Red Bull: Albonu ćemo pomoći podići samopouzdanje

Izdvojeno

Red Bull kaže da treba surađivati s Alexom Albonom kako bi stekao samopouzdanje za VN Turske, nakon još jednog razočaravajućeg nastupa u Imoli prošlog vikenda.

Albon se bori kako bi Red Bullu dokazao da zaslužuje mjesto u Formuli 1 sljedeće godine, a tim će odvagnuti hoće li se držati mladog ili će uzeti iskusnijeg vozača poput Nice Hulkenberga ili Sergija Pereza.

No, svaka nada koju je Albon imao za dobrobit na VN Emilije Romagne srušena je nakon što je zapeo u prometu tijekom utrke, a zatim se izvrtio nakon odustajanja Maxa Verstappena.

Sa samo četiri utrke koje su preostale ove godine, a Red Bull treba uskoro odlučiti, Albon je pod sve većim pritiskom da ostvari bolje rezultate.

Osvrnuvši se na nastup Tajlandskog vozača u Imoli, Christian Horner je rekao:

“Bila je to teška nedjelja za Alexa jer je cijelo popodne bio u utrci s Charlesom [Leclercom] i Danielom [Ricciardom].”

– CHRISTIAN HORNER

“Tada je nakon sigurnosnog automobila boreći se s Perezom koji je bio na novim gumama jednostavno izgubio bolid kod druge šikane. Tako da je bilo izuzetno frustrirajuće za njega što je došao s nula bodova, a i za momčad. Očito ćemo pokušati surađivati s njim od sada do Turske, ponovno ga motivirati.”

Savjetnik Red Bulla Helmut Marko nagovijestio je da bi momčad mogla pričekati nakon završne utrke sezone u Abu Dhabiju kako bi definitivno odabrala vozača.

Albon je rekao da je možda najveća pogreška s utrke u nedjelju bila u tome što na stazi nije imao meke gume – jer je zbog toga bio izložen bolidima na bržoj gumi iza sebe.

“To je jedna od onih utrka na kojima smo cijelu utrku proveli iza ostalih bolida, ništa nismo mogli napraviti tamo.”

– ALEX ALBON

“Gledajući unatrag, trebali smo se zaustaviti kad su to učinili i ostali na kraju utrke, i naravno da smo bili prvi bolid s hladnim gumama na koji su naišli, pa će ih uvijek biti teško zadržati.”

Albonov vikend nije bio potpuna katastrofa jer se barem kvalificirao 0,396 sekundi iza timskog kolege Maxa Verstappena i bio bi u lovu na bodove da nije bilo nemilog događaja.

Na pitanje može li još malo pogurati u timu, Albon je rekao:

“Iskreno – to već radim. Nije da to već ne radim, naravno da radim sve što mogu. Bio je to retrospektivno loš vikend za mene, ali usredotočit ćemo se na Tursku.”

– Alex Albon

Odgovor

17 komentara

  1. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    s obzirom kako su se lako Gaslya riješili, ne znam što čekaju s Albonom. Da se razumijemo, drag momak, par bljeskova, al to je to, nažalost.



    13
    13

    0
  2. Juan Manuel Fangio
    veki66 Donator Prikaži

    hahahahhaha….kako?? tako sto ce dobit nogom u guzicu kao i svi prije njega koji nisu ispunili nenormalna ocekivanja….odlicna momcad je Red Bull,sjajno poslozena i organizirana,ali daleko najmrskija meni osobno na gridu



    9
    6

    3
  3. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Već se zna da odlazi na kraju sezone, ali će ga tapšati po ramenu svaki dan.



    9
    9

    0
  4. Dan Cooper Prikaži

    Da si pomogao to Gaslyu sad bi imao pravog vozača.



    3
    2

    1
  5. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Motivirati ce ga i dignuti mu samopouzdanje tako da ce ga za 2 utrke rszrjesiti duznosti i zahvaliti mu se na njegovim uslugama. Zanimljiva neka metoda motivacije



    7
    7

    0
  6. F1puls Portal
    Testarossa Prikaži

    Albon mi je vozac a la Trulli



    1
    0

    1
  7. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    I noga u guzicu je korak naprijed – savršen opis metode podizanja samopouzdanja kod Red Bulla.



    4
    3

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.