Verstappen: Problemi sa snagom u Q2 upropastili su kvalifikacijski ritam

Izdvojeno

Katarina Predovan

Prije 3 godina 2 min 5 komentara

Tijekom druge kvalifikacijske runde Max Verstappen je javio svome timu kako osjeća gubitak snage, što ga je natjeralo na odlazak u boks. Kadrovi kamere su prikazivali užurban rad mehaničara i pomalo ljutitog Maxa, no na kraju je problem ipak bio riješen. Iz Red Bulla su izvijestili kako je bilo riječ o kvaru svjećice, te se nakon saniranog problema Max uspio vratiti na stazu i plasirati u treću kvalifikacijsku rundu.

Q3 je također vrlo dobro prošao te je Verstappen završio na trećem mjestu, pola sekunde iza Valtterija Bottasa koji je osvojio pole position. Verstappen je prokomentirao događanja na kvalifikacijama sljedećim riječima:

“Ne znam točno što je bilo.”

“Mehaničari su jako dobro obavili posao da mi poprave automobil. Ali, u osnovi to je malo uništilo moje kvalifikacije, jer morate izaći na mediumu i pokušati “zakucati” krug.”

“Prvi krug tada u Q3, gume su bile prehladne jer sam bio usred “vlakića”. Nikad zapravo nisam ušao u lijep ritam gdje, znate, imam malo preostalog vremena, mogu malo jače gurnuti. Bilo je pomalo neuredno.”

“Nisam očekivao da ću naravno pobijediti [Mercedes] u kvalifikacijama, ali želio sam biti malo bliži i učiniti (kvalifikacije) malo uzbudljivijima.”

“Pomalo sramotno, ali ipak P3, tako da sam se vratio na svoje mjesto.”

Max Verstappen

Verstappenu su, nakon što je prijavio gubitak snage, iz boksa javili da nastavi dalje, no on je ipak odmah svratio u boks kako bi problem bio riješen.

“Imao sam snagu, onda sam je izgubio, pa je opet krenulo, onda opet ne.”

“Rekli su mi da nastavim, ali rekao sam: dečki, gubim prilično vremena na ravnini.”

“U jednom sam trenutku prekinuo jer nije imalo smisla nastaviti. Imat ćemo detaljniji pogled što je točno pošlo po zlu. Nije tako krasno, ali srećom još smo uvijek ovdje.”

Max Verstappen

Prema tempu koji imaju, Verstappen se nada da će uspjeti izazvati Mercedes sutra na utrci. No, rekao je i da zbog uske staze u Imoli, misli da će to ipak malo teže ići. Na kraju je dodao kako će učiniti sve što budu mogli da ostvare što bolji rezultat.


Odgovor

5 komentara

  1. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Pohvale za GIF cover. Hoće to postat standard ili je eksperiment?



    8
    8

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.