Vips zaradio superlicencu, u Turskoj će biti Red Bullova rezerva

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 3 godina 2 min 1 komentara

Red Bull je objavio kako je njihov junior Juri Vips zaradio superlicencu i bit će njihov i AlphaTaurijev rezervni vozač na ovotjednoj Velikoj nagradi Turske.

20-godišnji Estonac trebao se natjecati u japanskoj Super Formuli, no pandemija je poremetila sve njegove planove. Zbog putničkih restrikcija nije uspio nastupiti ni na jednoj utrci u Japanu, a s obzirom na to da je momčad za koju je trebao nastupati potvrdila permanentnu zamjenu, čini se da tamo uopće neće nastupiti.

Umjesto toga je vozio devet utrka u Formula Regional European Championshipu, a ozljedom Seana Gelaela na utrci Formule 2 u Španjolskoj otvorila mu se prilika za nastup u najjačoj juniorskoj kategoriji za DAMS.

Tamo je odvozio osam utrka, a bodove je osvojio dvaput u Mugellu – prvo sedmim mjestom u glavnoj utrci, a zatim trećim mjestom u sprint utrci. Utrke u Rusiji vjerojatno su mu bile posljednje ove sezone u F2 jer se na finalu u Bahreinu očekuje Gelaelov povratak.

Vips je dosad prikupio 32 boda za superlicencu, što je prema posebnim pravilima donesenim u vrijeme Covida dovoljno – FIA je spustila minimum bodova na 30, uz uvjet da standardni minimum od 40 bodova nije ostvaren zbog okolnosti izvan kontrole vozača ili više sile.

Red Bull je putem Twittera potvrdio kako je Vips odradio potreban test od 300 km u F1 bolidu te će u Turskoj biti rezerva za Red Bull i AlphaTauri. Tu dužnost inače obavljaju Sebastien Buemi i Sergio Sette Camara, no obojica su ovog vikenda zauzeti drugim trkaćim obvezama.


Odgovor

1 komentar

  1. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Izgleda da mu sezona ipak nije potpuna katastrofa, možda sad postaje kandidat za AT ako Tsunoda ne uhvati svoju superlicencu.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.