zale se kako se oblaci,skim se druzi,koga predstavlja i kakvog psa seta!! A on ih opet gazi,ne prastaje.

      I kada nakon toliko,toliko godina docekaju lose kvalifikacije Hamiltona,kada se napokon adrenalin digne na max,kada napokon dobiju imaju neki razlog vezan za voznju F1 bolida da ga osporavaju,on se sutra probudi,odvozi najbolju trku sezone,uzme pobjedu,uzme titulu.

      Zakuca ih ponovo na pod.

      Sada bi radije i dali 10 konstruktorskih titula,samo da je danas Hamilton odvozio kao Bottas,da imaju bar 1 cinjenicu da mu ospore ono sto je neosporivo!!



      8
      0

      8
    • Aston Martin
      JB005 Prikaži

      Da malo je glupo da se skrivaju komentari zbog minusa, jer ne pasu hejterima jedne strane. Nekako djeluje kao sektaški portal zakinut slobodom govora…Ok da se brisu oni koji vrijedjaju…ali slavlje neko da se skriva… totalno bezveze!



      4
      -2

      6
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Komentari su skriveni zato što su većinom glupi, i izasluženo pokupe hrpu minusa. Vi kojima su skriveni komentari, da znate slaviti, a da u isto vrijeme ne pljujete po drugima, nebi vam komentari bili zasuti minusima…



        7
        3

        4
        • Formula 1
          RazzHR Prikaži

          Evo, ti si napisao da su komentari koji su skriveni ”većinom glupi”. I ti za to dobiješ dva plusa. Znači, vrijeđaš i dobiješ plus. I mi onda pričamo o zasluženim minusima.
          Minus kao minus označava da se ne slažeš (iz nekog svog razloga) sa napisanim. I to je to. Međutim, ovaj minus lagano spada u sferu ”spama”. Pogledajte malo po postovima, za bilo kakav dobar komentar za XY vozača, uvijek se nađe ”minus” osobe koja ga ne preferira.
          Stoga, ostavite postove kakvi jesu a sankcionirajte uvredljive i ružne riječi, to je posao admina i moderatora – ne oslanjajte se na minuse…



          3
          -3

          6
        • lukarak Donator Prikaži

          Ili nek stave u postavkama racuna pojedinacno zelimo li da se prikazuje komentar s minusima.



          1
          0

          1
        • Lewis Hamilton
          mariof1 Prikaži

          Tko pljuje? Komentar je na vrhu nema pljuvanja doslovno se slavi prvaka F1 na portalu o F1. Dobije se 40 minusa i komentar je skriven.

          Pročitaj moj prvi komentar.



          3
          1

          2
        • Lewis Hamilton
          mariof1 Prikaži

          @RazzHR

          Naslov je Lewis osvojio 7. naslov. Proslaviš u komentaru i ekipa koja ne navija za Lewisa dodijeli minuse i komentar je skriven.

          Prejako. Portal o F1.



          5
          3

          2
        • Formula 1
          RazzHR Prikaži

          @mariof1
          a vidim… Tvoj komentar je sasvim u redu, ali je imao ”sportsku nesreću” dodijeljenih minusa onih koji ne navijaju za LH. Sasvim je u redu ne navijati za nekoga kao što je i sasvim u redu navijati za nekoga.
          Plusevi i minusi bi trebali služiti samo kao ”like/dislike” onoga što pročitaš, nikako kao alat za uklanjanje postova…

          Bilo bi u redu da admini i moderatori uklanjaju isključivo uvredljivi sadržaj.
          Osobna mišljenja i preferencije neka ostave forumu, jer tome služi forum, da ljudi međusobno izmjenjuju stavove o određenoj temi…



          2
          1

          1
  51. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Čestitke Lewisu na 7. WDC, školski je odradio danas. Kao da se rodio s pirelli gumama.
    Cestitat treba i Ferrariju. Jos su u petak pokazali brzinu, qvale bile za zaborav, a trka vrhunska sa vozačke i taktičke strane.
    Znali smo da RP nece imati race pace najbolji, ali Checo je riješio postolje. Lance je uvenuo tokom trke, ali pise se prvi pole za njega..
    Red Bullovi vrlo loši dns, na intermedijama uzas,. I usudio bi se reci da je ovo najgora Maxova voznja od početka 2018. Stroll ga je jos jucer s PP-om izbacio iz kolosjeka. Nadam se da će to priznati, i nešto naučiti…
    U globalnu utrka odlična, zanimljivo bez i jednog safety cara što se činilo kao sigurna oklada.
    Ne radujem se osobito pustinjskim stazama, ali možda iznenadi Bahrain, vidit ćemo.



    1
    1

    0
  52. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Čestitke vozačima, ni jedan veći incident se nije dogodio. Bez safeta, nikom ništa nije darovano.
    Lijepa utrka. Na postolju jedina tri vozača koja su vozila 2011. Tursku. Iskustvo prevladalo, neki su se zalijećali ko junci.
    Utrka 9/10



    6
    5

    1
  53. Sebastian Vettel
    MarCar9 Prikaži

    Verovali ili ne, Bottas je imao 6 spina/izletanja sa staze… Da, i Vettel napravi ponekad po 1 spin, ali ne baš 6…



    7
    5

    2
  54. imrkonjic81 Prikaži

    Jel mi mozete rec zasto je Magnussen 17 a ne not classifed kao i ostala trojica ispod njega koji niau zavrsili trku?


    0
    0

    0
  55. Williams
    DoDo13 Prikaži

    Čestitke Lewis na osvojenom 7. naslovu prvaka. BRAVO BRAVO!!!!!
    Također četitke Vettlu na prvom podiju ove sezone, odlično je vozio danas i iskoristio priliku.



    2
    2

    0
  56. Marlboro
    SpeedCult Pretplatnik Prikaži

    Nisam Hamiltonov fan, ali za danasnji posao – kapa dole!!! Majstorski je odvezao, i pobedi se nema sta prigovoriti, na pravi je nacin “overio” sedmu titulu sampiona, a nije morao da rizikuje uopste, imajuci u vidu ocajnu predstavu Botasa.
    Sto se mog Ferarija tice, zao mi zbog Leklera, sjajno se borio, i steta je sto nije zavrsio kao drugi, sto se prekocio, a opet sa druge strane mi drago zbog Fetela, jer je i on danas bio sjajan, i zasluzio je postolje.
    Maks…hmmmm, malo prenervozan i preagresivan za sopstveno dobro, kostalo ga je to podijuma…
    Sve u svemu, sjajna trka, ne verujem da bi tako bilo da je staza bila suva.



    5
    5

    0
  57. Alpine
    Alpine Prikaži

    Čestitke Hamiltonu.
    Što se Renaulta tiče, ne da na kraju sezone ne budu 3, nego ako Ferrari ovako nastavi biti će 6.
    A ono što mi najviše nije jasno, je to zašto Sainz nije bio dobar za Renault, a dobar je za Ferrari. Već kad je u McLaren odlazio znao sam da su u Renaultu u krivu, no eto, tako je kako je….



    2
    2

    0
    • Fernando Alonso
      Mr.Spaceguy Donator Prikaži

      It was telling, for example, not long after Sainz first joined Renault at the tail end of 2017 that Hülkenberg, having had a chance to study the telemetry, was saying privately that he was confident he would prevail over Sainz because the Spaniard’s driving style, which was very different to his own, would not be suited to the traits of the cars that Enstone was producing and developing.

      Sainz was saying much the same in Abu Dhabi a couple of weeks ago prior to his final race for the team – that there was a trait in the car that gave it an inherent imbalance when he tried driving it the way he naturally wanted to, that its rear instability often prevented him squeezing the last couple of tenths from himself.

      Isječak iz kolumne Marka Hughesa.



      3
      3

      0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Zato jer je Hulkenberg bio bolji.
      Dobio ga u kvalifikacijama, imao više DNF a pritom osvojio više bodova



      2
      0

      2
  58. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Iskreno i od srca čestitam Hamiltonu!
    BRAVO??
    Danas smo napokon imali utrku na čijem početku nismo mogli predvidjeti pobjednika……
    Baš je bilo fora gledati F1 Ski Race ??

    Stroll me razočarao.
    Velike čestitke (napokon) za Ferrari a Vettel si je zaslužio ovo postolje (nek se Leclerc ne ljuti).
    Perez…..a što reći? Ako se nađe iduće sezone mjesto za Hulka umjesto Pereza, bit ću jako razočaran (nemam ništa protiv Hulka ali Perez nije zaslužio ostati bez mjesta u F1).
    Bottas……ah….??



    5
    4

    1
  59. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    -utrka dosta zanimlijva – 8/10.
    -čestitke ham-u na odličnoj vožnji i novom naslovu.
    -razočaran rezutatom i vožnjama mojih.
    -jedino sam više razočaran sucima koji nisu u stanju donijet brzu odluku je li max zgriješio prilikom izlaska iz boksa.
    -čestititam također checu i ferrariju na najboljem rezultatu sezone.


    0
    0

    0
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      To ti je kao da sudac kaže da će odlučiti da li je lopta prešla gol liniju nakon utakmice.


      0
      0

      0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      jedino sam više razočaran sucima koji nisu u stanju donijet brzu odluku je li max zgriješio prilikom izlaska iz boksa.

      Nisu imali muda istrazivati odmah nakon sto je pregazio liniju jer je lovio Force Indie pa je bilo zanimljivo. Nakon sto se sam zeznuo s izlijetanjem su javili da je under investigation.


      0
      0

      0
      • Ferrari
        Boris_CRO Prikaži

        To treba zaustaviti. Ne smiju tako donositi odluke. Za istu stvar neki malac bi dobio kaznu nakon 30 sekundi istrage, a neki drugi vozači nikad ne dobiju kaznu. Vettel popuši kaznu u Kanadi za nešto što nije predviđeno pravilima, a jedan Hamilton u Njemačkoj 2018 prelazi preko crte boksa, prelazi preko trave i vraća se sav blatan na glavni dio staze i nikom ništa. Kažu odustao od pitstopa i idemo dalje.



        1
        0

        1
  60. Ayrton Senna
    OffLiberyMedia Prikaži

    Ove pirelijeve intermedijum kao rakija, sto starije to bolje. Kakva utrka… 9/10



    4
    3

    1
  61. Mercedes
    LH simply the best Prikaži

    Najvrijedniji trenutak današnjeg povijesnog dana za F1, je Lewisova izjava i poruka milionima djece u svijetu – da vjeruju u ono što rade i da ne dopuste nikada nikome da ih skrene sa njihovog puta, jer kada vjeruju u sebe sve je moguće.
    Imam 14 godišnjeg sina, sportaša, pozvao sam ga da gleda Lewisovu izjavu kao da dam znao što će reći. Uživao sam u licu djeteta kad je bez riječi upijao tu poruku ohrabrenja iz usta Lewisa Hamiltona.
    Neprocjenjiva je to poruka i iza nje stoji stvarna i istinita životna priča na granici nemogućeg.
    Mali siromašni dječak, crne boje kože, koji odrasta sa ocem u kućici na livadi, skupi hrabrost “potući” se sa svima u isključivo bjelačkom sportu u kojem nemaš što raditi ako ti iza leđa ne stoji milijunska dolarska potpora.
    I taj siromašni crni dječak postaje najuspješniji vozač u povijesti.
    Za film, za knjigu i za ohrabrivanje miliona klinaca širom svijeta koji maštaju o nečemu.



    13
    5

    8
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      Majstorski sarkazam. Skoro si me imao da si ozbiljan.



      5
      0

      5
    • Fia
      Realista Prikaži

      Svakakve on poruke salje. Tipa kad je netko bolji, odma je varalica, onda kako bit los gubitnik, kako kriviti sve oko sebe i kukati kad ne ide dobro, te poruke je itekako puno puta poslao djeci sirom svijeta.



      6
      -3

      9
      • Lewis Hamilton
        smr201 Prikaži

        Ne sjećam se da je ikad rekao za nekoga da je varalica.
        Jednom je nakon Engleske rekao za Kimija interesting tactics i kasnije se ispričao i rekao da to nije trebao reći.
        A za drugi point ja ne znam za puno njih koje se smatra među najboljima ikad, a da je dobar gubitnik nebitno koji je sport u pitanju. Hoćeš Hama, Schumija, Sennu, Serenu, Federera, Đokovića, Tiger Woodsa, Messija, Ronalda, Jordana, LeBrona, Kobe. Mogao bi dalje nabrajati, ali mislim da si shvatio poantu. Sve odreda loši gubitnici. Jedini tko mi pada na pamet je Nadal, iako i za njega mislim da mrzi gubiti samo je toliko skroman da kasnije to ne pokazuje kao ovi ostali.



        4
        -1

        5
  62. Fernando Alonso 14
    Hyper markoni Prikaži

    Dobra trka, uživao sam gledajući, pohvale Ferrariju, Sainzu i Perezu te naravno čestitke Lewisu Hamiltonu na 7 tituli prvaka


    0
    0

    0
  63. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Čestitke Lewisu na naslovu i svaka čast na vožnji. Na onakvim gumama, na onakvoj stazi napraviti prednost koju je napravio. Nema se šta reć.

    Svaka čast i pit wallu Ferrarija što su napokon pronašli svoja muda i što je Ferrari bio taj koji je vodio taktiku umjesto da reagira i to krivo na to kaj drugi rade, a što je Leclercu (svaka čast i na vožnji, puno krugova najbrži na stazi) pomoglo da preskoči hrpu bolida i dođe do borbe za postolje. Jedan minus što su Sebu OPET usrali promjenu guma.

    Svaka čast Sebu što se borio. Mogao je komotno pustit Hamiltons i sve kaj bi došli do njega i završit 9. ili 10. i reći da mu bolid i gume nisu dozvolili bolje.

    Ovakvi uvjeti i prilike pokažu i prokažu tko što može. Realno bi bilo puno bliže sve da su Ham i Perez otišli u boks i tko zna kaj bi bilo. Sjetio se Ham Kine 2007.

    Sve u svemu, nakon puno vremena utrka koju sam sa zadovoljstvom i zanimanjem gledao od početka do kraja.



    4
    4

    0
  64. lukarak Donator Prikaži

    Da mu nisu u Ita i Rus sjebali utrku kaznama, imao bi sad vec 9 utrka zaredom.



    1
    -4

    5
  65. F1puls
    ivanh Prikaži

    Utrka je bila odlična do 35 kruga i uključenja drs-a i dobra nakon toga. Lijepo i neobično je bilo vidjeti Hamiltona na šestom mjestu, kako se vozi iza Vettela i kako ga ne može preteći.U tim trenucima Mercedes je bio bolid poput drugih.
    Kako se staza sve više počela sušiti i drs je bio omogućen, utrka je postala klasik(jer su počela zaobilaženja umjesto preticanja) do predposljednjeg kruga.
    Žao mi Strola što je dobio loš set guma, napravio je razliku od 6 sek. ispred Pereza i stvarno je izvrsno vozio do pit stopa.
    Čestitke Vettelu i Perezu na podiju a Leclerc je čudo od vozača.Bit će poput Schumija.?
    Verstapen je imao pobjedu na dlanu ali je bio previše nestrpljiv.
    Čestitke Hamiltonu na pobjedi i sedmoj kruni.Uz dobru vožnju i najbolji bolid u povjesti, lik ima nevjerojatnu sreću.Svaka čast., sve mu se posložilo.



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.