Norris: Loše kvalifikacije su krive za tešku utrku

Izdvojeno

Mario Brezovečki

Prije 3 godina 3 min 6 komentara

Lando Norris završio je VN Emilije Romagne odmah iza svog timskog kolege Carlosa Sainza na osmom mjestu i time je prikupio četiri boda, ali mladi Britanac bio je frustriran nakon utrke i rekao da su njegove šanse za bolji završetak utrke bile narušene lošim tempo momčadi u kvalifikacijama.

Norris i Sainz su se u subotu plasirali u top 10 u kvalifikacijama, ali tek na devetom i desetom mjestu. Na dan utrke, Sainz je rano prošao svog timskog kolegu, te su se vratili u Woking sa sedmom i osmom pozicijom – a Norris je rekao da je ovo najbolje što su mogli učiniti na trkaćoj stazi na kojoj pretjecanje nije bilo lako, s obzirom na njihove startne pozicije na gridu.

“Ostali smo na poziciji na kojoj smo započeli. Bili smo toliko iza jer se nismo kvalificirali dovoljno dobro.”

“Bilo je teško, nismo mogli učiniti ništa drugo i jednostavno smo ostali zaglavljeni tamo gdje smo bili cijelu utrku, a budući da smo bili na začelju i nismo mogli pretjecati, uvijek smo bili u kompromitirajućem položaju u odnosu automobile iza koji su mogli raditi različite strategije.”

– LANDO NORRIS

“Mislim da smo danas imali dobar bolid, dovoljno dobar. Da smo bili na trećem i četvrtom mjestu, tada bismo ostali treći i četvrti i oni nas vjerojatno ne bi mogli prestići.”

“Dakle, bilo je zeznuto, bili smo samo uvijek u teškoj poziciji zbog mjesta na kojem smo startali u utrci i nismo osvojili niti jedno mjesto u prvom krugu.”

McLaren je u vrlo neizvjesnoj borbi za treće mjesto u prvenstvu konstruktora s jednakim brojem bodova (134) kao Racing Point, te samo jednim bodom iza Renaulta.

Nakon utrke u Imoli, Norris je također odabrao još jednu suparničku momčad koja je imala bolji tempo od McLarena u Italiji. Na pitanje je li njegov relativni nedostatak brzine imao veze s kvalifikacijama ili je specifičan za stazu, rekao je:

“Pomalo je i jedno i drugo. Kvalifikacije uvijek pomažu. Naravno da moramo poboljšati kvalifikacije. Mislim da jučer možda nisam odradio savršen krug, trebamo bolju startnu poziciju za nadmetanje s AlphaTaurijem i onim što bi Renault mogao postići.”

– LANDO NORRIS

Renault je osigurao drugo postolje u tri utrke s Danielom Ricciardom, dok je AlphaTauri izgledao brzo tijekom cijelog vikenda, a Pierre Gasly se kvalificirao na četvrto mjesto – na istoj poziciji na kojoj je Daniil Kvyat završio utrku.

Kako je Istanbul iduća postaja Formule 1, Norris je rekao da će se momčad sabrati i dati sve od sebe jer sezona ulazi u posljednju fazu.

“Istanbul je drukčija staza, još ne znamo što od nje možemo očekivati. Moramo pričekati i vidjeti, ali poradit ćemo na svom automobilu, pokušat ćemo poboljšati i nadamo se da ćemo se vratiti jači.”

– LANDO NORRIS

Odgovor

6 komentara

  1. OnlyAlonso Prikaži

    Ili im par ovih staza nije odg karakteristikama bolida ili su jednostavno pali u formi,vidjet cemo do sljedece utrke



    5
    5

    0
  2. Ferrari
    peewoslav88 Prikaži

    pa nek se rugaju sa Sainzem koji ide u Ferrari :)



    5
    5

    0
    • Williams
      Sinek Prikaži

      na slican nacin svi su slavili najavu ricciardovog prelaska u mclaren a lako je moguce da on ide u gori auto… glupo je predvidjati ista jer se u pola sezone moze svasta dogoditi u omjerima snaga
      te “fore” o sainzu i ferrariju su jedan obicni isprazni reddit meme, u zabludi su svi oni koji misle da ce ferrari dugo biti dolje



      12
      10

      2
      • Sebastian Vettel 5
        battery992 Prikaži

        S obzirom da Mclaren mijenja motor, mogao bi Ricci s konja na magarca… Ipak se nadam da neće i da će McLaren pogoditi od prve. A što se Ferrarija tiče, već su se s Charlesom vratili u middlefield, ako im je novi motor bolji, idu naprijed zasigurno, barem iza RB-a, naravno da to ovisi koliko će dijelova tRacing Martin kopirati i “kupiti” od Merca…



        1
        0

        1
  3. zarko Prikaži

    But Lando you have only one guy to beat ;)



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.