Horner: Verstappenovo puknuće gume je uzrokovano ostacima na stazi

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 2 komentara

Max Verstappen je vozio dobru utrku tijekom vikenda za VN Emilie Romagne, koja je izgledala kao da će rezultirati vrlo dobrim drugim mjestom za njega. No, 12 krugova prije kraja puknuće gume ga je zaustavilo da to i ostvari. To je bilo jako frustrirajuće za mladog vozača Red Bulla, koji je osam krugova prije nesreće uspio preteći Valtterija Bottasa u Mercedesu.

Christian Horner je rekao kako momčad sumnja na nalet Verstappenovog bolida na krhotine koje su se nalazile na stazi, sudeći prema trenutnoj prirodi kvara.

“Mislimo da je udario u neke krhotine ili nešto slično, jer je bio na radiju pričajući sa svojim inženjerom u to vrijeme i čuo se “boom”, guma je odjednom pukla.”

“Dakle, to sugerira nešto što je upravo prouzročilo potpuno trenutno puknuće.”

“Jako, vrlo frustrirajuće, pogotovo nakon što je uspio proći Valtterija, a činilo se da smo danas imali prilično pristojan tempo. Iritirajuće je što nismo dobili to drugo mjesto danas.”

Christian Horner, šef momčadi Red Bulla

Nakon što je Verstappen učinio dobar posao na početku utrke plasirajući se na drugo mjesto, Hamilton je odgovorio prestizanjem kroz bokseve te je završio ispred Verstappena i Bottasa.

Horner je priznao kako je bilo nemoguće pokriti strategiju obadvojice Mercedesovih vozača, s obzirom da je Verstappenov bolid tada bio jedini naprijed.

“U tom ste trenutku u sendviču sa strategijom.”

“Ako se odlučite za undercut, oni mogu ići dulje s drugim automobilom i ne možete pokriti obje mogućnosti. Morate odabrati onu koju želite probati i pobijediti.”

“Zapravo smo odlučili pokušati pobijediti Lewisa, jer smo osjećali da će i Valtteri na novim gumama imati tempo nakon zaustavljanja, ali njegov tempo nije bio sjajan.”

“Radio je puno pogrešaka, a to je Lewisu omogućilo da se postavi unutar vremena potrebnog za zaustavljanje u boksu. Onda je izašao VSC i imao je slobodno zaustavljanje.”

Christian Horner, šef momčadi Mercedesa

Bottas se neko vrijeme borio sa oštećenjima na svom bolidu, te je tako izgubio tempo za Hamiltonom, ali i sve više otvarao prostor Verstappenu da ga prestigne u nekom od idućih krugova. Verstappenu je to pošlo za rukom u zavoju broj dva, gdje ga je pretekao uz pomoć DRS-a.


Odgovor

2 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    U ovakvim situacijama se vidi koliko nedostaje još jedan jaki vizač u timu. Fali njima Ricci jako.



    12
    11

    1
  2. Honda
    dzeno Prikaži

    Generalno jako losa organizacija utrke sto se tice redarskog dijela



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.