Brown: Sumnjam da će prije 2026. biti novih dobavljača motora

Izdvojeno

Ivan Barin-Turica

Prije 3 godina 2 min 6 komentara

Jedna od glavnih tema posljednjih tjedana u Formuli 1 svakako je Hondino povlačenje iz sporta. Činjenica da je Honda odlučila prestati s distribucijom motora u F1 najviše je utjecala na momčadi Red Bulla i AlphaTaurija, koji brže-bolje moraju smisliti čije će pogonske jedinice koristiti nakon 2021. godine, kada se japanski proizvođač u potpunosti povuče.

Hoće li koristiti usluge jednog od postojećih proizvođača? Hoće li sami proizvesti svoju pogonsku jedinicu? Ili će možda netko novi ući u svijet F1 i početi suradnju s gore navedenim momčadima?

CEO momčadi McLarena, Zak Brown, smatra da je posljednja opcija potpuno nerealna.

Naime, trenutna pravila za pogonske jedinice vrijede do 2026. godine, a Brown smatra da se će jako teško netko odvažiti na ulazak u F1 dok su ista na snazi:

„Stvarnost je takva da ne vidim da će itko novi ući u sport prije novih motora. Proizvodnja trenutnih je preskupa i ne vidim kome bi bilo financijski isplativo ući u F1.“

ZAK BROWN

Smatra i da će Red Bull zbog svega toga imati jako težak posao u održavanju koraka s konkurencijom na vrhu, čak i ako se odluče na proizvodnju svojih motora.

„Preživjet ćemo i s tri proizvođača. Srećom, preostala tri su jako odana ovom sportu.“

ZAK BROWN

Napomenimo samo i kako bi po pravilniku, momčad koja trenutno proizvodi pogonske jedinice za najmanji broj momčadi (u ovom slučaju Renault), morao prihvatiti suradnju s onim konstruktorima koji nemaju drugih opcija.


Odgovor

6 komentara

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.