Chilton: Wolff bi se uskoro mogao pridružiti Aston Martinu

Izdvojeno

Bivši vozač Formule 1, Max Chilton smatra da će Lewis Hamilton ostati još jednu sezonu u Mercedesu kako bi pokušao osvojiti osmi naslov, iako njegov ugovor za iduću sezonu još uvijek nije potpisan. Ali, ipak ne skupa sa Totom Wolffom kao šefom momčadi.

Naime, Chilton je kazao kako smatra da će Wolff, nakon što je svoju budućnost stavio pod upitnik, ipak krenuti u drugom smjeru. Na takve sumnje ga je navelo i Wolffovo spominjanje bliskih veza sa najvećim dioničarom Aston Martina Lawrenceom Strollom koje ukazuje na moguć ulazak u novi projekt.

“Ukratko, ne vidim kako Lewis odlazi iz Mercedesa.”

“Lewis očito želi rekordni osmi svjetski naslov, a najbolje mjesto da to i ostvari je Mercedes.”

“Imaju najbolji automobil, pa zašto bi onda želio dovesti ovo partnerstvo za rušenje rekorda do kraja? Vidjeli smo ove sezone da je jedini vozač koji ga je pritisnuo njegov timski kolega Valtteri Bottas, pa zašto se odreći te prednosti?”

“Ono što vidim da se događa je da Lewis još jednu godinu surađuje s Mercedesom, osvajajući taj rekordni osmi naslov, a zatim se povlači.”

Max Chilton

Nakon toga je komentirao njegovo mišljenje o Lewisu, je li promjena momčadi po njemu greška te kako vidi Wolffovu budućnost.

“Ne vidim ga kako prati Fernanda Alonsa u pokušaju osvajanja trostruke krune i natjecanja u Le Mansu, Dakaru i Indyju 500. Također ga ne vidim kako odlazi u Ferrari kao toliko prvaka prije njega.”

“Ono što pokreće Lewisa, utrka za utrkom, sezonu za sezonom, neusporediv je natjecateljski duh – i ako automobil ne bude ispunio njegova očekivanja, to bi se moglo brzo pretvoriti u noćnu moru.”

“Morate samo vidjeti što se dogodilo Sebastianu Vettelu da biste vidjeli zašto promjena možda nije dobra stvar. Povucite se na vrhu, povucite se kao najveći. To je ono što se nadam da će učiniti.”

“Međutim, Toto Wolff je druga priča. Vidim ga kako napušta Mercedes. Napravio je nevjerojatan posao s momčadi, ali pitam se želi li novi izazov. “

Max Chilton

Odgovor

11 komentara

  1. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Nadam se da je bolji vozač nego prognozer :chill:



    3
    -9

    12
    • Mick Schumacher
      Ante Maras novinar Prikaži

      Ako je tako, onda je katastrofalan prognozer, jer se nije baš pokazao u motorsportu. Iako čak i nije toliko čudno da TW ode u AM obzirom na poznate činjenice o vlasničkom udjelu u AM, ali može biti vrlo lako da je ovo još jedna patka u režiji TWa



      6
      6

      0
  2. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Pa to je stara stvat. Toto ima dionice u aston martin vec su i neki ljudi iz Mercedesa otisli tamo



    8
    8

    0
  3. Red Bull
    Deathbone5 Prikaži

    Wolff i Vettel zajedno. To bi mogla bit dobra kombinacija.



    13
    13

    0
  4. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Max Chilton brate….



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.