Gostujuća kolumna: Kako sam se prestao bojati i zavolio Lewisa

Izdvojeno / Kolumna

Pulsmedia portal

Prije 3 godina 4 min 45 komentara

x1

Ja zaista ne volim Lewisa Hamiltona. Ide mi na živce njegovo prenemaganje, poput nedavne izjave – “Oni čine sve da me zaustave” ili već davne – “Ne daju mi pobijediti jer sam crn”. Na klinac mi ide i njegova politička korektnost i PR ulizivanje tipa – “Ovo je najbolja publika” i slične. Najviše od svega mi smeta to što lik vozi vjerojatno najdominantniji bolid u povijesti F1 i lakoćom pobjeđuje trenutnog timskog kolegu, a pokušava prikazati kao da se muči za svaku pobjedu, da gine u borbi protiv Pirelli guma, vjetra i elemenata. “Zvjezdani” status i aktivizam da ne spominjem. Sad je taj mulac ostvario 92 pobjede i nezaustavljivo gazi prema 7. naslovu prvaka, čime će postati najuspješniji vozač svih vremena. E neka ti je titula statistički najuspješnijeg vozača, ali nikad nećeš biti najveći, NIKAD!

Jedino što mi ostaje kao zrno utjehe je da je skinuo rekord Michaela Schumachera, kojeg također nisam volio. Međutim, danas vise nemam prema njemu animozitet koji sam osjećao navijajući redom za Sennu, Hilla, Villeneuvea, Hakkinena, Raikkonena i Alonsa. Počeo sam razmišljati: u redu, ako sam dosad prihvatio Michaela kao jednog od najvećih, ako ne i najvećeg, zašto se borim protiv Lewisa? I Michael je vozio dominantni bolid. Za Fangija se govorilo da nema konkurencije. Prost, Vettel, Senna i drugi višestruki prvaci nisu pobjeđivali ili osvajali podije u Williamsu, Torro Rossu ili tamo nekom Tolemanu (ups, ma znate što mislim).

I onda sam pročitao kolumnu kolege Wapija u kojoj piše o zakulisnim igrama i pogodovanju Lewisu tijekom njegove karijere. Sa svim napisanim u koumni bih se bio sklon složiti da autor nije deklarirao kao navijač Ferrarija. Ferrari je najveća momčad Formule 1 i znate već, ne volim ga. Pogodovanje Lewisu, a da zanemarimo bonus isplate, pravo veta i tko zna što još iza kulisa? No dobro, krenimo redom. Ne volim Ferrari, ali prihvaćam da je Ferrari najveća momčad F1. Imaju najviše uspjeha, za njih voze najbolji vozači, imaju karizmu i najveći broj navijača. Pa čak je i Munjeviti Jurić crvene boje.

Nisam volio Michaela Schumachera, ali s vremenom je animozitet nestao. Nemam nikakvih problema s tim da ga većina smatra najvećim svih vremena, iako su moji osobni favoriti su Clark ili Fangio, samo za zapisnik.
Idemo probati napisati nešto dobro o Lewisu. Prvenstveno, on je iznimno talentiran vozač. Već 14. godinu u nizu natječe se u F1, i to pri vrhu poretka, što ne može biti slučajnost. Imao je sreće da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme u karijeri, ali sreću isto tako treba zaslužiti. Usporedite njegovu karijeru s nedavno završenim karijerama solidnih vozača (Webber, Massa itd.). Da, Lewis je tu i zbog marketinške vrijednosti koju nosi Mercedesu na Britanskom tržištu, ali isto vrijedi i za Kimija, Sebastiana i Alonsa. Zaključak, Lewis je jako dobar vozač.

U redu, jako dobar vozač, ali kakav je kao osoba? Ja u stvari nemam pojma kakva je Lewis osoba.Ono što vidimo je PR prikaz koji nam serviraju korporacije, mi poznajemo brand Lewis Hamilton koji možemo voljeti ili ne. Jedino što znam o Lewisu je da je izuzetno kompetitivan. Kako to znam? Iz svog iskustva bavljenja sportom. Dobro, nisam bio neki sportaš, ali sam igrao u drugoj ligi. Jedna od prvih stvari koje su me naučile moji iskusniji kolege u prvoj momčadi jest – sve za pobjedu. Zabij gol rukom i veseli se, ako prođe prođe, Maradoni je prošlo. To nije fer, kolegijalno, gospodski, ali ako se to radi u drugoj hrvatskoj ligi, što onda rade u F1? Dakle, Lewisove izjave gledane kroz tu prizmu ne daju pravu sliku o njemu kao osobi.
Konačno dominacija Lewisa i Mercedesa je dosadila svima osim njihovim zadrtim navijačima. Tu nemam neki dobar argument kojim bih dokazao suprotno. Međutim, trenutno me zanimaju dvije stvari. Prvo – zbog toga što Mercedes/Lewis kombinacija nema konkurenciju puno više pažnje privlače fenomenalne borbe u sredini poretka. I drugo – kad će i Lewisu dosaditi? Hoće li će se zadovoljiti sa 7-8 naslova, 101 pobjedom ili će voziti i dalje? Tako sam se prestao brinuti i sa zanimanjem ću pratiti nastavak Lewisove karijere.

R2D2


Odgovor

45 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Prošla 2 sata od objave kolumne, 0 komentara na pozitivan članak o Lewisu. Hejteri na aparatima!

    Get in there. ???



    10
    -8

    18
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Ako mozes, uzmi u obrzir da je prvih 10ak komentara bilo od navijaca Hamiltona, kasnije su dolazili i komentari od ljuci koji ne navijaju za njega u slicnom tonu, kasnije se pojavilo svasta ali smo navikli da ti farbas situaciju kako tebi pase..



      7
      4

      3
      • Mclaren
        Fittipaldi Prikaži

        Nema mi šta pasati, brojke su tu, neporecive su, crno na bijelo.

        Farbaju oni što bi izvukli najjadnije argumente da ospore nečiji uspjeh. Povijest pišu pobjednici, a ne anonimni forumaši. Moja sućut!



        7
        -9

        16
    • Lewis Hamilton 44
      NRteamLH44 Prikaži

      Evo ja kao navijac LH necu da komentarisem kolumnu,jer su sada te kolumne postale popularne gdje autor ima pravo na svoje misljenje i mi drugi ako ista kazemo na to,uvijek nas se podsjeca da je to pravo autora na slobodu svog misljenja,pa kao takvu mi ostali nemamo sta protivrijeciti neciju slobodu govora.

      Ali,posto si ti evo komentarisao,a vidim da smo na istoj “strani” postavio bi ti pitanje.

      Izvini,pozitivan clanak o Lewisu? Mozes mi samo pojasniti sta je ovde napisano pozitivno o Lewisu? Osim sto je receno da je jako dobar vozac (jako dobrim vozacem na ovom sajtu se smatra i Rosberg) ?



      5
      3

      2
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži
        x1

        Pa pozitivan je samim time što nije negativan. Ovo je maleni korak za autora, ali veliki za ovaj portal.



        5
        -8

        13
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          Kolumna pocinje sa

          Ja zaista ne volim Lewisa Hamiltona. Ide mi na živce njegovo prenemaganje,

          i zavrsava sa

          Konačno dominacija Lewisa i Mercedesa je dosadila svima osim njihovim zadrtim navijačima

          Mislim da smo nakon ove kolumne se sada svi prestali bojati i zavoljeli Lewisa,to je to! Kako samo pozitivno.



          6
          5

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          Šta ti imaš protiv što neko ne voli Hamiltona? Zašto bi ga svi trebali voljeti?



          4
          2

          2
        • Ayrton Senna
          OffLiberyMedia Prikaži

          @NRteamLH44

          Misli i dalje. Za mene je LH bio i biće dobar vozač, u dominantnom bolidu, sa puno ega. Kao takvog ga pamtim i pamtiću (ovo je potvrdio 2016.), i apsulutno bilo šta da učini neće mi promjenit moje mišljenje.



          4
          3

          1
        • Lewis Hamilton 44
          NRteamLH44 Prikaži

          @ Pastor , nemam nista protiv,nego hocu reci da ga se ne cijeni dovoljno s obzirom na njegovu velicinu u ovom sportu. Voli ti ili nemoj ali postuj rodjace,bez postovanja prema velikim sampionima sporta pokazujes da nemas postovanja ni prema sportu,a ako ne postujes sport,a to je ono zbog cega se okupljamo ovde,onda nemamo sta vise pricati. Upravo zbog toga je ovo vjerovatno moj zadnji komentar/odgovor upucen tebi.

          OffLiberty vecina moga odgovora Pastoru vrijedi i za tebe.


          0
          -1

          1
        • Sebastian Vettel
          Pastor Prikaži

          A ko si ti da određuješ ko koga poštuje? Ja ovdje samo vidim napade vas fanboja na neistomišljenike (nije isto kao hejter, ili neko ko ne poštuje). Ja nemam nikakav problem sa njegovim rezultatima. Ali to ne mora značiti da mi mora biti drag ili da ga moram smatrati najboljim. Ti i takvi ste oni koji ne poštuju, tuđe mišljenje u ovom slučaju…



          4
          4

          0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Sa svim napisanim u koumni bih se bio sklon složiti da se autor nije deklarirao kao navijač Ferrarija

    Ovo mi je van pameti

    Zabij gol rukom i veseli se, ako prođe prođe

    Ovo ne mogu ni opisat

    Mene takodjer zanima kada ce Lewisu dosadit i smatram da nece dok ima ovakvu zvijer od bolida..



    13
    11

    2
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      Ja mislim da će odraditi još 2 ili 3 godine. Dogodine može uzeti 8. naslov i onda ako MB opet složi dobar bolid mogao bi odjahati u suton sa 9-10 i umiroviti se kao vlasnik gotovo svih rekorda.



      3
      2

      1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Premda nema ugovor, smatram da ce sigurno vozit sljedecu sezonu ( otkrio sam toplu vodu ).. 2022 bi mogla bit opcija u ugovoru i vjerujem da i sam Lewis nije siguran hoce li vozit.. Vjerujem da zeli bolid za pobjede, njega ne vidim na gridu ako bolid nije top..



        5
        5

        0
        • Lewis Hamilton
          smr201 Prikaži

          A po dosada prikazanom ne sumnjam da će MB i za 2022. složiti konkurentan bolid. Sumnjam da će biti ovako dominantan, ali će biti i vrhu sigurno.



          2
          1

          1
        • Ferrari
          sisavac Donator Prikaži

          2022. osvaja zadnju titulu s Mercom, onda prelazu u Ferrari i osvaja još 2 titule da to zaokruži. :D



          3
          0

          3
  3. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Možeš čovjeka(bilo kojeg) ne voljet ali ako ga mrziš imaš problem.Otet se ne mogu dojmu da se ovdje(forum) zapravo radi upravo o tome.Sve ostalo djela govore o svima a ne riječi.Svima bi se moglo izvlačit dobre i loše strane.



    2
    -3

    5
  4. lukarak Donator Prikaži

    2020-2007 nije bas 19. godina u nizu.

    Ostalo, vecinom se slazem, ja sam isto ispizdio na MSCa jer sam navijao za McLarenove vozace. Senna, Hakkinen, Raikkonen, zapravo sam za Hamiltona poceo navijati jer sam ispizdio na Alonsa 2005, pa onda ajmo ostat u McL ali kontra vozac.

    S Hamiltonom sam otisao iz McLa u Mercedes, moja prva i zasad jedina promjena tima.



    2
    -3

    5
    • Ayrton Senna
      LR7 Prikaži

      Biti će dobro ako slijedeće mjesto za volanom nećeš morat plaćat ;)


      0
      0

      0
    • Jenson Button
      Lotus Prikaži

      Imali smo isti put sve do 2013.


      0
      0

      0
    • Nigel Mansell
      drv Prikaži

      Hmmm. Kad se već ispovijedamo…
      Ja sam počeo navijati za MSCa jer su mi se Senna i Prost već popeli na živce, a Mansell je manje-više otišao u penziju.
      Hakkinena sam volio iako je bio protiv MSCa, ali Alonsa bome nisam.
      Hamiltona sam u početku volio (možda zbog Alonsa), ali mi je s vremenom počeo ići na živce, pogotovo ovih zadnjih godina.
      S druge strane, Vettel mi se zadnjih godina počeo sviđati, valjda zbog ljudskih kvaliteta (sigurno nije zbog vozačkih ?).



      7
      7

      0
  5. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ‘ Već 19. godinu u nizu natječe se u F1” – molim ispravak.
    moram pohvalit kolumnu, puno bolje mi je legla od wapijeve.



    6
    5

    1
  6. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Hamilton je vozač kojeg ili voliš ili ne voliš, kao i uostalom skoro svi koji pobjeđuju. Ja ga osobno ne volim. Ne zato jer je više nego očigledno bilo čak i prije 2-3 sezone da će porušiti sve rekorde, nego zato jer mi nije, kak se veli, jednostavno legao. Da je dobar vozač, nije upitno. Ali isto tako nije upitno da se puno previše, po mojem ukusu, bavi sa stvarima koje nisu vezane uz F1, kao npr politika.

    Konačno dominacija Lewisa i Mercedesa je dosadila svima osim njihovim zadrtim navijačima.

    Ovo je meni kao navijaču i gledatelju F1 veći problem nego to što Ham vodi svog pesa po boxu da si popije šampanjca i što nosi masku BLM.
    Nisam hejter jer nisam takva vrsta navijača. Navijam za Ferrari, ne skrivam to, ali isto tako ne mrzim ostalo što nije crveno.



    6
    6

    0
  7. Williams
    Sinek Prikaži

    u pravilu me svi sportasi nerviraju “van terena”, danas tu prednjace lewis hamilton i lebron james.
    zavidim im na mentalitetu i ustrajnosti i onome sto su postigli u svojim sportovima ali problem je sto su u danasnjem svijetu oni pozvani “iSkoRiStiTi sVoJe PLatForMe” kako bi dali svoja 2 centa o svemu sto se dogadja oko nas. ovdje se moze diskutirati da su i oni sami zrtve svoga statusa i ove pandemije drustvenih mreza ali svima je jasno da se jedan raikkonen ne bi upustao u filozofiranja ni da je deseterostruki prvak formule 1.
    svaki put kad ova dvojica otvore usta, cak i kad trkeljaju u domenama svog sporta, podsjete nas koliko su potkapacitirani, odcijepljeni od realnosti, i koliko jako im fali ta srednja skola.
    to je “nas” glavni problem s hamiltonom. no trebate si priznati da je jedan od pet najvecih ili se mozete nastaviti lagati…



    12
    12

    0
  8. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Zanimljivo i lijepo napisano.

    Na žalost potrošio sam svoje reakcije….



    6
    6

    0
  9. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Za razliku od wapi-ijeve kolumne, ova kolumna nema niti glavu, niti rep.
    Koji je smisao i logika ove kolumne?
    O čemu se tu priča? To je kao nekakva kontra wapi-jevoj kolumni!?

    :facepalm:



    10
    7

    3
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Glava i rep više manje – mene je “kupio” kad je napisao da bi se složio sa mnom da smije, ali ne smije jer sam ja navijač Ferrarija.

      I onda sam pročitao kolumnu kolege Wapija u kojoj piše o zakulisnim igrama i pogodovanju Lewisu tijekom njegove karijere. Sa svim napisanim u koumni bih se bio sklon složiti da autor nije deklarirao kao navijač Ferrarija.



      5
      5

      0
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Da kolumna je nastala kao reakcija na kolumnu kolege Wapija.
      Kraj je loš. Stvar je puno bolje napisao George Orvell na kraju 1984, nravno bez metka.



      2
      1

      1
  10. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Lewis je velikan ovog sporta i to nije diskutabilno.
    Šteta zapravo što ga je dopao tako (većim dijelom) dominantan bolid, jer je prebacio fokus sa njegovog talenta na druge stvari.



    5
    5

    0
  11. Mclaren
    KERS Prikaži

    Uglavnom ekipa sve više mrzi Hamiltona..mrzila je i Schumachera vjerovali ili ne…samo nije bilo ovih portala u kojima su mogli javno toliko to pokazivati…Teško je u životu biti…šampion…bogat ..uspješan… jel uvijek ti okolina traži crnjaka u svemu tome..u svakom slučaju veseli žuč Ferrarievih navijača i svih hejtera.



    2
    -2

    4
  12. Aston Martin
    JB005 Prikaži

    Imam osjecaj da je autora drzao Lewis “hitman” na nisanu dok je pisao ovu kolumnu. ;) Na rubu da ga ne upuca. ;)



    1
    1

    0
  13. Red Bull
    grga Prikaži
    x1

    Opet jedan interesantan tekst na temu LH. Hvala autoru na trudu. :thumbs:
    Bode me jedino izjava:

    “…sve za pobjedu. Zabij gol rukom i veseli se, ako prođe prođe,…

    Ovime se promoviraju krive vrijednosti. Jel to znači da možeš i počkaljiti protivnika pa “ako prođe prođe”? Ili ukrast nešto u dućanu/banci pa opet APP. Da ne nabrajam dalje, mogli bi tako u nedogled.
    Iskreno, svijet u mnogočemu (svemu?) funkcionira na spomenuti način (“APP”). Ali to ne znači da je to uvijek ispravno. Dapače. Navijajući za ili podržavajući naše idole mi oblikujemo društvo u kojem živimo. Ja svog sina definitivno ne učim da do uspjeha dođe bilo kakvim radnjama i/ili sredstvima koje “nisu fer” (štogod da to značilo…). Znam, to je siva zona i tema sama za sebe, ali valja i to imati na umu.
    Alonso je npr. tip osobe koji je za uspjeh skon napraviti i neke stvari koje, po mojim kriterijima, nisu u redu. I zato se ja njegovim pobjedama nikad ne mogu veseliti. Odlično vozi i užitak ga je gledati na stazi, ali ja ne nalazim nikakvu satisfakciju kad on pobijedi. Hamilton mi je recimo draži po tom pitanju, ali i on se toliko isproljevo van staze da ja ne osjećam nikakvu euforiju kad pobijedi. Skidam mu kapu na svemu što je napravio, ali tu stvar završava. U interesu uzbuđenja na stazi sklon sam priželjkivati da ima lošiji bolid pa da se mora malo više potruditi da rasturi konkurenciju. Ali, za to nije on “kriv”.
    Kad sam već spomenuo ovu dvojicu, moram se osvrnuti i na Vettela. Taj dečko je pravo osvježenje u F1 po karakteru i ljudskim osobinama. Meni to igra priličnu ulogu kada se veselim nečijim pobjedama. Svakim podržavanjem Alonsa, Hamiltona, Vettela ili bilo koga drugog mi šaljemo poruku kakve karakteristike pojedinaca su nam (ne)prihvatljive. Zato sam se ja mogao veseliti Vettelovim pobjedama, za razliku od npr. Alonsovih, pa i Hamiltonovih.
    U svakom slučaju pohvala za tekst. Uvijek mi je fora pročitati neko originalno razmišljanje, koje izlazi iz okvira očekivanoga. Pa makar se i ne slagao u cijelosti s istim. :)



    9
    9

    0
  14. Lewis Hamilton 44
    LH1985 Prikaži

    A RELATIVELY SMALL NUMBER OF US HAVE BEEN PRIVILEGED TO RACE FORMULA 1 CARS. IT’S HARD TO BECOME AN Fl DRIVER, AND TO REMAIN ONE FOR SEVERAL SEASONS.

    IT’S A MIGHTY CHALLENGE TO SCORE POINTS, PODIUMS, VICTORIES AND WORLD CHAMPIONSHIPS, TO KEEP YOURSELF MENTALLY AND PHYSICALLY IN GOOD SHAPE.

    TO STAY ON TOP OF THE EVER MORE COMPLEX TECHNOLOGY. TO TAKE THE KNOCKS AND DISAPPOINTMENTS, ENDURE THE POLITICS, SURVIVE THE CRASHESzz, AND WITNESS THE TRAGEDIES. TO ENDLESSLY TOLERATE THE MOST INTENSE SPOTLIGHT.

    WHAT LEWIS CONTINUES TO ACHIEVE IS A HERCULEAN EFFORT AND AN OUTSTANDING PERFORMANCE BY ANY METRIC FOR ANY SPORTS PERSON IN HISTORY, IN MY OPINION.

    MARTIN BRUNDLE

    (Caps je pastan, nije deranje)



    1
    -5

    6
    • Red Bull
      grga Prikaži

      Kao da čitam naše hvalospjeve o Modriću ili Janici, argentinske o Messiju, srpske o Djokoviću., vjerojatno i dagestanske o Khabibu. To su sve istinski velikani svojih sportova, pa je i za očekivati da ih novinari njihovih nacionalnosti ponekad uzdižu i preko granica racionalnosti.



      8
      8

      0
      • Lewis Hamilton 44
        LH1985 Prikaži

        Mislim da je on ovu izjavu dao isključivo kao vozač koji je sjedio u bolidu F1



        1
        -7

        8
        • Ezel Prikaži

          Vidi minusa…?
          Na stranu što je britanac i po defaultu druka za Hamiltona, ali valjda čovjek ima nekog iskustva u f1 i zna šta priča. Ovdje 90% članova više “kuži” f1 od Martina.


          0
          -3

          3
  15. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Stavio sam palac gore i ovdje i na wapijevu kolumnu.
    Nebitno dali se ja slozio ili ne , ali trud se na neki nacin mora nagraditi :D



    3
    3

    0
  16. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Ne slažem se sa ovim PR glupostima. PR uglavnom čisti za njim kada izjavi neku glupost. A rekao bih da to radi iskreno, koliko god glupo bilo… Lako je prepoznati nečiji karakter, i ne mora se svakome sviđati.

    Zabij gol rukom i veseli se, ako prođe prođe

    Ni sa ovim se ne mogu složiti. Maradoni je prošlo na najvećoj sceni. Možda prođe nekome i u Hrvatskoj drugoj ligi, ali je to i dalje pokazatelj lošeg karaktera. Nekome se možda to sviđa. Smatram da se slični karakteri privlače… Ali meni nikako ne. Kao pokazatelj pravog karaktera ću navesti primjer u istom sportu. Miroslav klose je zabio gol rukom za Lazio. Sudija ga je priznao, ali je Klose sam prišao sudiji i priznao da je igrao rukom.



    7
    7

    0
    • Pirelli Wet
      r2d2 Donator Prikaži

      Lako je prepoznati nečiji karakter,

      Ne slažem se, dogodi se ljudima da se iznenade i kod karaktera onih s kojima su u bliskom kontaktu.
      Odnosno, bio bih jako oprezan s tom tvrdnjom. Iako ste neki dan intuitivno prepoznali moju ljubav prema Lewisu u nastajanju (Vaš odgovor na moj komentar ), to ne znači da znate sve o mom karakteru. Pored toga ja u pravilu ne komentiram tako da nemate na temelju čega graditi mišljenje.

      Znam da duže pratite portal pa Vam predlažem da raznislite o sljedećem:
      Lewis Hamilton=Avalon
      Sebastian Vettel=Frantic
      Lando Norris=AMG
      Što sada mislite da znate o Lewisu, Sebastianu ili Landu i o njihovim karakterima? Pitanje je retoričko.


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        Pastor Prikaži

        Ne bih komentarisao druge članove portala, jer je zabranjeno. Ali mislim da već znam dovoljno o spomenutim da bih donjeo prilično tačan zaključak. Iako je još lakše donijeti taj zaključak kod F1 vozača, kad ih možeš i vidjeti dok daju izjavu. Nisam neko ko čita “govor tijela”, ali mislim da se može primjetiti iskrenost u izjavama. Ili kakav je ko u porazu ili pobjedi…



        2
        2

        0
  17. Renault
    zd1400rt Prikaži

    Jedna od najboljih kolumna koje sam pročitao. Puna činjenica s osvrtima na bitno. Svaka čast čovik!



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.